Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

23.6.2016

MÄ TODELLAKIN TEIN SEN!Kuvat: Ella Viinikainen

Vajaa kaksi kuukautta sitten kirjoittelin täällä siitä, miten meikäläinen oli juuri saanut postitse kutsun pääsykokeisiin. Vaikka olin kyseisestä hommasta ihan älyttömän innoissani, niin en ole noista kokeista ja kouluhommista täällä sen koommin puhunut. Nyt on kuitenkin aika avata suu ja kertoilla hieman siitä, miten noi pääsykokeet loppuen lopuksi meni ja millainen fiilis niistä mulle jäi!

Jos joku ei vielä tiennyt, niin hain tänä vuonna Lahden Muotoilu- & Taideinstituuttiin opiskelemaan valokuvausta. Kyseiselle alalle järjestetään neljä päivää kestävät pääsykokeet, joihin valitaan osallistujat ennakkotehtävien perusteella. Itse pääsykokeissa suoritetaan vielä yksi välikarsinta ja näistä lopuista hakijoista valitaan sitten ne sisälle pääsevät, joita on 14. 

Pääsykokeet lähtivät käyntiin toukokuun loppupuolella ja voin sanoa, että ekana päivänä, kun ajelin moottoritietä pitkin Lahteen, niin jännitys oli käsin kosketeltava. Mietin matkalla, mitkä asiat voi mennä mieleen ja mitä jos vaikka auto hajoaisi nyt, tai vaikka myöhästyisin kokeista. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja kokeet alkoivat 9.00. Ensimmäinen päivä oli älyttömän rankka ja kun kokeet viimein loppuivat klo: 17.00 niin olisi suoraan sanottuna tehnyt mieli jäädä enemmin koulun käytäville nukkumaan, kuin lähteä autolla kohti kotia. 

Seuraava päivä meni aikalailla samanlaisen kaavan mukaan. Aloittelimme aamulla 9.00 ja kokeet päättyivät lopullisesti sitten 17.00. Vaikkei toinen päivä lopulta ollutkaan yhtä rankka, kuin ensimmäinen, niin kyllä sitä aika nopeasti teki kotiin päästyään mieli lösähtää sängylle lepuuttelemaan silmiään.

Kolmantena päivä alkoi tapahtua, sillä silloin julkaistiin hakijat, jotka olivat selvinneet välikarsinnasta ja pääsivät näin ollen henkilökohtaisiin haastatteluihin. Välikarsinnasta selvinneiden nimet julkaistiin kahdessa erässä: osa sai tietää jatkoon menostaan jo kolmantena aamuna ja osa sitten kolmannen päivän iltana. Meikäläisen nimeä ei aamuisesta listasta löytynyt ja niinpä mä sitten jäin kokeiden jälkeen Lahteen odottelemaan reilu kolmeksi tunniksi lopullisia tuloksia. Kun lopullinen tuomio oli ilmestynyt koulun oveen, niin meikäläinen juoksi pikajuoksijan lailla kurkkaamaan heti listalta löytyvät nimet ja voitte vaan kuvitella, miten paniikissa mä olin, kun mun nimeä ei sieltä heti löytynytkään. Hetken selailun jälkeen bongasin kuitenkin mun nimen alimmilta riveiltä ja siitä tiedosta nousi kyllä semmonen hymy korviin, että huh huh.

Tämän tiedon myötä oli aika alkaa valmistautua neljänteen ja näin ollen viimeiseen koepäivään. Viimeinen koepäivä meni hujauksessa ja päättyi meikäläisen osalta henkilökohtaiseen haastatteluun. Tän haastattelun jälkeen olikin sitten kaikki annettu ja sitten ei auttanut muuta kuin jäädä odottelemaan sitä lopullista tuomiota koulupaikasta.

Tämä tuomio tuli aikaisemmin tällä viikolla kuukauden odottelun jälkeen ja ette arvaa, miten onnellinen mä olin sitä lukiessa. Ton sähköpostiviestin myötä mä voin nyt virallisesti sanoa teille, että meikäläinen lähtee ens syksynä Lahteen opiskelemaan valokuvasta. Tätä on odotettu ja kauan!
SHARE:

5 kommenttia

 1. Hirveästi onnea sulle!! On varmasti just sopiva ala, mitä nyt oon sun hienoja kuvia katellut :D Nyt on syytä juhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Rosa, pidetään peukut pystyssä, että on oikea ala :)

   Poista
 2. Ei vitsit, paljon onnea! :)

  VastaaPoista
 3. Wau paljon onnea :) Sä niin ansaitset paikkasi tuolla!

  http://fasciner.blogspot.fi/

  VastaaPoista