Oct 31, 2013

Mitä mä haluan isona tehdä?

Otsikon kysymys on varmasti pyörinnyt jossain vaiheessa elämää lähes jokaisen päässää, kuten myös minun.

Peruskoulussa ollessani minulla ei ollut pienoisintakaan ajatusta siitä, mitä mä isona haluan tehdä tai mikä mä haluaisin olla. Ainoa asia, joka siellä ollessa mulle selvisi oli se, että mä haluan päästä tekemään luovaa työtä, työtä, jossa mä pääsen käyttämään käsiäni ja luomaan jotakin.

Kun reilu vuosi sitten pääsin lukioon, alkoi ajatus tulevaisuudesta muotoutua uskomattoman upean kuvataidekurssin myötä (8 viikkoa pelkää kuvataidetta :) ). Opokeskusteluiden myötä ajatus senkuin selkeni ja pikku hiljaa mielessäni on alkanut itämään mahdollinen jatkopaikka.

Osa ehkä onnistui yhdistämään "luovaa" ja "muotoutua" pätkäksi " luovaa muotoilua". Eli toisin sanoen näillä näkymin näyttäisi siltä, että meikä poika lähtee (ainakin hakee) opiskelemaan huonekalumuotoilua Aaltoon!

Tänään pääsin koulun kautta tutustumaan opiskelupaikkaani, eli Aallon arabian yksikköön. Kyseessä oli siis koe kampus -päivä, jonka aikana pääsi tutustumaan joihinkin yliopistoihin ja niissä opiskelevien ihmisten opintoihin ja elämään.
Siis se oli ihan huikea mahdollisuus ja todellakin suosittelen tätä kaikille, jotka eivät täysin varmoja opiskelupaikastaan ole, sillä se järjestetään luultavammin myös ensi vuonna!

Mut nyt vaihtuu puhelin (ensimmäistä kertaa muuten kirjoittelen puhelimellani bloggerin puolelle) matikan kirjaan, sillä huomenna on uusintakoe.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on/on ollut? entä mitenne ovat toteutuneet?

Oct 26, 2013

Marenkia

Heissulivei ja ihanaa viikonloppu kaikille!

Mulla on ollut aamusta sti kauhea makean himo, eikä meillä juuri silloin tietenkään ole missää mitään hyvää. Niimpä päätin puolen päivän aikoihin leipomaan, sillä viikonloppu ilman leivontaa tai ruuanlaittoa ei ole vikkonloppua nähnytkään :) . No joka tapauksessa päätin tehdä marenkia, sillä siihen oli ainekset kaapissa.

Vaikka marenki ei ole mitenkään työläs niin kyllä siinä aika kauan aikaa menee, sillä uunissa nämä ihanuudet kypsyvät 2-3h. Marengin perus raaka-aineet ovat valkuainen (joukkoon ei saa tulla tippaakaan vettä tai keltuaista) ja sokeri. Hyvä nyrkkisääntö on, että yhtä valkuaista kohden tulee 2-3 rkl sokeria


Tämän satsin resepti:
3 valkuaista
7 rkl sokeria
(tummaa suklaata)


Erottele valkuaiset ja lisää sokeri. Nosta seos vesihauteesees (siis kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä), vatkaa seosta, kunnes sen lämpötila on n. 40-50 ´C (ei niin tarkkaa, kunhan on lämpöisempää kuin oma käsi), Tämän jälkeen nosta löysä vaahto pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes vaahto on jäähtynyt (vie n. 5min). Tämän jälkeen sinulla on ihanan kiiltävää ja "painavaa" vaahtoa.

Itse tein puolesta taikinasta tavallisia valkoisia marenkeja ja toiseen puoleen lisäsin 6 palaa sulanutta tummaa suklaata varovasti joukkoon käännellen. 

Sitten vain pursotinpussiin ja pursottamaan leivinpaperin päälle tai vaihtoehtoisesti voi myös lusikalla tehdä sopivia kökköjä. Laita uuni lämpenenmään 110-130 ´C ja työnnä marengit kuumaan uuniin. Anna olla n. 2-3h riippuen siitä, kuinka kovia/sitkeitä niistä haluat ja kuinka isoja kökköjä teet. 
HUOM! Kun kokeilet, onko marenki kypsä, sinun on otettava yksi kökkö ja annettava sen jäähtyä, koska uunissa olleessaan se tuntuu paljon pehmeämmältä kuin jäähdyttyä



Rentouttavaa viikonloppu kaikille :)

Oct 25, 2013

Minäkö bloggaaja?

Noin puoli vuotta sitten aloitin Oman Elämäni Kuningas -blogin täysin ummikkona. Ennen sitä en ollut edes blogeja lukenut, eikä minulla oikeastaan ollut mitään tietoa siitä mihin olen ryhtymässä.

Olen kuitenkin ihan super ihanalla tavalla yllättynyt mitä se hyppy tuntemattomaan on minulle antanut. Blogini kirjoittamisen ja muiden blogien lukeminen on tehnyt minusta ihan uuden ihmisen. Olen kirjoittelun myötä muuttunut paljon rohkeammaksi ihmiseksi (esim. oman kuvan lissäminen blogiini ja anonyymikirjoittajasta erkaantuminen oli minulle erityisen jännittävä paikka) ja olen alkanut nauttimaan asioista, jotka ennen blogia tuntuivat turhilta ja arkipäiväisiltä. 

En voi tietenkään vielä väittää, että olisin mikään hyvä bloggaaja, semmoinen, jonka tekstin ovat paitsi mahtavaa luettavaa, niin usein myös kantaa ottavia, mutten kuitenkaan voi olla väittämättä, etten ole tämän puolen vuoden aika kehittynyt ihan tajuttomasti. Olen ottanut selvää mikä toimii ja mikä ei, olen monien kömmellysten kautta saanut postauksia tehtyä, postauksia, jotka ovat mun näköisiä ja joista välittyy se kuka mä olen ja mitä teen. 

Kun aluksia aloitin bloggaamisen, en voinut edes kuvitella, että blogiini eksyisi ihmisiä. Kuitenkin olen ihanasti ja positiivisesti yllättynyt siitä, että Wordpressin kautta minulla oli "huimat" 5 seuraajaa ja Bloggeriin siirryttyäni on 3 tullut lisää. Ja teidän ihanuuksien (jotka minua virallisesti täällä seuraatte) lisäksi olen myös saanut lukukertoja, ja tänne siirryttyäni blogissani on käynyt yli 1 000 kävijää, mikä on ihan mahtavaa!

Tässä puolen vuoden aikana ole kumma kyllä alkanut pitää itseäni bloggaajana ja alkanut ajettelemaan asioita sen kannalta, onko siinä potentiaalia blogiini ja tutkimaan maisemia sen kannalta saisiko siitä kuvan tänne.

Nyt väsyneen viikon jälkeen on mun aika kittää ja kumartaa teille, jotka olette/olette olleet kiinnostuneita elämästäni ja toivottavasti nähdään taas pian :)


Oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!


"Elämme vain kerran,
mutta jos teemme sen kunnolla,
se kerta riittää"

Oct 19, 2013

Ankka & Panna Cotta

Heippa taas!

Kuten kauemmin blogiani seuranneet ovat saattaneet huomata, niin ruuanlaitto ja erityisesti leipominen on lähellä sydäntäni. Syysloman aika onkin tullut tehtyä jos jonkinmoista: karjalanpaistia, makaroonilaatikkoa, hampurilaisia ja cupcake leivoksia sekä tänään ankanrintaa ja panna cottaa.


Ankanrinta, tai no oikeastaan koko ankka on minulle ruuanlaitossa ihan uusi tuttavuus ja aluksi vähän jänskätti, että miten sen kypsentämin onnistuu. Ennen valmistusta en käynyt tutkimassa netinsyövereitä vaan luotin kokkiohjelmista saatuihin tietoihin.



Ankka kuuluu siis laittaa nahka/rasva kerros alas päin kylmälle pannulle ja sitten vasta laitta pannu lämpiämään (itse käytin valurautapannua). Tällöin rasvakerros sulaa, eikä jää ikäväksi kerrokseksi ruokaan. Paistoin nahkapuolta n. 10-15 min keskilämmöllä, jolloin nahka saa mukavan kullanruskean värin. Tämän jälkeen käänsin sen ja annoin kypsentyä vielä hetken (n. 5min), jonka jälkeen leikkasin koepalan varmistaakseni, että liha on kypsää.


Jälkiruuaksi oli vuorossa panna cottaa. Panna cotta on ankan suhteen myös uusi tuttavuus ja innolla odotin, että sitä pääsen valmistamaan. Ohjeen otin pääasiassa täältä. Alkuperäiseen ohjeeseen poiketen laitoin tavallista sokeria reilu 1.5 dl ja vanijasokeria 1.5 tl, jolloin siitä tuli mukavan vanijaista. Liivatelehtiä laitoin 1.5 ja jäähdyttyä panna cotta jäi mukavan pehmoiseksi. Tein myös ohjeessa olevan vadelmakastikkeen, johon ohjeesta poiketen laitoin hieman (n. 1rkl) hillosokeria, jolloin kastike hieman paksuuntui. Olin oikeastaan todella yllättynyt siitä, miten helppo tämä taivaallisen makuinen jälkiruoka oli tehdä, eikä varmasti jää ainoaksi kerraksi!



Oikein ihanaa viikonloppua ja loppu/alku syyslomaa kaikille! :)

Oct 18, 2013

Homemade menu!

Heipsuli hei!

Viikon lomasta on enää viikonloppu jäljellä, mutta ei yhtään haittaa, sillä kyllä tää on niin ihanalta tuntunut, kun on saanut olla viikon verran vapaalla ilman mitään koulumurheita ym. Loman alku meni aikas luppoisasti oikeastaan mitään tehden (mikä on vaan niin ihanaa!), eilen kuitenkin päätin jotain saada aikaiseksi ja niimpä päätin siskoni kanssa ruveta keittiöhommiin. Loihdimme ihanan menun, joka koostui itsetehdyistä hamppareista ja ranskiksista ja aterian kruunasi sitruunaiset cupcaket.


Hampurilaisissa on itsetehdyt sämpylät ja pihvit. Täytteenä oli myös: salaattia, maustekurkkua, ketsuppia, tomaattia, juustoa ja sipulia



Ensimmäistä kertaa tein alusta asti itse ranskalaisia. Ohjeen otin eräästä tv-sarjasta. Vaikka teko oli kohtuu työlästä ja vei aikaa, niin kyllä voin jokaiselle suositella, olivat meinaa hyviä. :) 

1) Kuori ja leikka perunat. Keitä melkein kypsiksi
2) Kun keitetyn perunan palat ovat jäähtyneet, niin lämmitä öljy n. 120-130 ´C ja uppopaista niin, etteivät ne saa väriä (n. 5 min). Tämän jälkeen anna jäähtyä ja paista uudestaan (näin saat erittäin rapsakan pinnan). Tällä kertaa niin, että saavat väriä (n. 5-7 min)
3) Ripottele halutessasi suolaa ja nauti!


Cupcakeissa on tavallinen sitruunalla maustettu muffinssi ja voi/tomusokeri kreemi. Sitruuna ei oikein ollut mun makuun, toisin kuin viime kerralla tehty suklaa tai vanilja.

Ihanaa loppulomaa ja viikonloppua kaikille!




Oct 15, 2013

Kauhea kuvakriisi

Olen koko päivän rampannut tietokoneella päivittelemässä blogiani, tai no oikeastaan sen ulkoasua ja vielä tarkemmin kuvia. Kun siirsin blogini bloggeriin halusin tehdä siitä kliinin ja poistaa kaiken ylimääräisen. Kuitenkin ajan myötä olen huomannut, että siitä on tullut ihan liian yksinkertainen, eikä se näytä minulta. Pikkuhiljaa blogini ulkoasu on muuttunut enemmän minunnäköisekseni lukuunottamatta niitä kuvia!

Tuntuu ettei mikään kuva ole sopivan kokoinen/värinen/siinä ei ole sopivaa tunnelmaa tai jotenkin se ei vaan istu tänne. Tänään sain pengottua niiden satojen tai tuhansien kuvien joukosta muutaman, jotka miellyttivät silmää.

Mitäs mieltä te olette nykyisestä ulkoasusta?

Syysloman kuvasatoa

Nyt sitten mökiltä kotiuduttu ja huima kuvasato läpi kahlattu. Viikonloppu oli suurimaksi osaksi ihan mahtava, ja se vierähti niin vanhojen tuttujen kuin uusien tuttavuuksien seurassa.

Pitkän viikonlopun aikana ehdittiin tekemään vaikka mitä ja vähän enemmänkin. Päivät vierähti pieniä kunnostustöitä tehden. Iltaisin vuorossa olikin upeiden auringonlaskujen ihailu ja ikuistaminen, lautapelien pelaileminen ja tietenkin saunominen.








Loppu lomaviikko vierähtääkin sitten kotona Hyvinkäällä ilman minkään laisia suunnitelmia. Luultavasti vähä laiskottelua, naatiskelua ja tietenkin pitkiä yöunia :) 

Miltäs teidän loppu viiko näyttää, entä pääsettekös te nautiskelemaan lomasta?



Oct 12, 2013

Syysloma!

Oikein ihanaa/aurinkoista/pirteää/värikästä... lauantai iltaa kaikille teille!


Kuten suurin osa koulua käyvistä ihmisistä tietää, niin tänäänhän oli syysloman ihka ensimmäinen lomapäivä! Nyt on kyllä ainaski mun mielestä syytä iloon ja hyväntuulsuuteen, sillä tätä on odotettu. Kuten täällä olen ainakin kerran kertonut, niin ei minulla juuri vapaita viikonloppuja koulun alettua ole ollut, mutta nyt onkin sitten täysi viikko ilman minkään laista ohjelmaa (voitte vain kuvitella, kuinka ihanalta tuntuu :) )

Syysloma alkoi koulun jälkeen hirveällä tohinalla, vuorossa oli näet pakkaaminen, jonka tapani mukaan jätin viime tinkaan. Onneksi pakkaaminen sujui rivakasti ja matka kohti Parikkalla neljän tunnin ajomatkalla saattoi alkaa. Nyt olenkin täällä vuorokauden tunnit viettänyt ja kotiin "sivistyksen pariin" palaan maanatai iltana.





Tarkoitukseni oli tehdä jo eilen syysloman aloituspostaus, mutta täällä peräkylässä kun nettiyhteys on mitä on, niin se ei ollutkaan mahdollista. Toivottavasti tämä ihmeellinen bittiverkosto on puolellani, eikä tarvitse sitten laittaa postausta, jossa kerron moooooonta päivää vanhoja tapahtumia.


Nähdään taas ja muistakaa nauttia tästä vapaudesta ja ihanasta väriloistosta!

Oct 7, 2013

Sinettiseuraseminaari ja syysloma!

huh huh! Taas on yksi viikonloppu takana ja uusi viikko edessä.

Viime viikonloppu vierähti ihan älyttömän nopeasti Helsingissä järjestettävässä sinettiseuroille tarkoitetussa seminaarissa. Kyseessä on siis 2 päivää kestävä luentotyyppinen ohjelma, jonka tarkoitus on valistaa urheiluseuroja toimimaan paremmin ja tukemaan lapsia ja nuoria liikkumisessa. Itse olin edustamassa Hyvinkään karate seuraa (tästä karate aiheeiseen postaukseen).

Ja koska ketään ei kuitenkaan kiinnosta yksityiskohtainen aikataulu seminaarista niin tässä ihan lyhykäisesti:
Lauantaina herätys klo: 8:00 (ei ainakaan olisi tehnyt mieli jäädä nukkumaan) ja luennot alkoivat kympiltä. Illalla pästiin nauttimaan ihanasta A la Carte ruuasta ja seuraamaan rahastipendien jakoa eri seuroille. Kotiin pääsin yhdentoista aikoihin.

Ja sunnuntaina samanlaista -> Herätys (jo) klo: 7.00 ja luennot alkoivat nyt jo ysiltä. Onneksi ohjelmaa oli vähemmän ja kotiin päästiin jo kahdelta.

Tuossapa noin pääpiireteiitäin se ohjelma, ja nyt siirrytäänkin sitten menneestä tulevaan:

Kohtahan on siis syysloma viikko, eli ihana ja toivon mukaan rentouttava viikko ilman koulua tai läksyjä edessä! Alkaa olla aika harvinaista herkkua se, ettei mitään ohjelmaa ole, sillä kesäloman jälkeen mulla ei semmoista viikonloppua ole ollut, etteikö jotain olisi pitänyt tehdä tai jonnekkin lähteä (IHANAA!) . 
Onkos teillä jotain syysloma suunnitelmia?



Dreams don´t work unless you do!

Oct 4, 2013

Syksyn tuntua

Ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille!

Ilmat kylmenevät. Öisin lämpötila menee jo pakkasen puolelle ja aamuisin ikkunatkin ovat jo huurussa. En voi mitenkään kesäihmisenä sanoa pitäväni syksystä saati kylmästä talvesta, mutta kyllä näissäkin vuodenajoissa joku hyvä puoli on:


Nimittäin värit! Lehtien ihanat punaisen ja keltaisen sävyt tuovat ihanasti väriä loppu syksyyn ja aurinko, joka kylmällä ilmalla tuntuu lämmitävältä on kuin piste i:in päälle.

Kun tällä viikolla hirveällä vauhdilla kokeeseen kiirehdin, en voinut olla pysähtymättä ihastelemaan syysilmiötä, jossa värikkäät puusta putoavat lehden koroistuvat ihanasti aamuauringon johdosta!

Oiken ihanaa syysiltaa kaikille ja muistakaa nauttia täysin siemauksin tästä ihanasta, vaikkakin viileästä syksystä!


ja anteeksi puhelimella otettujen kuvien laatu

Oct 1, 2013

Uudet ihanuudet!

Heippa kaikki ja mahtavaa lokakuun ekaa päivää!

Tänään ruotsinkokeen jälkeen päätin suunnata nokan kohti Helsinkiä ja Jameraa. Tarkoitus oli siis lähteä ostamaan sieltä ensi jakson kirjoja käytettynä, ja tietenkinhän ne olivat loppu samalla tavalla kuin Hyvinkäänkin suomalaisesta.

Päätin sitten, kun kerta aikaa oli niin lähteä pienelle shopping reisulle ja hups hei siinähän menikin semmoset 3 tuntia. Olen päättänyt, että ostan nykyisin kaikki vaatteeni alesta, jolloin on mahdollisuus osta laadukkaampaa vaatetta edullisesti, elikkä yleensä teen löydöt viime tingassa, jolloin ale on 60-80%. Onneksi myös tällä kertaa rekeistä löytyi alelapulla merkittyjä ihanuuksia, joten ei ihan tyhjin käsin tarvinnut kotiin palata:


Vanhat ihanat ja rennot kangaskengät ovat palvelleet kohta 2 vuotta ja alkavat olla jo tiensä päässä. Olenkin jo varmaan puolen vuoden ajan yrittänyt löytää joitakin kivoja ja kohtuu hintaisia kenkiä niiden tilalle, ja nyt ne sitten löytyivät! 

Nämä ihanuudet löytyivät kampin union five myymälästä hintaan 27e ja rapiat ja Ovh. näille oli järkyttävät 90e. 

Tykkään näistä kyllä jo nyt ihan superisti ja toivottavasti ei ihan heti lumi sada, ni pääsee käyttämäänkin vielä tämän vuoden puolella. Mitäs te tykkäätte?

© Jere Viinikainen
Maira Gall