Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

2.2.2014

VASTAUKSIA KYSYMYKSIIN 1/2

Heippa!

Nyt onkin sitten tammikuu vierähtänyt ihan hujauksessa ja sen myötä myös kysymyspostaukseni on sulkeutunut. Kysymyksiä tuli melko paljon ja niimpä päätin jakaa vastauspostauksen kahteen osaan. Mutta enköhän mä päästä teidät vastausten pariin ja lähden itse tästä saunan lauteille. Ihanat viikonvaihteet teille! :)


Millanne kuvauskalusto sulla on?
-Kuvakalustoni on melko vaatimaton ja kuivailenkin Canonin peruspokkarilla. Tuon kameran lisäski kuukausi takaperin kuviohin astui myös uusi puhelimeni (Lumia 1520)
Olen jo pidempään halunnut järkkäriä, mutta rahatilanteen vuoksi sen hankinta saa vielä odottaa.


Kesä vai talvi? Miksi?
-Ehdottomasti kesä! Kuten täälläkin on tullut selväksi niin en voi sietää kylmää ja lunta, voisinkin ihan mainiosti elellä Suomessa kesät ja siirtyä muutolintujen tapaan talven tullessa jonnekin etelän lämpöön :)


Mitä arvostat ihmisissä?-Rehellisyyttä ja persoonallisuuta. 
Mun mielestä on hienoa, että uskalletaan tuoda se oma persoonallisuus mielipiteineen esille.


Lempiruoka?

-Mä olen aikalailla kaikkiruokainen, kuitenkin suurinta herkkua on joku hyvin valmistettu pihvi.


Lempiväri?
-Vihreä


Omia lemmikeitä?
-Meillä on lisko. Semmonen inhottava matelija, joka mun mie olisi saanut jäädä tulematta.


Mikä on lempieläimesi?
-Lempieläin on ehdottomasti koira, vaikkakin ole niille (melko) pahasti allerginen
Onko sulla sisaruksia?
-Löytyy yksi mahtava pikkusisko. Oman siskon lisäksi olen aina, siis ihan aina halunut itselleni isoveljen, mutta se toive ei varmaan tule toteutumaan :D


Mitä tykkäät tehdä Vapaa-ajalla?
-Mä oon tosi sosiaalinen ihminen ja viihdyn ihmisten ympäröimänä, niimpä voisinkin käyttää kaiken vapaa-aikani isossa kaveriporukassa. Mutta tapahtuuko näin? -Ei! 
Yleensä koulun jälkeen tulen kotiin ja teen läksyt, jonka jälkeen vaan istahdan tietokoneen ääreen ja hupshei taas meni päivä! Niimpä vietänkin harvoin vapaa-ajallani aikaa kavereiden kanssa. 


Miten kuvailisit ittees kolmella adjektiivillä? 
-Sosiaalinen, puhelias ja (usein) hyväntuulinen


Minkälaista musiikkia sä kuuntelet?
- Mä kuuntelen ihan laidastalaitaan olevaa musaa, eli siis kaikki muut paitsi hevi ja klassinen uppoaa. Eniten kuutelen kuitenkin jotakin "massa"poppia.


minkälaisista blogeista tykkäät, entä mitkä ovat suosikki blogisi?
-Luen mieluiten personallisia lifestyle- ja sisustus-blogeja, joissa tuodaan esille omaa itseään. 
Ehdottomat lempparit on naaG, rakkaudella elise ja kaksi yhden hinnalla :)


Millainen on hyvä blogi?
-Hyvä blogi on persoonallinen ja siitä näkee, että siihen käytetään aikaa, siinä myös tulee olla joku lisä muihin "massablogeihin" verrattuna (esim. kuvissa, tekstissä tai ulkoasussa)


Mikä blogin pitämisessä on parasta?

-Se kun te kaikki mahtavat ihmiset siellä ruudun toisella puolella laitatte mulle ihania kommentteja ja jaksatte tsempata ym! Iso kiitos kaikille, niin nimellisille, kuin anoillekkin, jotka olette minulle jotakin kommenttia laittaneet :) . 
Toisena on sitten, kun pääsen höpöttelemään ja jakamaan kuvia täällä teille ja itselle.


Mikä on ihanin kommentti jonka olet saanut blogiisi?
-Blogiini ei ole eksynyt yhdenainoaa ikävää kommenttia, vaan kaikki saamani kommentit ja mielipiteet ovat olleen ihania, siksi olikin älyttömän vaikea valikoida tähän ne parhaat. Tässä kuitenkin muutama, jotka olivat tuonneet hymyn huulille pitkäksi aikaa:

"HITTI! Ihania kuvia :) alanpa seuraa sua instassa. Tää on niin kiva blogi :) Tykkään tulla aina kattelee tätä ja luen joka postauksen.... :)" 

"Kirjotat todella hyvin ja kuvat on upeita! :) Muutenkin yks mun suosikkiblogeista, jatka samaan malliin..."

"...Uskon, että sun blogi tulee menestymään ja että tuut saamaan monia lukijoita! :) 
Et oo vissiin oikeen kauaa bloggaillut (?) mutta uskon, että kehityt vielä vaikka kuinkapaljon tän bloginkanssa :) ! On hienoa nähdä, että pojatkin pitää ihan lifestyle blogia ja kulkee ympäriinsä kamera kädessä! :) Toki onhan noita muitakin poikia/miehiä, kuten Niko S, " Naag" jne :)
Hyvää jatkoo ja toivon sulle paljon lukijoita ja menestystä tän blogin kanssa :) !"


Kuinka kauan vietät aikaa yhden postauksen kimpussa?
-Moni, jolla ei omaa blogiaan ole varmasti ihmettee, miksei niiltä suosikkibloggaajilta tule postauksia niin usein, kuin lukijana te haluaisitte. 
Tässä syy: Yhden postauksen tekoon menee yleensä 2-4h. Eka 1h siihen, kun otetaan kuvat ja tarkastetaan niistä värisävyt ja rajataan oikeaan kokoon. Seuraavaksi menee n. 1-1.5h siihen, että mietitään mitä ja miten kirjoitetaan ja sitten kirjoitetaan. Ja viimeisenä menee se vähintää 30min siihen, että siirretään kuvat, tarkistetan teksti, hoidetaan yksityiskohdat ja julkaistaan. Eli kannattaa siis miettiä, koska kanattaa mennä laittamaan bloggaajille kommentia siitä, miksei postauksi tule päivittäin.


Millaista on kirjoittaa blogia poikana?
-Se, että kirjoittaa poikana ei mun mielestä eroa järin paljon siitä että tyttö kirjoittaisi (tai mistä minä sen tietäisin). Tokihan se tuo mukanaan erilaisuutta, ja postausaiheet varmasti vaihtelee verrattuna tytön pitämään blogiin. :)


Ootko ajatellu alottaa vloggaamista?

-Itseasiassa olen! 
Mutta kun sitä sitten tarkemmin aloin ajattelemaan, niin ei se kyllä taida olla mun juttu :)

Mikä saa sut nauramaan?
-Hahah, mä oon semmonen ihminen, että nauran melkein mille tahansa. Nauran siis ihan kaikelle ja aina, enkä pysty hillitsemään itseäni!
Eli toisin sanoen en vaan pysty vastaamaan tähän :D


Millaisena kuvittelet elämäsi kymmenen vuoden päästä?
-Mä en halua ajatella niin pitkälle, vaan haluan elää hetkessä ja nyt vuodessa 2014.
Kuitenkin toivon, että olen saanut tukinnon ammattiin, josta pidän ja pääsen työskentelemään alalle, josta pidän ja muutenkin elämä rullaisi tavalla, jolla sen silloin haluan.


Mitä harrastat
-Tää on yks yleisimmistä kysymyksistä, mitä mulle esitettään, mutta harrastan siis karate.
Oon harrastanut sitä nyt 9 vuotta ja toukokuussa olisi sitten tarkoitus päästä vyökokeeseen suorittamaan ruskeaa vyötä. 
Jos haluat lisätieto tästä niin tästä pääset aihetta käsittelevään postaukseen


Kuinka usein harrastat liikuntaa?
-Sen lisäksi, että mulla on omat harkat (karate) 3 kertaa viikossa, käyn vetämässä meitin junioreille treeneijä satunnaisesti ja sitten lenkkeilyt ym. siihen päälle. Viikottainen liikunnan määrä siis vaihtelee kolmesta kerrasta aina kuuteen :)


Jos sulle jäi vielä joku kysymys hampaan koloon, niin minut löytää Ask.fm:stä nimimerkillä Jerevii (tästä)
SHARE:

3 kommenttia

  1. Onpas kiva kuulla että meidän blogi on yksi sun suosikeista :)

    VastaaPoista
  2. Ihana lukee välillä pojan blogia, aina vaan törmää niihin "tavallisiin" tyttöjen kauneus/muoti blogeihin joten piristävää vaihtelua tämä!:)) tykkään hirveesti sun tyylistä kirjottaa ja muutenkin blogin ulkoasu on simppeli, jatka ihmeessä samaan malliin!:)

    VastaaPoista
  3. Iso kiitos tästä kommentista, piristit ihanasta mun iltaa! :)

    VastaaPoista