Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

23.10.2015

MIAMI WAS...

IMG_2742

IMG_2708

IMG_2625

IMG_2574

IMG_2552

IMG_2664

IMG_2525

Moro!

Reilu viikon verran on nyt maailmaa nähty ja joitakin päiviä sitten sanottu heipat Miamille. Miamissa tuli vietettyä viikko ja pakko sanoa, että se oli aika osuva kohde matkan alkuun. Lämpöö, rantaa ja todella rentoa menoa. Pääsi kunnolla lomafiilikseen ja pakko sanoa, että toi viikko oli tosi sopiva aika viettää Miamin rantaviivaa ihastellen. 

Miami oli kaikkee muuta, mitä osasin odottaa. Tai noh, osasin mä odottaa rantaa ja aurinkoa, mutta odotin myös jollain tavalla suurta metropolia. Todellisuus oli kuitenkin kaikkea muuta ja suurkaupungista pääsi viikon aikana vaan haaveilemaan. Jos pitäisi kiteyttää Miami pariin sanaan ni ne olis: lämpö, ranta, bailaaminen, hienot autot ja pinnallisuus. 

Asustelin ton koko viikon Miami Beachillä kaverini suosittelemassa hostellissa parin minuutin matkan päässä rantaviivasta. Sijainniltaan toi paikka oli ihan helmi, sillä viikon aikana kävi melko selväksi, että Miamin elämä keskittyy pitkältä Miami Beachille! En oo ikinä ennen majottunnu hostellissa, joten majapaikalle saapuminen jännitti kyllä pitkän lentomatkan jälkeen hiukkasen. Hostellissa siis varataan yksi sänky huoneesta ja tämän paikan suhteen se tarkoitti sitä, että jaoin huoneen viiden muun tyypin kanssa. Huonekaverit vaihtu vähän väliä ja porukka tuli ja meni miten sattu. Viikon aikana tuli huonekaverina vastaan yks suomalainen maailmanmatkaajakin, jonka kansalaisuuden sain selville vasta kolmen samassa huoneessa vietetyn yön jälkeen. Oli kyllä jotenki hauska tilanne törmätä toiseen suomalaiseen toisella puolen maailmaa!

Ekaan reissuviikkoon kuului niin kaupunkiin tutustumista, leffassa käyntiä, rannalla makoilua ja USA:n suurimassa outlet-ostoskeskuksessa pyörimistä, kuin USA:n eteläisimmän kohdan ihastelua Key Westissä. Paljon tuli kyllä käveltyy, yllättävän vähän kuvailtua (jotenkin oli poikkeuksellisen epä-kuvauksellinen paikka!) ja yhteenvetona voisi sanoa, että vaikkei paikka joiltakin osin vastannu odotuksia, ni oli siinä kyllä paljo hyvääki! Toisinsanoen oli kyllä mahtava paikka käydä, mutta uudestaan tulee tuskin nokkaansa kyseiselle alueelle suunattua.

Tällä hetkellä koluan San Diegon ihmeellistä kaupunkia pala palalta läpi ja meinasin tässä, että voisin suunnilleen viikon välein tulla vähä kuvien kera kuulumisiani tänne teille kertoilemaan. Jos postausten välissä alkaa tulla meikäläistä ikävä, ni oon tän reissun aikana hurahtanu snäppiin ja oonkin pyrkinny päivittelemään sinne kuulumisia päivittäin, sieltä mut löytää nimimerkillä @jereviinikainen. Tuntu kyl jotenkin superilta tän reilu viikon mittaisen hiljaiselon jälkeen rustailla tänne postausta! Nyt meikäläinen on kuitenkin pakko laittaa kuitenkin koneen kiinni ja lähtee nukkumaa sillä mun silmät ei meinaa enää pysyy auki. Tähän aikaeroon on llut jotenki yllättävän vaikkee tottua. Mahtavaa uutta päivää kuitenkin teille!


Translate:  Hi! First week of my trip was and went. Miami was a good start to my vacation: sun, beach and relaxed atmosphere. After one week of seeing the city of Florida, I´m able to say that the place is perfect for beach resorts. It was everything else but my expectation about the huge metropolitan. It was a place of beach, partying, nice cars and superficiality. 

I stay the whole week in hostel in Miami Beach. I have to say that this was my first time in hostel and I was pretty nervous about it. All in all everything went good, I met new people and even one from Finland. That was actually quite fun to met person from Finland at the same room on the other side of the world!

I sunbathed, was in the movies, walk a lot, shopped in the biggest outlet shopping center of US, saw the southernmost point of US and enjoyed my time during the first week. In the nutshell I would say that Miami was a nice place to see, but I  probably wouldn´t go there in the future.  

I´m currently in San Diego and I´ll try to update my doings here once a week so stay tuned. Anyway, now it´s time to close my computer and go to my bed. Have a good night or day or what ever, bye!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Näyttääpä ihanalta! Miami on sellanen paikka, missä pitäisi päästä käymään joku päivä - juurikin noiden rantojen takia. Innolla odotan jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne rannat siel oli kyllä aika huikeet! Huippua myös kuulla, että sieltä löytyy ainaki yks joka odottelee tulevia matkapostauksia! :)

   Poista
 2. Wou sun blogi on tosi mahtava, miks en oo eksynyt tänne aikasemmin?! Itsekin olen yhden joulun viettänyt Miamissa ja oli aivan upea kohde. Joku päivä täytyy sinne vielä matkata.

  http://kielimatkausaan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, kiitti paljo Jenna! Sen rannat ja sää oli kyllä huikeat

   Poista
 3. Ihana Miami, ihana Key West <3 Miamissa ja lähistöllä on kyllä muutakin kuin rantoja, itse siellä ollessani kävin myös yhdessä kansallispuistossa melomassa ja siinä samalla näki myös krokotiileja ihan luonnossa :)

  http://0402am.blogspot.se/
  http://matildanieminenmusic.blogspot.se/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli kyllä! Oo, toi kuulostaa kyllä huikeelta kokemukselta, itellä jäi ton paikan näkeminen Key Westiä lukuunottamatta Miami Beachiin :)

   Poista
 4. Oi, onpa nattia! Itekkin haluaisin viela joskus kayda Miamissa.

  katiannausa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne merimaisemat oli kyllä huikeat! :)

   Poista