Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

4.1.2016

2015 WAS... PART1

Hellou!

Nyt on aika jo perinteeks muodostuneen (onhan tää sama tehty jo katsos ekan kerran viime vuonna , hehe) vuosikatsauksen. Pakko sanoa jo tähän alkuun, että viime vuonna on tapahtunnu älyttömän paljo huikeita asioita ja siitä kertoo osittain varmasti myös se, että postauksia tipahteli viime vuoden aikana 103! Mutta ennen ku tää alotus venyy jo romaanin pituiseksi niin eiköhän vaan suosiolla lähdetä listailemaan viime vuoden kohokohtia! 

PS. Kuvia klikkaamalla pääset alkuperäiseen postaukseen. Myös tekstin seasta löytyy linkkejä...

IMG_0754 copy

IMG_0723 copy

tunneitsesivanhaksi

IMG_0892

Untitled-2

TAMMIKUU

Tammikuun aikana pääsin kunnolla leikkimään joulukuussa ostamallani kameralla ja tän kuukauden aikana kamerasta tuli kyllä iso osa meikäläisen identiteettiä! Tammikuu alko blogin puolella elämäni ekoilla ilotulituskuvilla ja pakko sanoa näin jälkikäteen, kun noita postauksia selailin, että noi kuvat vakuuttaa meikäläisen kyllä edelleen! Sen lisäksi, että tammikuussa alkoi ilmestyä kuvapainotteisiä postauksia, julkaisin myös huumorilla höystetyn Näin tunnet itsesi vanhaksi -postauksen, sekä vinkkejä sisältävän Näin saat kesätöitä -postauksen (joka muuten on edelleen blogini luetuin postaus!). Kuukausi huipentui fiilistelyyn siitä, kuinka lukiossa opiskelu alkoi pikku hiljaa vaihtua lukuloman vapaisiin iltoihin  ja pitkiin aamuihin ja näin ollen tuli mahdollisuuksia yökävelyille ja -kuvailuille!


WP_20150213_12_42_522_Pro

IMG_2623

Untitled-22

WP_20140710_16_41_28_Pro__highres


HELMIKUU

Helmikuu oli lukion osalta aikamoinen kuukausi! Tuli vietettyä tunteja lukien yo kokeisiin ja siinä samalla ku sitten koitti pitää paketin kasassa ja käydä töissä, ni burnout ei kyllä kaukana ollut. Helmikuun aikana päästiin kuitenkin myös kanipuvut päällä viskomaan karkkeja rekoista, huutamaan nollaa ja bailaamaan armottomasti abiristeilylle. Tuli kuukauden aikana onneksi tehtyä muutakin, kuin tuttavuutta koulukirjojen kanssa, sillä silloin ilmeistyi blogiin älyttömän hyvä kuppikakku resepti, jonka kuvat oli ekat kuvat, joissa olin käyttänny mut 50 millistä linssiä. Ja koska ei ole kuukautta ilman kuvailua, niin helmikuun aikanakin tuli kuvailtua, ja postauksista päätellen myös leikittyä photarilla. Maisemakuvat muuttuivat printtikuosiksi ja New Yorkin maisemat taidekuviksi.


IMG_3315

IMG_3788


MAALISKUU

Maaliskuu oli meikäläisen viimenen kuukausi lukiossa ja siitä johtuva innostus kyllä huokui postauksista! Lähes jokaisesta postauskesta löyty maininta lukiosta, kokeista ja siitä, miten se kaikki on kohta ohi. Näin jälkikäteen lueskeltuna ja muisteltuna toi aika oli kyllä aika mahtavaa, mutta ei ne asiat ole ihan niin radikaalisti kuitenkaan tässä vajaa vuoden aikana muuttunut, ku tolloin kuvittelin. Maaliskuun aikana kameran käyttö jäi aika vähälle ja oikeastaan kuvailu jäikin näihin vesipisara kuviin, sekä näihin auringonsäde-fiilistely-uuden-lippiksen-esittely-kuviin


IMG_4473_valmis

IMG_5243_valmis

IMG_5683_valmis

IMG_5740

IMG_5281


HUHTIKUU

Ah, huhtikuu näytti näin jälkikäteen kateltuna olevan huikea kuukausi ja siinä tapahtu kyllä kivoja juttuja ja selvästi nautiskeltiin vapaudesta! Huhtikuun aikana tuli mm. käytyä ruokailemassa Gaijinissa, sekä pyörittyä kaapelikirppiksellä löytöjä tehden. Koska koulusta ei vielä kokonaan oltu päästy eroon, niin pitihän se nostaa Millaista on olla lukiolainen -postauksen muodossa taas esille ja kertoilla meikäläisen fiiliksiä kolmen vuoden taipaleesta. Elävästi muistoissa pyörii myös mahtavat ystävien kanssa vietetyt hetket ja niistä muistuttaa mm. vappu ja Indiedays Inspiration Day. Ja koska mikään kuukausi ei voi olla täydellinen, niin varastettiinhan multa huhtikuussa puhelin Tukholmassa vierailtaessa. Koko kuukauden kuitenkin kruunasi se, että meikäläinen oli ehdolla vuoden blogitulokkaaksi Indiedays Blog Awardseille


IMG_5937

IMG_6205

Untitled-31VALMIS

Image3123blo

Image2_blogi


TOUKOKUU

Toukokuun aikana alko postauksista huomata pientä haikeutta siitä, että nyt kun lukio on ohi, alkaa ne tutut porukat hajoilla eri suuntiin. Kirjoittelinkin siitä, miten mun suunnitelmat syksylle on ihan auki ja toivon vaan, että syksyllä tapahtuu jokin jännä käänne elämässä. Toukokuun aikana lisäilin blogiin myös kuvat mun vappupiknikistä, jaoin suussa sulavan porkkanakakun reseptin ja kävin imemässä kulttuuria itseeni Kiasmasta. Ja ehkä suurin juttu, mikä toukokuun aikana tapahtu, oli se, kun lisäsin elämäni ekan videon Youtubeen! Ja koska ikinä ei voi olla yhtä ilman toista, niin ilmestypähän mun kanavalle myös toinenkin video toukokuussa!


Untitled-2_blogi_yo_asu_koko_hymy

IMG_6585_blogi_yo

Image3_YO_BLOGI

IMG_7552_valmis

IMG_7948_valmis

KESÄKUU

Kesäkuussa se kaikki sai nyt sitten täydellisen päätöksen, eli toisin sanoen kuukausi alkoi valmistumisella ja lakin päähän painamisella. Blogin ekat postaukset näyttikin keskittyvän pelkästään valmistumiseen ja tänne tulikin postaukset niin päivän tekemisistä, tarjoitavista ruuista, kuin fiilikset valmistumisesta videon muodossa. Kun valmistumishöpinät oli saatu taputeltua alta pois, oli aika aloittaa viikon mittainen reissu Barcelonaan. Koska reissulta tuli törkee määrä kuvia, päätin tehä jokaiselta päivältä oman postauksen ja kaksi ekaa päivää ehtikin ilmestyä tänne kesäkuun aikana (päivä 1 ja päivä 2)!


Löytyykö näiltä kuukausilta joku postaus, joka on jäänny erityisesti sun mieleen?


No translate today...
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti