Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

26.10.2013

Marenkia

Heissulivei ja ihanaa viikonloppu kaikille!

Mulla on ollut aamusta sti kauhea makean himo, eikä meillä juuri silloin tietenkään ole missää mitään hyvää. Niimpä päätin puolen päivän aikoihin leipomaan, sillä viikonloppu ilman leivontaa tai ruuanlaittoa ei ole vikkonloppua nähnytkään :) . No joka tapauksessa päätin tehdä marenkia, sillä siihen oli ainekset kaapissa.

Vaikka marenki ei ole mitenkään työläs niin kyllä siinä aika kauan aikaa menee, sillä uunissa nämä ihanuudet kypsyvät 2-3h. Marengin perus raaka-aineet ovat valkuainen (joukkoon ei saa tulla tippaakaan vettä tai keltuaista) ja sokeri. Hyvä nyrkkisääntö on, että yhtä valkuaista kohden tulee 2-3 rkl sokeria


Tämän satsin resepti:
3 valkuaista
7 rkl sokeria
(tummaa suklaata)


Erottele valkuaiset ja lisää sokeri. Nosta seos vesihauteesees (siis kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä), vatkaa seosta, kunnes sen lämpötila on n. 40-50 ´C (ei niin tarkkaa, kunhan on lämpöisempää kuin oma käsi), Tämän jälkeen nosta löysä vaahto pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes vaahto on jäähtynyt (vie n. 5min). Tämän jälkeen sinulla on ihanan kiiltävää ja "painavaa" vaahtoa.

Itse tein puolesta taikinasta tavallisia valkoisia marenkeja ja toiseen puoleen lisäsin 6 palaa sulanutta tummaa suklaata varovasti joukkoon käännellen. 

Sitten vain pursotinpussiin ja pursottamaan leivinpaperin päälle tai vaihtoehtoisesti voi myös lusikalla tehdä sopivia kökköjä. Laita uuni lämpenenmään 110-130 ´C ja työnnä marengit kuumaan uuniin. Anna olla n. 2-3h riippuen siitä, kuinka kovia/sitkeitä niistä haluat ja kuinka isoja kökköjä teet. 
HUOM! Kun kokeilet, onko marenki kypsä, sinun on otettava yksi kökkö ja annettava sen jäähtyä, koska uunissa olleessaan se tuntuu paljon pehmeämmältä kuin jäähdyttyäRentouttavaa viikonloppu kaikille :)

SHARE:

2 kommenttia

 1. Pitäisköhän kokeilla tätä reseptii, marengit on mun suurta herkkua nimittäin :D Tosi siisti banneri muuten!

  minttusblog.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos muutenkin marengista tykkää :)
   Ja kiitos

   Poista