Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

31.5.2014

KUVANKÄSITTELYÄtoivepostaus
Nyt kun todistus  on saatu stipendin kera käteen ja kesäloma voi vihdoin alkaa, on hyvä hetki aloittaa myös näiden toivepostausten raapustelu. Multa on jo pidempään kyselty postausta siitä, miten käsittelen kuvani ja millaisia kuvani ovat ennen ja jälkeen käsittelyn. Jos sulla on nyt mielessä jotain mahtavia ideoita, joista toivot mun tekevän postauksen niin tästä painamalla pääset raapustamaan kommenttisi ja ehkäpä juuri sinun toiveesi on seuraavassa toivepostauksessa.

Kun mä lisään kuvia blogiini, niin joka ikinen kuva kulkeutuu ekana kuvankäsittelyohjelman läpi. Mulla on käytössä PhotoShop Cs5 ja siihen hurahtaneena en muuta enää käyttäisikään. Yleisimmät jutut mitä kuvilleni teen on valotuksen ja värityksen säätäminen ja sitten tietenkin rajaaminen ja kuvakoon muuttaminen.

Joskus, jos tulee oikein tylsä hetki ja innostun jotakin kuvaa jatkokäsittelemään, niin sitten tietysti tulee muutakin tehtyä. Tosin, jos jokaisen kuvani käsittelesin yhtä tarkista, en muuta ehtisi enää tehdäkkään (hehe). Keskimäärin yhden kuvan peruskäsittelyyn mulla menee n. 5min ja sitten jos on vaativampaa työtä, kuten näiden portfolio töiden tai tuon alimman kuvan äärellä, niin sitten menee yleensä n. 1-2 tuntia.

Mun mielestä pienelläkin panoksella saa ihmeitä aikaan, vai mitä mieltä te olette kuvien käsittelystä ja sen vaikutuksesta kuvien tunnelmaan?

Untitled-2

Untitled-1

Untitled-1111

Untitled-121

Untitled-3

Untitled-111SHARE:

7 kommenttia

 1. Sun blogisi pääsi mukaan mun postaukseen: http://incompletesanna.blogspot.fi/2014/05/linkatut-blogit.html ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, pitääkin käydä kurkkaamassa! :)

   Poista
 2. Anonyymi6/01/2014

  Tää ei liity aiheeseen, mutta miten saat ton instagramin tollee tonne ylös? Tai ku painaa siitä niin sehän menee suoraan sun instaan :-) Mä oon koittanu ettiä, mutta en oo löytäny tollasta vielä mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hain tuon oman instagramini osoitteen menemällä mun instan omasivulle. URL-osotteen kopioinnin jälkeen menin lisäämään bloggeriini sivun , jonka sitten nimesin ja laitoin instagramini osoitteen siihen URL-osoitekenttään
   Toivottavasti selvensi! :)

   Poista
 3. Pienilläkin muutoksilla saa monesti ihmeitä aikaan, ja itse en ainakaan ole niin hyvä kameran käyttäjä, että kuvat olisivat hyvin pitkälti täydellisiä jo sillon kun sitä kameran nappia painaa :D

  VastaaPoista
 4. Makee toi viimene! Ite kuvanmuokkauksen/-manipulaation rakastajana kiva aina bongailla tällasia. Ootko ite opetellu photarin käytön vai? :-)
  - roosanietosvuori.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että siellä ruudun takana on joku muukin, joka on kuvankäsittelystä kiinnostunut, ja täysin itseoppinut olen :-)

   Poista