Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

14.1.2015

NÄIN SAAT KESÄTÖITÄ


näin saat kesätöitä. Kesätöiden hakeminen on vaikeaa, mutta näillä vinkeillä onnistut saamaan töitä

Kestyö, tuo monen nuoren mielessä pyörivä asia, jonka saaminen takaisi omia tuloja ja tietenkin työkokemusta. Kuulen usein kesän lähestyessä, kuinka ystäväni kertoilevat kuinka onni taas jäänyt suosimatta heitä, eikä kesätöitä kesäksi ole. Usein näihini keskusteluihin nostetaan esille vielä Suomen huono työllisyystilanne nuorten kohdalla, työkokemuksesta johtuva oravanpyörä (töihin tarvitsee työkokemusta, jota saa vain töitä tekemällä...) ja tietenkin suhteiden puuttuminen. Minä olen ollut töiden parissa kesätöiden merkeissä jo 15-vuotiaasta asti joka vuosi ja 18-vuotta täytettyäni mulla on nyt osa-aikainen työ myös koulun ohella. Minun työllisyystilanteeseeni kuulen usein sanottavan, että mulla on käynnyt hyvä tuuri kun mulla on töitä, mutta mun mielestä mun töillä ei ole mitään tekemistä onnen tai tuurin kanssa. Mun mielestä jokaisella on mahdollisuus saada töitä, jos niitä oikeasti haluaa ja on niiden saamisen eteen valmis ponnistelmaan. 

Koska kesä lähestyy kovaa vauhtia ja tämä on varmasti aihe, joka koskettaa monia siellä ruudun toisella puolen, mä halusin tulla kertomaan teille, mitä asioita teidän kannattaa ottaa huomioon kun haette kesätöitä ja millä tavoin minä olen töitä saanut, kun kerran mulla ei mitään suhteita ikinä ole ollut.


1) CV. Tee itsellesi valmiiksi yksinkertainen ja kuvaileva CV itsestäsi. Käytä adjektiiveja, tuo itsestäsi hyviä puolia esiin ja muista laittaa kaikki mahd. työkokemus, jota sinulta vain sattuu löytymään mukaan. Täytä CV huolella ja ajan kanssa, sillä se paperi saattaa määritellä, saatko töitä vai et. Tässä esimerkki yksinkertaisesta CV pohjasta.

2) Mistä kannattaa hakea? Kun haet ensimmäisiä kertoja kesätöitä, et luultavammin ole saamassa sitä unelma-ammattiasi. Ajattele siis realistisesti, äläkä laita työhakemusta vain vaikka YLE:lle ja Linnanmäelle, ja mieti sitten, että miksi ei töiden kanssa onnistanut. Käy kotipaikkakuntasi kaupoissa kyselemässä, seuraa netissä olevia hakuja ja mikä tärkeintä ole aktiivinen ja oma-aloitteinen, sillä ei sinua kotoa tulla töihin hakemaan. Mitä useammassa paikassa onnistut naamaasi näyttämään ja mitä useamman työhakemuksen onnistut täyttämään, sitä varmemmin saat myös töitä. Ja muista, että olipa työ mitä tahansa, saat siitä työkokemusta, joka varmasti auttaa sinua jatkossa kun haet toista työtä.

3) Ole ajoissa liikenteessä. Kesätyöt tulevat usein tarjolle siinä helmi-maaliskuun välillä ihan paikasta riippuen. Ole ajoissa liikenteessä ja seuraa netistä löytyviä hakuja. Älä kuitenkaan luota pelkkiin nettisivuihin, vaan käy kysymässä kaupungissasi olevia työpaikkoja ihan kasvotusten ja ota vaikka se sinun CV mukaan, ja anna se lähtiessäsi paikan pomolle, vaikka hän sanoisikin, ettei kesätyöntekijöitä ole tullut edes ajateltua vielä. Vaikka kaikissa paikoissa, jossa töitä käyt hakemassa, ei niitä vielä ole tarjolla, niin älä jätä asiaa siihen, vaan palaa kyseiseen paikkaan muutaman viikon kuluttua (tämä tuo myös vaikutelman, että haluat oikeasti kyseisen työpaikan)

4) Tässä vaiheessa olet päässyt haasttaleen. Haastatelu on usein edessä, kun haet töitä ja se on yhdessä CV:n kanssa asia, johon kannattaa panostaa. Jos pääset haastatteluun, olet jo lähellä saada töitä. Tässä vaiheessa työnantaja haluaa nähdä millaista henkilöä hän on mahd. palkkaamassa. Käyttäydy siis asiallisesti, ole pirteä ja vaikuta sosiaaliselta ja määrätietoiselta. Jos tiedät, olevasi hieman sisään päin suuntautunut, älä anna sen näkyä tässä vaiheessa, vaan laitta vaikka auto mode päälle ja anna mennä!

5) Töissä oleminen. Tässä vaiheessa olet saanut jo työsopparin täytettyä ja on aika tehdä töitä. Muista, että sinun tulee osata käyttäytyä myös tänä aikana. Käyttäydy työtehtäviisi sopivalla tavalla ja hoida työsi kunniallisesti. Jos esim. saat töitä asiakaspalvelualalta, olet siellä palvelemassa asiakkaita, etkä päivittelemässä itseäsi sosiaalisessa mediassa. Jätä siis suosiolla se puhelin taskuun, laita hymy huulille ja tee työsi. Työajaltasi saat työtodistuksen, ja jos olet saanut tehtyä työsi kunnollisesti, on myös työtodistuksesi sen mukainen. Hyvä työtodistus taas avaa sinulle uusia ovia, joiden takana on uusia työmahdollisuuksia ja ehkäpä juuri siellä jossain se sun unelma duuni.Työn hakeminen saattaa vaatia kovaa duunia. 
Jos et siis tänä vuonna satu saamaan sitä kesätyöpaikkaa, 
tiedät ettet ole tehnyt sen eteen tarpeeksi töitä 
ja osaat valmistautua seuraavaan vuoteen hieman eri tavalla

Korjaus: Toisin kuin kommenteista näyttää käyvän ilmi, niin olen kirjoittanut tämän melko henkilökohtaisesti tekstin lukijalle. Tarkoitukseni ei ole kertoa miten työttömyys saadaan poistettua ja miten kaikille saadaan töitä, vaan keskittyä kertomaan, miten onnistut kartuttamaan pojoja oman työnhakusi kohdalla ja näin ollen nousemaan muiden hakijoiden yläpuolelle.No translate today
SHARE:

27 kommenttia

 1. Anonyymi1/14/2015

  Työpaikkaa ei kyllä välttämättä saa vaikka kuinka yrittäisi. Toisaalta hyvin usein kyse on siitä yrittämättömyydestä. Mulla on ollut useempikin kesätyö kesässä ja kaverit valittaneet kuinka toisilla vaan käy hyvä tuuri. Ainoa ero mun ja kavereiden välillä oli, että mä vein yli 40 avointa hakemusta eri paikkoihin. Kaverit haki niihin neljään joita suunnilleen joka koulussakin tyrkytettiin nuorille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta. Usein nuoret kuvittelevat, että kesätyöpaikan saanti riippuu vain tuurista, mutta voin vahvasti vaakuuttaa, että jos onnistuu aktiivisille työllä tuomaan itsensä edustavasti esille ja laskee riman töiden suhteen tarpeeksi alas, on älyttömän hyvässä tilanteessa muihin hakijoihin nähden

   Poista
 2. Anonyymi1/14/2015

  Valitettavasti tilanne ei oikeasti oo niin mustavalkoinen kuin annat ymmärtää. On valtavan monia, jotka tekee mielettömän paljon töitä saadakseen sen kesätyön, mutta valitettava fakta on, ettei niitä töitä ole kaikille hakijoille ja toisilla yksinkertaisesti vain käy parempi tuuri. On totta, ettei kukaan tule ketään kotoa töihin hakemaan, mutta vaikka kuinka panostaisi, ei sitä työtä siltikään välttämättä saa.

  Itse onnekkaana olen ollut vuosia samassa firmassa kesätyössä (ja toisinaan osa-aikatyössä muulloinkin), mutta kyllä mulla on valtava tuuri käynyt kun satojen hakijoiden joukosta aikanaan pääsin haastatteluun ja töihin.

  On ihanaa, että asenteesi on positiviinen, mutta valitettavasti kaikilla ei ole mahdollisuutta saada aina työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein kuitenkin nuorilla on liian suuret ehdot kesätöitä kohtaan. Rima työpaikasta nostetaan tasolle, jolla on paljon hakijoita ja sivuutetaan kokonaan ne pienemmät paikat. Myös asenteella ja aktiivisuudella on iso osuus ja mitä paremmin saa itsensä tuotua positiivisessa valossa esille, sitä paremmassa tilanteessa on muihin hakijoihin nähden.

   Se on ikävä tosi asia, että kaikille hakijoille ei sitä työtä löydy, mutta kuitenkin sijoituksesi muihin nähden johtuu usein omasta asenteestasi töitä ja työnhakua kohtaan ja näin voinkin sanoa, että jos oikeasti haluaa töitä ja on niiden eteen valmis töitä tekemään, niitä myös saa, sillä olemuksesi välittyy myös työnantajalle

   Poista
  2. Anonyymi1/14/2015

   joihinkin paikkoihinhan työntekijät _arvotaan_ eli siinä ei paljoa asenne auta :D!

   Poista
  3. Tämäkin on painosanalla " joihinkin". Tekstissä tuon melko selvästi esille että työpaikan haku on työtä ja jotta sen paikan itselleen saisi, ei sitä haun laittamista jätetä yhteen tai kahteen paikkaan.

   Se onkin sitten jo melkein lottovoitto, jos laittaa hakemuksen 40. paikkaan, jokaisessa on arvonta eikä siltikään satu töitä saamaan...

   Poista
 3. Paljon hyviä pointteja, Jere. Tämä aihe ei koskaan vanhene ja on aina aivan yhtä ajankohtainen. Olen kuitenkin silti monessa asiassa edellä kirjoittaneiden anonyymien kanssa samaa mieltä.

  Työnhakeminen ja erityisesti työn saaminen on useiden tekijöiden summa. En ole kanssasi aivan samaa mieltä siitä, että oma panostus olemukseen ja motivoituneisuuteen ja töiden saaminen korreloisivat läheskään joka kerta. Sillä kuinka vahvasti sitoudut siihen mitä teet on luonnollisesti myönteinen vaikutus kaikkeen mutta uskaltaisin sanoa, että nykyisillä työmarkkinoilla on kyse vahvasti tuurista. Työnhakijoita on niin suuret määrät ja kaikille ei yksinkertaisesti riitä työtä.

  Hain viime keväänä aika moneen paikkaan. Hain jopa Prisman kassalle (mikä ei itseäni työnä miellyttäisi) ja pääsin haastatteluihin asti mutta 500+ hakijasta, kun valitaan vain kuusi, niin etusijalla ovat ehdottomasti he, keillä on luontaisesti suhteita päättävään tahoon. Karu mutta yleismaailmallisesti todellinen asia, johon uskon - ja silti jaksan edelleen hakea töitä!

  Nirsoja ihmisiä mahtuu tähän maailmaan, itsekin olen paikka paikoin, mutta kyllä sitä töiden puolesta on ollut pakko hellittää ja hakea sitä mitä milläkin hetkellä sattuu olemaan. Ja olet aivan oikeassa, että monella on rima jossain toimitusjohtajan tasolla, vaikka luulisi jokaisen tietävän työmarkkinatilanteen - realiteetit kehiin!

  Yksi nykypäivän suurin ongelma työllistämisessä on se, että jokainen työnantaja haluaisi kokeneen, 5+ työvuotta saman alan hommissa palvelleen ammattilaisen, mutta miten helvetissä kukaan meistä voi olla ammattilainen ja pitkän ajan palvellut, kun emme saa edes mahdollisuutta aloittaa jostain? Kaikki tiedämme, että lumipallosta kasvaa lumivyöry.. Yksi seikka, jonka olen itse huomannut, ja jota kaikki eivät ole allekirjoittaneet, on sellainen, että mielestäni työnantajille kelpaa mieluiten suhteellisen "persoonaton" heppatyttö-69, jolla on mahdollisimman vähän mielipiteitä. Mahdollisimman vähän muuta elämää kuin työ, mahdollisimman vähän sanottavaa mihinkään, mutta sen verran kuitenkin, että kykenee esimerkiksi palvelemaan, jos kyseessä on palvelualan työ. Tällöin työnantaja on kykeneväinen kontrolloimaan työntekijää enemmän tai vähemmän täydellisesti.

  Lisätäkseni vielä näin loppuun, kun tuon YLE:n mainitsit tuolla, niin allekirjoittanut on työskennellyt ko. puljulle yhtenä kesänä ja myöntää häikäilemättä sen, että tiedän päässeeni 30 työntekijän joukkoon 3000 hakijasta, koska olin muita parempi (olin yksinkertaisesti paras, ha ha ha, no ei vaan) :) Jos heille ei pääse töihin, ei syytäkään juuri tarvitse miettiä, koska se on selkeä - työ ei ole sinua varten. Edes haastatteluun ei pääse, jos et kykene osoittamaan tarpeeksi suurta lahjakkuutta tai verbaalista taidokkuutta hakemuksessa. Mutta ehdottomasti YLE:llekin kannattaa hakea, jos USKOO itseensä, mitä suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiapuhetta Tuukka! Sanomasi on kyllä totta ja se on harmillinen tosiasia, että jokaiselle ei tule ikinä olemaan sitä työpaikkaa, aina tarvitaan myös työttömiä. Kirjoitinkin tekstin melko henkilökohtaisesti sen lukijalle ja pyrin tuomaan esiin, että aina on niitä jotka ovat SINUA parempia, mutta myös niitä jotka ovat sinua huonompia haettuun työhön. Siihen, missä välin tätä asteikkoa olet, vaikuttaa suurelta osin se miten tuot itsesi esille ja millaisena työnhakija sinut näkee.

   Itse pääsin +500 hakijan joukosta prisman kassalle ilman minkäänlaisia suhteita ja mainitsinkin tekstissä suhteet, sillä se tunnutaan ottavan melko usein esille, kun ei niitä töitä ole saanut.

   YLE:n kanssa olen ehdottomasti samaa mieltä. Kyllä sinne kannattaa ne hakemukset ehdottomasti laittaa, mutta sitä ei kuitenkaan kannata jättää ainoaksi hakukohteeksi, vaan laittaa niitä hakemuksia myös paikkoihin, joihin ei ole edes tullut ajatelleeksi, että sinne saatettaisiin kesätyöntekijöitä ottaa.

   Ja kun kerran saa sen lumipallon pyörimään, on sen vierittämistä paljon helpompi tulevaisuudessa jatkaa :)

   Poista
 4. Anonyymi1/15/2015

  tulipastosi ärsyttävä kuva susta :D Eka ja vika kerta kun tään blogiini tulin.. Esim. pienemmillä paikkakunnilla nyt ei vaan satu olemaan mitän 40 paikkaa mitä hakea. I D I O T .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rakentavin kommentti tähän mennessä...

   Harmi jos mun vinkeistä ei ollut apua ja toivottavasti sen kesätyön saat

   Poista
  2. Anonyymi1/15/2015

   ok, tulin takaisin mutta kyse ei ollut mun kohdalla kesätyön saamisesta vaan sun ärsyttävästä asenteesta . Mulla on ollut jo ihan kiva ja hyväpalkkainen kesätyö 14v lähtien :--)

   Poista
  3. Haha, kiva kun palasit. Halusin tarkoituksella tuoda tämän monelle nuorelle melko tärkeän asian voimakkaasti esille ja herättää tunteita: "olenko mä nyt tehnyt kaiken voitavani kesätöiden eteen vai..."

   Kohdat ovat mielestäni täyttä asiaa, vaikkakin erittäin suorasti sanottuna. Tavoitteni olikin, että tämä saa nuoret ajattelemaan, mitä työn haku joillekin töitä saaville on saattanut tarkoittaa ja ottavat kenties opiksi omaa työtä etsiessään :)

   Poista
 5. Puhut ihan sinänsä asiaa.. kuitenkaan en ihan noin karkeasti ilmaisisi ja olen aikaisempien anojen kanssa osin samaa mieltä. Itse asun pienessä kaupungissa, jossa on suht vähän töitä kesäksi tarjolla.. kaikille niitä ei riitä. Osa saattaa toki saada töitä lähikaupungeista, mutta kulkemiset haukkaavat myös siitä palkasta aika ison palan. Siihen toki voisi joku sanoa että saa ainakin kokemusta, muttakun sillä kokemuksella ei makseta vuokraa. Minä en ole nirso töiden suhteen, oon työskennellyt 2kesää puhelinmyyjänä mikä on aika armotonta ja stressaavaa hommaa.. olen joka kesä hakenut muutakin.
  Minulla on kuitenkin perussairaus, joka vaikeuttaa työnhakua, joten hieman näin punaista kun tekstiäsi luin. Enkä minä ole ainoa jolle työnhaku ei ole täysin avointa.
  Niihinkin hommiin jota uskoisi pystyvänsä tekemään, olet aina terveen työntekijän varjossa haettaessa paikkoja. Maalasit kovin yksipuolisen ja mustavalkoisen kuvan kesätöiden hausta ja saannista. Kaikki ei ole aina niin yksinkertaista. Oikeassa kuitenkin olet siinä, että kukaan ei töihin hae, ja ilman omaa yritystä ei ainakaan tule löytämään töitä.
  Lisäksi ainakin täälä todella moniin paikkoihin ollut vaatimuksena 18v ikä ja työkokemus, jod niitä ei ole niin ei auta yritys. Josko tänä vuonna löytyisi jotakin mukavampaa hommaa minullekkin kun ikää on enemmän ja vähän kokemustakin. :)

  VastaaPoista
 6. Kaikesta löytyy aina poikkeuksia. Jos olisin alkanut niitä listailemaan, olisin varmaan vielä kuukauden päästä kirjoittelemassa tätä postausta, hehe...

  Kuitenkin tekstistäni välittyy pääasia: Töiden eteen on tehtävä töitä ja mahd. uhrauksia omien haaveiden suhteen

  Nuorena lehtiä jakaneena uskon myös tietäväni, mitä sinun kohdallasi tarkoittaa puhelinmyyjäntyön. Pidetään peukkuja ylhäällä ja toivotaan sulle jotain mielekästä työtä täksi kesäksi :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä teksti Jere. Töitä saa vain jos jaksaa panostaa ja kesätöiden kohdalla täytyy olla avarakatseinen, eikä sulkea heti pois ns. P*ska duuneja, kuten puhelinmyyjä, lehden jakaja, kunnan tarjoamat työpaikat kouluikäisille. Max 3kk kesätyö menee nopeasti ja siinä ajalla kerkeää pankkitilille kolahtaa mukava summa säästöön sekä työkokemusta, jota tämän hetkisillä työmarkkinoilla arvostetaan..

  Eri asia, kun haetaan sitä vakituista työpaikkaa, jonka saa helpommin esimerkiksi ammattikoulun työharjoittelu jaksoilla (jos teet duunisi kunnolla, näytät ammattitaitosi ja jätät itsestäsi arvostettavan kuvan = työpaikan johtajalle syntyy luottamus-suhde sinuun )

  Ei se ole tuurin tai onnen varassa, kuka haluaisi palkata 100 hakijan joukosta sen lorvailevan laiskiaisen? Kun työnantaja lukee kaikkien CV't hänen ei tarvitse nähdä tekstin kirjoittakaa huomatakseen kuka on panostanut, intohimoinen ja paikan ansainnut.
  Nämä potenttiaaliset kutsutaan haastatteluun, jolloin lopullinen asenne ratkaisee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on Iina hienosti kiteytetty käsittelemäni asia! Juuri tuon kesätöiden tekijän palkkauksen olen halunnut nostaa esille ja huomauttaa, miten omalla asenteella ja aktiivisuudella on iso osa siihen, saako niitä muutamia työviikkoja kesäksi, vaiko ei :)

   Poista
 8. Loistava ja ajankohtainen postaus! Itse oon kyllä tainnut kaikki tän kevään kesätyöhakemukset jo lähettää, mut luin tän silti; eihän tällänen aihe koskaan vanhene. :)

  Valitsin sun yhdeksi mun suosikkiblogeista, käyhän tsekkaamassa kommenttini blogistasi täällä:
  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Vähäkö hyvä postaus! Itekin pitäis ruveta miettiin tota kesätyö asiaa ja tässä oli kyllä paljon hyviä vinkkejä! Mahtava blogi muutenkin! Pakko liittyä lukijaks! xd

  https://piecesofmylife-sara.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että oli apua ja tuli vinkit tarpeeseen ja muutenkin tykkäsit blogistani! :)

   Poista
 10. Hei! Olit yksi mun blogin linkkaa blogisi kisan voittajista! Onnittelut :)

  http://lauraahs.blogspot.fi/2015/01/linkkaa-blogisi-voittajat.html?m=1

  VastaaPoista
 11. Hei kiitos, kun linkkasit sun blogin mulle! Sulla on aivan mielettömän upea blogi :-) Liityin lukijaksi <3

  www.sofialaurent.com

  VastaaPoista
 12. todella hyvin kirjotettu! :) on tullut mietittyä kesätöitä paljon enskesäksi ja miten niitä saisi kun en oo aiemmin ollut missään töissä ja tästä postauksesta sain paljon ideoita ja vinkkejä! :) kiitoksia siis siitä!

  http://neeanatalie.blogspot.fi

  VastaaPoista
 13. Oli kyllä todella hyvin kirjoitettu! Itse lähetin viime vuonna varmaan 60paikkaan kyselyitä, ja sieltä se tärppäsi ja olen ollut samassa yrityksessä töissä nyt siis jo kohta vuoden! Kun kaverini ihmettelevät miksi eivät saa töitä, ja ehdotan että hakee esimerkiksi vähän "huonompiin" paikkoihin täihin, kuten pikaravintola, lehdenmyynti yms. niin jokainen vastaa aina, että ei heitä se kiinnosta. Mun mielestä asia on niin, että työkokemus kuin työkokemus on hyväksi, ja mielummin mut joskus otetaan töihin parempaan paikkaan, kun multa löytyy paljon erilaista kokemusta verrattuna esimerkiksi mun kavereihin! :)

  Mun mielestä tää teksti oli tosi kivasti toteutettu, ja todella hyvä pointti kaikessa. Juurikin tuo CV. Sitä kun ihmiset ei ymmärrä tajuavan, että se on hyvin tärkeää kun niitä töitä hakee. Kiitos sulle tästä postauksesta, oli niin huippuhyvä! :)

  http://miraellaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 14. Anonyymi4/13/2015

  Itse olen nyt siinä tilanteessa, että vaikka tuli oltua jo loppuvuodesta aktiivinen kesätöiden suhteen, on abouttiarallaa 90% hakukohteistani (näitä on alunperin ollut kymmeniä) sulkenut ovensa minulta. Samoja metodeja, joita itsekin luettelit olen työhaussa käyttänyt jo pitkään ja viime vuonna ne tuottivat onneksi tulosta. Tänä vuonna näyttää huonommalta, vaikka hakukohteita on ollut huomattavasti enemmän. Vielä en ole heittänyt kirvestä lopullisesti kaivoon, mutta kyllähän se miestä syö kun toivekkaan hakuvaiheen jälkeen työpaikka yksi kerrallaan pistää sen normaalin copy pasten: "kiitos mielenkiinnostasi...", "Hakijoita oli paljon...", "Valinta ei tällä kertaa osunut...", "Suosittelemme hakemaan uudelleen...".
  Sen olen huomannut, että sillä omalla aktiivisuudella on ehkä jonkin promillen verran todellista vaikutusta kun puhutaan opiskelijoiden kesätyöhausta. Arpapeliä se töiden saaminen on lopulta aika pitkälti.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi5/07/2015

  Jos löytyy vähän yrittäjähenkeä ja omatoimisuutta niin silloin voi myös harkita oman verkkokaupan avaamista, siihen ei käytännössä tarvita kuin muutama kymppi rahaa ja tuotevalikoimakin on tuolla valmiina. Ei tarvitse olla edes täysikäinen, eikä tarvi perustaa yritystä. Tekisit siis töitä itselle eikä sinun tarvisi pyytää mitään keneltäkään ja saisit valita milloin teet töitä. Tuolla on selkeät ohjeet kuinka sellaisen voi periaatteessa kuka vain perustaa parissa päivässä. Vaikkapa myydä koruja tai meikkitarvikkeita, tai ihan oman mielenkiinnon mukaan mitä keksii. Englantia pitää vähän osata. Siitä saattaa saada ihan oikean ammatin. Käy tutustumassa, harkitsemisen arvoinen vaihtoehto varsinkin sellaisille jotka viettävät muutenkin paljon aikaa netissä:

  Http://www.tinyurl.com/verkkokauppiaaksi

  VastaaPoista