Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

14.6.2016

MITEN SAADA LUKIJOITA BLOGILLE?


Kuvat: Ville Malja
Moikka!

Meikäläinen on mukana ASUS:in ja Indiedaysin kampanjassa ja tän yhteistyökuvion myötä mulla onkin nyt ilo päästä jakamaan teille (kanssabloggaajille) kullanarvoisia vinkkejä siihen, miten saada lisää kävijöitä nettisivuillenne.

Sosiaalisessa mediassa törmää aika ajoin kysymyksiin, joissa erityisesti blogimaailman tuoreimmat ihmettelevät sitä, miten saisi lisää kävijöitä blogille ja millä keinoin voisi edesauttaa sitä, että sinne löydetään. Muistan, kuinka munkin kohdalla oli aluksi se ongelma, ettei ihmiset vaan yksin kertaisesti löytäneet mun sivustolle ja jos totta puhutaan, niin saan edelleen melko paljon kommentteja siitä, että joku sosiaalisessa mediassa pyörinyt henkilö on eksynyt elämänsä ensimmäistä kertaa meikäläisen blogiin.

Blogin näkyvyyteen liittyviin kysymyksiin sain itse vastauksen Indiedays Inspiration Dayssä, jossa saimme ASUS:in pisteellä SEO ekspertti Aki Ovaskalta vinkkejä siihen, miten listautua paremmin erilaisissa hakukoneissa. Ja koska hakukoneet tuppaavat nykyisin näyttelemään melko isoa roolia sen suhteen, mitä kautta ihmiset sinne nettisivuille eksyvät, niin nää Akin vinkit oli kyllä kullanarvoisia. Tästä johtuen onkin nyt aika laittaa jakoon meikäläisen mielestä ne 4 kaikkein tärkeintä vinkkiä siihen, miten saada lisää kävijöitä blogilleen:


Ole aktiivinen:

Sen lisäksi, että on suotavaa kehitellä itselleen jonkinlainen postausaikataulu, niin olisi hyvä olla aktiivinen myös muualla sosiaalisessa mediassa. Esimerksi se, että kommentoit aktiivisesti muiden blogeja ja linkkaat samalla myös oman blogisi "allekirjoituksena", ohjaa uusia ihmisiä blogiisi. Blogia voi myös mainostaa esimerksi Instagramissa tai Facebookissa (esim. bloggaajille olevat ryhmät) ja näin ollen saada sieltä uusia kävijöitä lueskelemaan postauksiasi.


Suunnittele:

Suunnittele postaukset lukijalle. Otsikko on ehdottomasti yksi postauksen tärkeimmistä kohdista, sillä se yleensä kiinnittää, tai on kiinnittämättä lukijan huomion. Lisäksi otsikko on se, joka näkyy esimerkiksi Googlessa, tai muissa hakukoneissa ja näin ollen saattaa ohjata uusia kasvoja blogisi syövereihin. Muista kuitenkin tässäkin, että otsikon olisi tärkeä olla edes jollain määrin kytköksissä itse postaukseen.


Kehity:

Tää on kohta, joka on meikäläisen mielestä tässä blogin pitämisessä parasta! On aina kiva lukea vanhoja postauksia ja selailla vaikka vuoden takaisia kuvia läpi huomaten, miten paljon on kehittynyt niistä ajoista. Tää on myös kohta, jonka lukijasi huomaavat. Kun olet päässyt tiettyyn pisteeseen siinä omassa tekemisessäsi, niin älä laiskistu ja jää junnaamaan paikoillesi. Kehitä itseäsi ja laajenna osaamistasi ja toimialaasi. Näin blogistasi kiinnostuu ihan uudenlaiset ihmisryhmät ja tämä taas puolestaan näkyy käviämäärissä.


Tiedosta ongelmat:

Tämän kohdan tietäminen on täysin Ovaskan ansiota, joka kertoi SEO:sta ja siitä, mitkä asiat vaikuttavat nettisivujesi näkyvyyteen. Yllätyksenä tuli se, että Google ja muut hakukoneet näkevät kaiken: Ne näkevät nettisivujesi virheet ja ongelmat ja näiden tietojen myötä tekevät päätöksen siitä, kuinka korkealla blogisi näkyy hakutuloksissa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla tietokone-ekspertti löytääksesi kaikkia blogisi virheitä, sillä TÄÄLLÄ pääset tekemään ilmaisen tarkistuksen blogiasi koskevista ongelmista. Mun on pakko myöntää, että toi sivusto oli mulla älyttömän kovassa käytössä uusia nettisivuja luodessa, sillä noh, miksi mä en olisi halunnut parempaa näkyvyyttä uudistuneille nettisivuilleni?!
Noi yllämainitut kohdat oon itte kokenut blogiurani aikana tavalla tai toisella toimiviks ja toivonkin nyt, että sieltä löyty myös teille jotain uutta ja toimivaa. 

Mitä mieltä te olitte näistä vinkeistä, 
entä löytyyko teiltä vinkkejä jaettavaksi muille?
SHARE:

2 kommenttia

  1. Kiitos vinkeistä! Kirjoitan kirjallisuus-taide-kulttuuri-blogia runometsa.blogspot.com, enkä ole tullut paljoa ajatelleeksi teknisten seikkojen merkitystä. Tuo ohjelma löysi kaikenlaista korjattavaa, aika paljon juttuja, joista en (vielä) ymmärrä mitä ne tarkoittaa, mutta tutustun niihin pikku hiljaa. Opettelen nyt aluksi lisäämään kuviin alt-tekstit, siinä oppii silmäilemään koodeja. Joku joskus neuvoi minulle perustamaan blogille oman facebook-sivun, jossa tosin ei pitäisi kokoaika vain mainostaa blogia, vaan kertoa pieniä juttuja ja julkaista kuvia. Olen pari kertaa järjestänyt arvonnan yhtä aikaa blogissa ja fb-sivulla, luulisin saaneeni sitä kautta muutamia uusia lukijoita.

    Tykkään muuten teksteistäsi ja kuvista, kirjoitan ja käännän työkseni vaatemainoksia, löydän blogeista alan termejä ja inspiraatiota. Aika harva muoti- ja lifestyleblogi on kuitenkaan miehen kirjoittama, sinun blogisi erottuu edukseen.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi10/23/2017

    mun blogi autumn-girl.webnode.fi

    VastaaPoista