Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

8.4.2015

VARO VAARAA RUOTSISSA

IMG_5620_valmis

Untitled-1

Maanatai se alkoi ja pitkään sitä oli odotettu, nimittäin matkaa Tukholmaan. Alkumatka meni todella hyvin ja fiilis oli huipussa, olihan kyseessä neljä lähes valmistunutta nuorukaista liikenteessä. Buffetissa tuli syötä niin että piti melkein nappia avata, yökerhossa tuli katseltua kun +50v miehet joraa tanssilattialla ja hytissä tuli juteltua pikkutunneille asti. 

Tukholmapäivä alkoi aikaisin, kiitos unohtuneen aikaeron ja näin ollen herätyksen joka oli tuntia liian aikaisin. Runsaan aamupalan jälkeen me saavuttiin vihdoin maihin ja siitä se sitten alkoi, nimittäin armoton shoppailu. Vaikkei meikäläisen mukaan mitää tarttunut, niin kaupoissa tuli kierreltyä ja kaarreltu useita tunteja. Kauppojen jälkeen me päätettiin suunnata tuttuun, turvalliseen ja edulliseen mäkkäriin ruokailemaan ja siitä voisikin sanoa, että alamäki alkoi. 

Siinä hamppareita mussuteltaessa meidän pöydän viereen ilmestyi kuin tyhjästä mieshenkilö, joka kovasti kyseli, josko saisi meiltä jotain ruokaa. Siinä me sitten ihmeteltiin ja tietenkin pidettiin huolella silmällä laukkuja ja muuta omaisuutta ja niin se siitä sitten lähtikin tiehensä. Koko tilanne tuntui todella oudolta ja ihmeteltiin vähän, että miten voi olla varaa tollasiin vaatteisiin, jos ruoka tulee kerjätä ja pianhan me saatiin siihen vastaus. Meikäläisen puhelin oli nimittäin hävinnyt ihan suoraan mun nenän edestä! Ensimmäinen ajatus tän jälkeen oli aikalailla: "siis multa pölittiin nenän edestä puhelin mäkkärissä!" Tän jälkeen alko sitte herätä kyllä melko rasistisia ajatuksia koskien erästä ihmisryhmää ja vasta sitten oikeesti aloin tajuumaan, että mulla ei ole enää puhelinta.

Ei auttanut muuta kuin lähteä etsimään poliisia, jotta saisi rikosilmoituksen kirjattua ylös ja sen etsimiseen ja siellä olemiseen menikin sitten melkoinen siivu meijän päivän aikataulusta. Tästä johtuen jouduttiinkin sitten lähteä kaupan kautta suoraan laivalle ja voin sanoa, että illan suunnitelmat meni huonon fiiliksen myötä nollaan ja nukkumassa oltiinkin jo puolen yön jälkeen... 

Ei voi siis oikeen muuta sanoa, ku että vähän jäi huono maku koko reissusta, mutta onneks oli sentää kaikki valokuvat ym. tallennettuna pilveen, ettei sentään ihan kaikki kadonnu tuhkana tuuleen! Puhelimesta tuskin enää ikinä kuulen, mutta ainakin nyt osaa sitten olla vielä entistä varvovaisempi ulkomailla liikkuessa.

SHARE:

5 kommenttia

 1. on kyllä ihmisillä pokkaa D: harmi juttu kyllä tollanen, ku reissussa jossain ja sitte tollasta sattuu. en ihmettele että meni fiilis loppu reissusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin, ja kyllä tapahtumien jälkeen huomasi, kuinka oma suhtautuminen muuttui 'laitapuolen kulkijoita' kohtaan.

   Poista
 2. Huhhuh, olipas kurjaa luettavaa :/ Onks puhelimesta kuulunu mitään? jos sulla on iphone niin ootko koittanut sitä etsi iphoneni -sovellusta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli käytössä Nokian WindowsPhone ni koitettiin sitä laivasta käsin sitten paikantaa ja koska puhelin oli (tietenkin) sammutettu, niin päädyimme vaan hyväksymään ettei sitä puhelinta tulla enää näkemään ja siitä mä sen sitten lukitsin ja tyhjensin omista tiedoistani

   Poista
 3. Voi ku ikävää :( Toivottavasti jäisi kiinni tollanen heppu tekosistaan!

  VastaaPoista