Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

16.12.2014

ELÄMÄNI AAKKOSET

IMG_0434

Lueskelin tässä eräs kaunis, pimeä, sateinen ja kiireinen päivä blogia, jonne eksyin ihan sattumalta. Löysin sieltä postauksen elämäni aakkosista ja siinä lukiessani kyseistä postausta muistui mieleeni, kuinka eräs ihana lukijani tässä keväällä toivoi minun tekevän kyseisen postauksen. Nyt siis Matti Myöhäsenä tartutaan härkää sarvista kiinni ja aloitetaan!

A: Aamupala. Aamupala on mulle se virtalähde, jolla jaksan porskutella eteen päin. En juo kahvia, joten aamulla tulee ajasta riippuen syötyä jotakin ja juotua yleensä iso lasillinen vettä. Joka ikinen aamu.

B: Blogi. Blogi on iso osa mun elämää. Se on pyörinyt elämässäni nyt reilu vuoden ajan ja voin sanoa, ettei tämän vuoden aikana ole ollut päivää, ettenkö olisi jossain välin ajatellut blogiani ja tulevia postausideoita

C: CD. En ole oikestaan ikinä osannut kuunnella CD-levyjä. Liekö syy siinä, ettei mulla ikinä oikein CD-levyjä ole ollut, vai siinä että olen vain mukavuuden haluinen ja on paljon helpomaa vaan laittaa Spotfy päälle

D: DVD. Kylmänä, pimeänä ja sateisena päivänä on mukava käpertyä sohvalle katselemaan jotain hyvää leffaa.

E: Elämä. Mulla on aina ollut tarve elää elämää sellaisena, kuin sen itse olen halunnut. Olen tehnyt asioita, joista mä itse nautin ja oppinut myös nauttimaan niistä arjen pienistä hetkistä ja näin kulkenut sitä omaa polkuani.

IMG_0437

IMG_0436

F: Fiilis. Tämä sopii hyvin tuohon edelliseen kohtaan, sillä mulle on tärkeetä tehä asioita fiiliksen pohjalta. Saatan hyvin lähteä vaan käymään jossain tai tehdä jotain, vain sen takia, että se nyt vaan tuntui hyvältä idealta.

G: Gorillat. Gorillat on jänniä eläimiä. Jokin niissä viehättää, mutta toisaalta ne ovat hiukan epämiellyttävän näköisiä

H: Hiljaisuus. Tämä on aika kaksipiippuinen juttu. Voisin sanoa, etten viihdy yksinään hiljaisuudessa mietiskellen maailman menoja, mutta toisaalta kyllä mä hälinän jälkeen kaipaan aina semmosen pienen breikin yksinäni.

I: Ilta. Olen todellinen iltaihminen. Aamuisin en millään jaksaisi nousta ylös ja kelloa tulee torkuteltua aivan liikaa ja iltaisin se nukkumaanmeno tuppaa venymään ja venymään.

J: Jere. Se olen minä. Minä itse ja Oman Elämäni Kuningas

K: Kamera. Olen päässyt oikeastaan kuvankäsittelyn kautta tutustumaan valokuvaamiseen, ja se homma on kyllä koukuttavaa

L: Lukeminen. En voi sietää lukemista. En osaa istuutua paikoilleni, avata kirjaa ja alkaa lukemaan. Ainoat kirjat mitä mä luen Aku Ankkojen lisäksi on koulun pakolliset romaanit, ja niissäkin juttu menee yleensä niin, että luen kirjan puoleen väliin ja ajan loppumisen vuoksi lukaisen netistä juonikertomuksen kyseisestä teoksesta

M: Maailma. Olen aina pitänyt matkustelusta ja voinkin sanoa, että kyllä kokemukset on mulle tärkeämpiä ku materia. Voisinkin ihan hyvin vaan kävellä lentokentälle, lentää jonnekkin, tutustua paikkaan ja sitten taas jatkaa matkaa jonnekkin muualle

N: Nimimuisti. Mun on pakko myöntää, että mulla on tooodella huono nimimuisti. On paljon melko läheisiäkin ihmisiä, joiden nimiä mä en yksinkertaisesti muista. Tästä nyt esimerkkinä vaikka osa meijän luokkalaisista, joiden kanssa olen tässä ollut samalla luokalla nyt reilu kaksi vuotta. Että silleen...

O: Omanlainen. Olen aina ollut oman tieni kulkija. Olen valinnut minua kiinnostavat reitit ja tehnyt asiat omalla tavallani.

IMG_04351

P: Puuro. Pienenä en voinut sietää puuroa. En missään muodossa, enkä missään määrin. Nyt kuitenkin tämän syksyn aikana siitä on tullut ihan joka-aamuinen osa mun päiviä. Joka ikinen aamu on nyt tämän reilu kuukauden ajan alkanut puurolla.

Q: Quotes. Aina silloin, kun ei oikesti ole mitään järkevää tekemistä, on kiva lueskella netistä löytyviä Quotes-kuvia ja näin saada vähän inspiraatiota elämään

R: Ranskalaiset. Siis välillä tulee vaan ihan jäätävä himo semmosiin suolaisiin ranskalaisiin, en edes tiedä miksi, mutta joka tapauksessa Nam Nam

S: Sisukkuus. Olen aina ollut oman tieni kulkija ja kun mä jotain päätän, niin pyrin tavoitteisiini vaikka mikä olisi. Koko muu maailma sumentuu, kunnes haluttu asia on saavutettu

T: Talvi. En todellakaan ole talvi-ihmisiä. Olen jo päättänyt, että kun elämä tästä lähtee kulkemaan, niin asustelen sitten kesät täällä Suomessa ja talvet jossain lämpimässä. Lottovoitto on siis erittäin tervetullut

U: Unelmat. Unelmat on mulle tärkeitä. Ne eivät ole vain unelmointia varten, vaan jos mun päähäni iskostuu jokin unelma, jokin asia jonka haluan toteuttaa, niin sitten mä lähden ajamaan kyseistä asiaa eteenpäin

V: Vasen. Meikäläinen on vasenkätinen ja ylpeä siitä, vaikka se koulussa erityisesti musiikkissa onkin paljon ongelmia tuottanut, kun on pitänyt soittaa kitaraa tai rumpuja. Niimpä muistan vieläkin musiikinopettajamme "kauniit" sanat: "Otat nyt vaan sen oikeakätisten kitaran ja soitat sillä. Se on ihan yhtä helppoa, kuin vasenkätisten kitaralla..."

X: X-akseli. Tämä oli kirjain, johon en meinannut millään löytää sanaa, joten matikanläksyjä tehdessäni tuli mieleen niinkin hieno sana, kuin x-akseli. Olen aina pitänyt matikasta. Vaikken ikinä ole ollut mikään kamala panostaja ja pohdiskellut yhtä matikantehtävää useita tunteja, niin kyllä se on jotenkin aina ollut yksi niistä lempiaineista koulussa

Y: Yöt. Yö on jotenkin maagista aikaa. Kaikki näyttää ihan erilaiselta, maaseudun pimeydessä näkee upean tähtitaivaan, kaikki tuntuu hidastuvan... Erityisesti kesällä öisin on jotenkin rauhoittavaa pyöräillä ympäriinsä, kun huomaa, että koko kaupunki on oikeasti nukkumassa ja siinä olet vain sä ja tyhjä maailma

Z: Zorro. Mun on pakko myöntää, etten ole ikinä katsonut yhtäkään Zorroa alusta loppuun. Tämä sama koskee itse asiassa myös Titanickia ja Taru sormusten herrasta -elokuvia... Että silleen

Å: Åre. Olen nuorempana lasketellut. Laskettelin useamman vuoden kunnes sitten lopetin kun karate vei mukanaan. Pidin aina isoista ja pitkistä rinteistä ja olisin halunnut lähteä laskettelemaan Åren rinteille

Ä: Äiti. Se ensimmäinen opittu sana ja aina yhtä tärkeä

Ö: Öljy, tai tarkemmin ottaen bensa. Olen aina pitänyt bensan tuoksusta ja pienempänä kun kävimme autolla tankilla ni mun piti titenkin avata ikkuna ja haistella sitä bensaa...
SHARE:

3 kommenttia

 1. Et todellakaan ole ainoa, joka ei oo koskaan ikinä elämässään kattonut Zorroja saatikka Taru Sormusten Herroista loppuun :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, olin jo ihan varma että nyt olen kyllä niin kaukana sivistyksestä että, mutta kiva kuulla että sieltä löytyy muitakin joilta on nämä leffat jäänyt näkemättä :D

   Poista
 2. Blogisi on arvosteltu Linkkaa blogisi! - postauksen parhaimmissa blogeissa!

  http://tayttalaukkaaeteenpain.blogspot.fi/2014/12/linkkaa-blogisi-parhaimmat-blogit.html?m=0

  VastaaPoista