Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

11.5.2014

HOW TO ACT IN SOCIAL MEDIA?

Mulla on koko viikon sormet syyhynyt, kun mä oon ajatellut tämän postauksen kirjoittamista. Kaikki sai alkunsa siitä, kun reilu viikko sitten katsoin tuon alla olevan videon. Se nimittäin herätti ajatuksia. Paljon.
Se avasi mun silmät ihan uudella tavalla ja sai miettimään sitä, mikä todella on tärkeää ja minkä vain kuvittelemme olevan tärkeää. Nyt toivonkin, että katsotte sen. Katsotte sen ajatuksella ja annatte sen herätellä ajatuksia.


Itse katsoin tuon videon varmaan 3 kertaa ja joka kerta se toi mukanaan kylmät väreet, joten ainakin mua se kosketti. Se pani miettimään omaa käyttäytymistäni sosiaalisessa mediassa, eli SOMEssa. Tuon videon jälkeen aloin tietoisesti tutkimaan sitä, miten paljon ja missä räplään puhelintani ja päivittelen itseäni "ajan tasalle".

Oikeastaan tuo video herätti niin paljon ajatuksia ja myllerystä sisälläni, että kolmen katsomiskerran jälkeen otin puhelimeni kauniiseen käteen ja lähdin selailemaan ladattuja sovelluksiani. Toisin sanoen aloin karsimaan niitä. Sieltä lähti Twitterit ja Ask.fm:t. Sieltä lähti suuri osa koukuttavista peleistä. Sieltä lähti sovelluksia, joissa saatoin viettää päivittäin ihan turhan kauan aikaa.

Vaikka SOME onkin mielestäni erittäin hyödyllinen lisä elämäämme, niin kyllä se on ainakin mun kohdalla valloittanut liian ison osan elämääni. Vaikka olenkin ajatellut, että olen vain sosiaalistunut, niin ei, olen oikeastaan vain eristäytynyt. Vaikka kuvittelenkin, että tulen onnelliseksi, kun saan uuden seuraajan Instagramissa, niin ei, en tule. Vaikka saisinkin uuden pelipyynnön Facebookissa, niin ei, se ei tee minusta suositumpaa tai sosiaalisempaa. Se tekee minusta eristäytyneemmän.

Tämä kaikki ja paljon muuta on pyörinnyt pääsäni nämä viime päivät. Tämä kaikki on muuttanut suhtautumista elämääni ja avannut silmäni. Tämä kaikki on muistuttanut siitä, että elämä on ainutkertainen mahdollisuus ja siitä tulee ottaa kaikki irti. Tulee siis elää tavalla, jolloin ei vanhana tarvitse miettiä: "mitä jos..."

Kertokaa ihmeessä omia mielipiteitänne tuosta videopätkästä. Kertokaa mulle, millaisia SOMEn käyttäjiä te olette ja miten se on vaikuttanut teidän elämäänne. Kertokaa onko sosiaalisesta mediasta enemmän hyötyä kuin haittaa teidän elämässänne. Sana on nyt teidän, joten kommentoikaahan ja laittakaa niitä omia mielipiteitä, niin pääsen taas vähän tuumailemaan tätä elämän syvempää merkitystä :D


SHARE:

6 kommenttia

 1. Mä oon kanssa nähnyt ton videon aikasemmin, ja vaikken mä itse ole koskaan ollutkaan mikään kännykälläjokapaikassa-tyyppi (koska mun älypuhelin nyt on niin hidas ja huono, enkä mä kyllä parempaa tarvitsekaan kun perustoiminnot on kunnossa:), niin suuri osa kavereista kaivaa sen puhelimen esille joka paikassa koko ajan. Jos selittää jotain juttua, kukaan ei reagoi, kun vasta kymmenen sekunnin päästä "Ai mitä sä sanoit?". Liian kiire puhua niitten ihmisten kanssa jotka eivät sillä hetkellä ole lähettyvillä muuta kuin puhelimen välityksellä. Mua jotenkin ärsyttää tosi paljon, että tuntuu kuin kukaan etenkään nuorista (tai mun kavereista) tunnu ymmärtävän miten typerältä se näyttää seistä välkällä ryhmässä ihan hiljaa jokaisella kännykkä kädessä. Tai tunnilla puhelin jossain pöydän alla, koska ilman sitä ei voi olla, ja sitten valitetaan kun mitään asiaa ei osata koska opettaja ei muka sanonut sitä, vaikka minä kuulin sen ihan selvästi. Kiva pikku purkautuminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon sun kanssa kyllä ihan samaa mieltä! :D

   Poista
 2. Ei tällaselle nössölle saa tollasia videoita näyttää, mä aloin itkemään! Omg, oikeesti :D
  Mä ite käytän puhelinta suhteellisen vähän - mitä nyt tulee bussimatkoilla kuunneltua musiikkia ja kahvitauolla instagramia selattua. Koulussa mun puhelimen käyttö on tosi rajallista asiakaspalvelusta johtuen ja hyvä niin. Mulle riittää mainiosti sellanen max 20min puhelimen käyttöä koko 8 tunnin koulupäivän aikana. Ei mulla oles facebookia (muista hienouksista puhumattakaan) mun puhelimessa, koska en sitä tarvitse. Mä olen muutenkin tosi huono somen päivittelijä ja jos jotain joskus ajatuksissani menen päivittämään niin se on vähintään päivän vanha juttu, josta kaikki muut ovat jo tietoisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin siiten varmaa ensi kerralla muistaa laittaa postauksen alkuun varoitukset :)

   Poista
 3. Hei!
  Valitsin sun blogin yhdeksi mun suosikiksi linkatuista blogeista, voit tsekata postauksen täältä - http://www.yahnu.fi/2014/05/link-blog-suosikkiblogit/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin käydä heti kurkkaamassa!

   Poista