Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

29.8.2014

NEW YORK: WEEK3

Kolmas viikko New Yorkissa alkoi hieman erilaisissa merkeissä, kuin kaksi aiempaa. Osa meidän kielikurssilaisista lähti meinaa jo kahden viikon oleskelun jälkeen kohti kotimaataan ja kampusalueelle ilmaantui uusia kasvoja vanhojen tilalle.

Alkuviikko meni aikalailla samoissa merkeissä kuin aiemmatkin. Opiskelua kerran päivässä, vapaa-aikaa, aktiviteetteja ja ruokailuja. Tuli siinä yhtenä iltapäivänä käytyä myös leffateatterissa, joka oli kuin suoraan vanhanajan leffasta. Keskiviikkona meillä oli kuitenkin erityinen päivä, sillä oppitunnit oli peruttu ja alkupäivä oli täysin vapaa! Tuo vapaa-aika aamupäivästä näytti tulevan tarpeeseen, sillä yöunet jatkuivat aina iltapäivälle saakka. Iltapäivälle me lähdimmekin sitten kohti New Yorkin keskustaa, jossa meidän oli määrä viettää loppu päivä.

New York oli ja tulee aina olemaan ihan tajuttoman hieno kaupunki. Jo ennen matkaa mä mietin mielessäni, että mä tuun kuitenkin jossain vaiheessa eksymään sinne ja sitten haahuilen sielä ihan ku jossakin leffassa. Noh, arvatkaas eksyinkö? - Tuona kauniina keskiviikkona meillä oli alkuun pari tuntia vapaa-aikaa ja se menikin sitten shoppaillessa. Siinä sitten kun lähdin ajan loppuessa kohti tapaamispaikaamme niin tietenkin eksyin ja suuntavaisto petti. En sitte enää tienny että mistä suunnasta mä oikeen oonkaan tullut, saati minne menisin. Onneksi ystävällinen postelijooni sitte osas auttaa paniikissa olevaa turistia.

WP_20140716_22_43_39_Pro__highres

WP_20140716_18_46_34_Pro__highres

WP_20140715_12_11_27_Pro__highres

Samana iltana, kun koko ryhmä oli saatu kasaan, me lähdimme kohti Broadwaytä ja tarkemmin ottaen katsomaan Aladdin musikaalia. Joka ikinen, joka on New Yorkissa ollessaan käynyt katsomassa musikaalin, on kehunut sen maasta taivaaseen, enkä mäkään nyt voi siihen poikkeusta tehdä. Se oli aivan mieletön. Koko päivän sitten kruunasi öinen New York, jonka näimme lähtiessämme busseilla kohti kampusta. Suuri omena täynnä ihmisiä, ruuhkia, valoja ja menoa. Aamusta iltaan ja joka päivä. Ihan hullun hienoa!

Viikonloppuna me lähdimme Bostoniin. Mulla ei ennen matkaa ollut mitään mielikuvaa kyseisestä paikasta, mutta pakko sanoa, että nyt on ja kaikki vain positiivista. Boston on älyttömän viihtyisä kaupunki. Se on valtava ja vanha, mutta se on rauhaisa, toisin kuin New York. Mä itseasiassa tykkäsin siitä ehkä vähän enemmänki ku Nycistä just sen takia, ettei se ollu niin hektinen.
Meillä oli viikonlopun aikana paljon vapaa-aikaa, joka meni, yllätys yllätys, pääosin shoppaillessa. Matkalla oli myös turistikierros, jonka aikana me käytiin läpi tärkeimmät muistomerkit ja nähtävyydet, ihasteltiin Harwardin yliopiston kampusaluetta, sekä tutkailtiin kaupungin kokoa pilvenpiirtäjän huipulta.

WP_20140718_16_56_07_Pro__highres

WP_20140718_16_56_20_Pro__highres

WP_20140719_17_49_07_Pro__highres

WP_20140719_10_07_29_Pro__highres

WP_20140718_16_42_04_Pro__highres

Viikko oli kaikkinensa onnistunut ja upea. Vaikka päivät alkoivat tossa vaiheessa jo mennä aika tutulla mallilla, niin kyllä joka päivälle oli kuitenkin jotain uutta ja erilaista. 

Jos sulta on jäänyt aiemmat New York -postauket lukematta niin niihin pääset tästä ja tästä
SHARE:

2 kommenttia

  1. Ai miten ihania kuvia! Mä oon lähössä marraskuussa nyciin, niin tällasilla postauksilla on niin ihana fiilistellä:D Mä mietin, että kävisin kattomassa just jonkun musikaalin, kun ne on kuulemma kuin jostain toisesta maailmasta. Onko sun mielestä jotain muuta ,mitä ei missään nimessä pidä jättää väliin, kun tuolla käy?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta ja sulla tulee kyllä olemaa mahtava reissu edessä! Musikaali on kyllä semmone juttu, mikä kannattaa ehdottomasti kokoe, sen lisäks suosittelen Empire state buildingin huipulla käymistä, sillä ne maisemat on ihan älyttömän upeat. Ja viimeisimpänä muttei todellakaan vähäisimpänä semmone vinkki, että kannattaa nauttia joka hetkestä, pitää silmät auki ja nautiskella siitä tunnelmasta. :)

      Poista