May 22, 2015

PORKKANAT KAKKUUN

IMG_6205

IMG_6191

IMG_6194

IMG_6201

Siis oon niiin täpinnöissäni siitä, millasen vastaanoton mun maanantaina julkaistu video sai (jos et oo sitä vielä nähny, ni paina TÄSTÄ)! Ku päädyin julkasemaan kyseisen videon, mua jännitti ja samalla ehkä vähän pelotti ja ajatuksissa pyöri vaan, että mitä jos siihen videoon ilmestyis vaan jotain kamalia vihaviestejä ja peutukset osoittaisivat kaikki kohti vihertävää nurmikkoa. Väärässä kuitenkin olin, te vaan ootte huippuja ja arvatkaa vaan tuliko niistä teijän kommenteista kauhee videointo päälle! :D

Nyt kuitenkin siirrytään videotäpinöistä marttakerhotoimintaan, sillä olis meikäläisen vuoro jakaa teille maailman paras porkkanakakku resepti. Mun on jo pidemmän aikaa tehny mieli porkkanakakkua, tai no oikeastaan sitä päälistä sillä se nyt vaan on niin hyvää. Siinä mä sitten päädyin yhtenä päivänä oikeen ahkeraks, laitoin leivontaessun päälleni ja ryhdyin hommiin. Tää kakku oli ihan älyttömän helppo tehä, ja voin sanoa, että se oli TAIVAALLISTA.

TÄHÄN KAKKUUN TARVITSET:

4dl porkkanaraastetta, eli n. 4 porkkanaa
2 appelsiinin kuori raastettuna
200g voita, sillä voi on vaan parempaa ku margariini
3dl fariinisokeria
3 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1rkl vaniljasokeria

KUORRUTUS: 
300g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tuoretta appelsiinimehua
150g valkosuklaata


Sitten kun sulla on kaikki ainekset esillä, voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kuori ja raasta porkkanat sekä pestyt appelsiinit yhteen astiaan. Sen jälkeen sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa samalla fariinisokeri ja huoneenlämpöinen voi semmoseks vaahdoks (n. 5min). Kun voi-sokeri-vaahto alkaa olla valmista, vatkaa joukkoon yksittelen munat ja sitten vaan lisäät pikkuhiljaa jauhoseosta ja kuoriraastetta vuorottelen samalla vatkaten. Nyt sulla pitäisi olla kakkutaikina valmiina ja sitten ei muuta kuin raaka taikina vuokaan ja uuniin paistumaan 200´C noin 35min.

Kun kakkupohja on valmis, onkin aika siirtyä tekemään kuorrutusta. Kuorrutusta varten kannattaa ostaa iso suklaalevy, sillä siitä voi sitten tekovaiheessa napsia muutamia paloja, kunhan muistaa pitää silmällä, että suklaata jää se 150g. Ihan ekana sulatetaan suklaa mikrossa. Kun suklaa on sulaa, vatkataan tuorejuuston rakenne pehmeämmäksi ja puristetaan appelsiinista desin verran mehua. Tämän jälkeen kaikki ainekset vaan sekoitetaan yhteen ja massa levitetään jäähtyneen kakun päälle. 

Nyt kakun pitäisi olla aikalailla valmiin näköinen ja lopputuloksen voi vielä koristella hasselpähkinä/manteli rouheella! NAMNAMNAMNAMNAM

IMG_6218

3 comments

  1. Bongasin sun blogin tänään ja heerranjumala miten kiva blogi sulla on! Tosi pirtee ja täynnä ihan mielettömiä kuvia:)
    En tiiä tunnistatko mua, mutta olen se kummajainen joka olin samalla luokalla lukiossa abivuoden!:D Oisinpa tienny että valokuvaat, ois ollu kiva jakaa kokemuksia ja kuvia!
    Mäkin oon pitkän tauon jälkeen alkanu taas kirjotella blogia, arjesta, valokuvauksesta, syvällisistä pään sisäisistä höpinöistä sun muusta, käy ihmeessä kattomassa ja liity lukijaks jos tykkäät!:)

    www.vellunsilmin.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi ei, siis et kyllä arvaa miten mukava oli tämmöstä kommentia lueskella! Teit todenteolla meikäläisen päivän :D
      Pitääkin käydä kurkkaamassa sunkin blogi!

      Delete
  2. Eikä, tää on ihan liian hyvän näköstä! Mä rakastan porkkanakakkua mutta en oo koskaan osannut tehdä.. Nyt on sen verran helpon näkönen resepti että pakko kokeilla!

    ReplyDelete

© Jere Viinikainen
Maira Gall