Jul 15, 2017

MAAILMAN PARAS RAAKAKAKKU - RESEPTI


 Tässä se nyt no, mun elämäni ensimmäinen itsetehty raakakakku!

Aiemmin keväällä pääsin syömään raakakakkua, joka ensimmäisen lusikallisen jälkeen nousi hujauksessa parhaaksi kakuksi, jota olin ikinä maistanut. Koostumus oli samettinen, maku täyteläisen suklainen ja koristeluun käytetyt suklaapatukoiden palat ja kuivatut marjat kruunasivat koko komeuden.

Tällä hetkellä päätin haluavani kokeilla vastaavaa myös itse ja niin mä sitten päädyin väsäämää mun synttäreille kuvissa näkyvän suklaisen raakakakun. Vaikkei ulkonäkö mun yksilössä ihan vastaakaan aiemmin keväällä näkemääni, niin maku oli täydellinen ja kakku tuntuikin maistuvan myös vierailleni. Tästä positiivisesta kokeilusta johtuen mä haluan nyt jakaa tän respetin teidän kanssa!

                                                                    
AINEKSET

POHJA

2dl pekaanipähkinöitä
n. 15 taatelia
ripaus suolaa


TÄYTE

3dl cashewpähkinöitä
1,5dl sulaa kaakaovoita
2 pientä avokadoa
1dl hunajaa
1,5dl proteiinijauhetta (itsellä makuina suklaa ja banaani)*
(*saatu)

                                  

OHJE

1) Liota cashewpähkinöitä reilussa määrässä vettä vähintää 6h
2) Valmista pohja. Heitä pohjan ainekset tehosekoittimeen ja valmista niistä yhtenäinen tahna. Painele tämä seos kakkuvuan pohjalle ja siirrää jähmettymään pakkaseen n. 2 tunniksi
3) Valmista täyte. Kaada cashewpähkinöistä vesi pois ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Työstä niin kauan, että lopputuloksena on samettisen pehmeä massa (saatat tarvita muutaman ruokalusikallisen vettä avuksi)
4) Kaada täyte jähmettyneen pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin n. 2-4 tunniksi
5) Koristele ja nauti!


Onko raakakakut teille ennestään tuttuja ja mikäli on, niin oletteko tykänneet?



No comments

Post a Comment

© Jere Viinikainen
Maira Gall