Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

8.12.2014

10 ERIKOISTA FAKTAA

IMG_0338467

1) Aina kun katselen vaikka Youtubesta videoita, pyrin löytämään sen kohdan videosta, jossa video on tasan puolessa välin. Seurailen sitä alhaalla kulkevaa palluraa, joka näyttää, että missä kohdin videota ollaan ja koitan vaan yksinkertaisesti tarkastella, että koska se on tasan videon puolessa välin. Tässä tilanteessa mulla mee usein viedosta aina pätkä ohi, sillä keskittyminen itse videoon herpaantuu

2) Kuvien nimeäminen. Jos mulla vaikka sattuisi olemaan kuva, jonka alkuperäinen nimi on IMG12.jpg, niin kun lähden kuvaa ensimmäisen kerran koneella käsittelemään, nimeän käsitellyn version sitten IMG1213.jpg. Nimeän joka käsittelyn jälkeen kuvan eri nimellä ja lopulta mulla saattaa olla kuva, jonka nimi on IMG12213049147174_jere.jpg. Ei siis kannata ihmetellä blogista löytyvien kuvien erikoisia ja pitkiä nimiä

3) Aina kun mä ole saunassa, niin mä ajattelen, että jos mä otan oikein kovat löylyt, niin mä laihdun. Onhan se nyt vaan ilmiselvää, että siinä laihtuu kun alkaa hikoilemaan, hehe... Toisin sanoen alan sitten saunomisen loppuvaiheessa heittämään vettä, jotta saan hien pintaan ja siinä samalla mä ajattelen, että hei nyt mä laihdun tässä tekemättä mitään!

IMG_038823454

4) Mulla on ihan omanlainen tapa aloittaa läksyjen teko. Kun tulen koulusta kotiin, jään katselemaan telkkaria siihen asti, että on ruoka. Ruuan jälkeen pääsen jo reppuni kanssa omaan huoneeseen. Huoneessa selailen vielä puhelintani ja löydän kaikkea mielenkiintoista ja siinä menee taas hetki. Tämän jälkeen pääsen jo selailemaan koulukirjani ja organisoimaan, että mitkä läksyt teen ekana ja mitä ei sitten tarvitse tehdä ollenkaan. Tämän jälkeen tulee taas jotakin pakko hoitaa -tekemistä ja sitten huomaankin, että kello on puoli kahdeksan illalla ja pakotan itseni läksyjen tekoon. Sitten käytänkin loppuillan niiden koulukirjojen parissa.

5) Pienenä mietiskelin, että onkohan elämä ollut mustavalkoista ajalla, jolta on vain mustavalkokuvia. Vaikka mä tiedän, tai ainakin uskon että ajatukseni eivät ole vedenpitäviä, niin kyllä mä vielä nykyisinkin mietin tätä ja pohdin, että onkohan aina ollut värit, vai onko värit tulleet vasta värikuvien myötä

6) Mulla on todella erikoinen suhde mun hiuksiin. Minun ja hiusteni suhde on koko ajan semmoisessa temmellyksessä, ettei loppupeleissä mun hiuksille tapahdu mitään. Toisena hetkenä mä haluan vaaleaa ja siistiä ja toisena hetkenä tummaa, pitkää ja sotkuista. Tästä johtuen, mä olenkin todella huono tekemään hiuksilleni yhtikäs mitää. Muttamutta, nyt taitaa olla edistystä havaittavissa, sillä viimeisimmässä visiossani ollaan pysytty jo useampi viikko, joten kohta saattaapi tämän hepun kuontalo uudistua.

7) Olen torkutuksen maailmanmestari. Mulla on semmonen herätyskello, josta löytyy siitä päältä nappi, jota painamalla se menee automaattisesti 5min torkulle. Sitten aina iltaisin, kun laittelen herätyksen soimaan, laitan sen herättämään jo vähintään puoli tuntia ennen kuin mun oikeasti pitäisi herätä. Noh, tässä on kuitenki varjopuoli, sillä toi torkutus ei kestä loputtomiin, vaan joskus 40 minuutin päästä se ei enää soikkaan. Tästä johtuen on sitten muutamana aamuna tullut nukuttua ensimmäiset oppitunnit...

IMG_034424

8) En juo kahvia. En ole ikinä opetellut juomaan sitä, enkä kyllä oikeastaan haluakkaan opetella. En ole ikinä ymmärtänyt sen pointtia: harva oikeasti on alusta asti pitänyt siitä, mutta on sitten pakottanut itsensä juomaan sitä ihan vain siksi, että se nyt vaan kuuluu juoda kahvia. Tästä päästäänkiin pienellä hypyllä tilanteisiin, joissa sä olet kylässä jossain, etkä juo kahvia ja sitten sinulta kysytään, kysymys, että noh otatko sinä kahvia ja kieltäydyttyäsi saat tokaisun: "No kyllä sitä nyt kahvia jo tuon ikäisenä pitäisi osata juoda"... Tämä on todellakin niitä ainoita kysymyksia, jonka häiritsevyyden tietävät ihmiset jotka eivät itse juo kahvia

9) Kun ostan uusia vaatteita, mun pitää aina miettiä tarkaan, että koska mä otan sen käyttöön. En voi ikinä vain nypätä sitä hintalappua pois, saati heittää sitä heti päälleni. Täytyy laittaa se kaappiin ja suunnitella sopiva päivä, sillä eihän sitä uutta vaattetta nyt voi vaikka koeviikolla tai muuten lyhyenä koulupäivänä ottaa käyttöön. Myös muu asu pitää suunnitella etukäteen, ja miettiä, että mitä muita vaatteita mä laitan tän uuden vaatteen kanssa päälle. Vasta kun olen nämä asiat päättänyt ja on koittanut se päivä, kun uuden vaatteen voi laittaa päälle, voin ottaa sen hintalapunkin pois.

10) Mä olen sosiaalinen ihminen, vaikkakin ujo. Tämä kuulostaa ehkä oudolta, mutta mä olen oikeasti melko ujo. Vaikka itse koen itseni ujoksi, muut näkevät minut usein rohkeana ja sosiaalisena. Tämä johtuu siitä, että mä olen kokeilunhaluinen ja osallistun moniin asioihin yksin. Saatan olla yksin paikoissa, jossa on paljon ihmisiä ja tiivitä porukoita. Hetken yksinolon ja rohkeuden keräilyn jälkeen mä vaan nappaan itteäni niskasta kiinni ja hupshei, niin mä vaan teen uusia tuttavuuksia ja saan mukavia muistoja hienojen ihmiset kanssa
Löydättekö te jotain samoja erikoisia faktoja ittestänne, 
vai olenko mä ihan friikki?
SHARE:

8 kommenttia

 1. Kymppi on jotenkin niin minä :D!

  Ihmiset aina kehuu mua et "voi kun sä emilia osaat olla sosiaalinen ja tollanen rohkee" ja sit oon vaan siinä vieressä sillee "jaa", jonka jälkeen vaan katoan paikalta. Yleensä tosin tutustun uusiin ihmisin satunnaisilla partioleireillä/muilla leireillä, jollon on ollu joo kavereita mukana, mut yks niistä on hieman, erm, kykenemätön tutustumaan yksin uusiin ihmisiin, joten se on vähän niinko jääny miu kontolle :D..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, voin kyllä niin samaistua noihin sun sanoihin!:D

   Poista
 2. Samaistun täysin tuohon kahvijuttuun! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit kuin kiva kuulla että sieltä löytyy muitakin, jotka ei voi sietää kahvia:)

   Poista
 3. Noi kahvi- ja vaatekohdat pitää kyllä munkin kohdalla paikkansa! En voi sietää kahvin kitkeryyttä. Ja mitä vaatteisiin tulee, niin se uusi hieno vaatehan ei pääsisi oikeuksiinsa jos pitää sitä ekaa kertaa päällä pävänä, jona vietää koulussa vain tunnin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Eihän se nyt missään nimessä käy päinsä, että sen uuden vaatteen ottaa jonain ihan tavallisena ja lyhyenä päivänä käyttöön, pitäähän sen heti päästä oikeuksiinsa :D

   Poista
 4. oii olipa hauska kirjoitus !! tämmöset faktajutut on aina mielenkiintosta lukea :) kun meiltä jokaiselta löytyy niitä omia höpsöjä tapoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, ihana kuulla! Tämmöset postaukset on kyllä kanssa munkin mieleen ja on aina hauska sitten huomata, jos sieltä joukosta löytyy jotain samoja kohtia omasta elämästä :D

   Poista