Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

19.10.2013

Ankka & Panna Cotta

Heippa taas!

Kuten kauemmin blogiani seuranneet ovat saattaneet huomata, niin ruuanlaitto ja erityisesti leipominen on lähellä sydäntäni. Syysloman aika onkin tullut tehtyä jos jonkinmoista: karjalanpaistia, makaroonilaatikkoa, hampurilaisia ja cupcake leivoksia sekä tänään ankanrintaa ja panna cottaa.


Ankanrinta, tai no oikeastaan koko ankka on minulle ruuanlaitossa ihan uusi tuttavuus ja aluksi vähän jänskätti, että miten sen kypsentämin onnistuu. Ennen valmistusta en käynyt tutkimassa netinsyövereitä vaan luotin kokkiohjelmista saatuihin tietoihin.Ankka kuuluu siis laittaa nahka/rasva kerros alas päin kylmälle pannulle ja sitten vasta laitta pannu lämpiämään (itse käytin valurautapannua). Tällöin rasvakerros sulaa, eikä jää ikäväksi kerrokseksi ruokaan. Paistoin nahkapuolta n. 10-15 min keskilämmöllä, jolloin nahka saa mukavan kullanruskean värin. Tämän jälkeen käänsin sen ja annoin kypsentyä vielä hetken (n. 5min), jonka jälkeen leikkasin koepalan varmistaakseni, että liha on kypsää.


Jälkiruuaksi oli vuorossa panna cottaa. Panna cotta on ankan suhteen myös uusi tuttavuus ja innolla odotin, että sitä pääsen valmistamaan. Ohjeen otin pääasiassa täältä. Alkuperäiseen ohjeeseen poiketen laitoin tavallista sokeria reilu 1.5 dl ja vanijasokeria 1.5 tl, jolloin siitä tuli mukavan vanijaista. Liivatelehtiä laitoin 1.5 ja jäähdyttyä panna cotta jäi mukavan pehmoiseksi. Tein myös ohjeessa olevan vadelmakastikkeen, johon ohjeesta poiketen laitoin hieman (n. 1rkl) hillosokeria, jolloin kastike hieman paksuuntui. Olin oikeastaan todella yllättynyt siitä, miten helppo tämä taivaallisen makuinen jälkiruoka oli tehdä, eikä varmasti jää ainoaksi kerraksi!Oikein ihanaa viikonloppua ja loppu/alku syyslomaa kaikille! :)
SHARE:

2 kommenttia

  1. Onneks löysin sun blogin ku just tämmösist dikkaan! =)

    VastaaPoista