Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

20.7.2016

AMSTERDAM WAS...


Moikka!

Tämä melkein parin viikon mittainen some-loma on nyt tullut päätökseensä ja vaikka tuntuikin ihan älyttömän hyvältä olla hetki ilman videoiden tekoa, tai postausten rustailua, ni on tänne nyt kyllä älyttömän kiva palatakin, ja vielä mukavampi on tulla nyt  vihdoin ja viimein kertoilemaan teille meikäläisen viikon takaisesta reissusta!

Jos joku ei vielä tiennyt, niin lähdimme kahden ystäväni kanssa 3.7 Helsinki-Vantaan lentokentältä yhdeksän päivän mittaiselle reissulle Amsterdamiin ja Lontooseen. Amsterdamin kesässä tuli vietettyä ensimmäiset viisi päivää ja viiden erittäin onnistuneen vuorokauden jälkeen oli sitten aika suunnata bussilla Lontooseen vielä neljän päivän ajaksi. 

Meidän Amsterdamissa sijaitseva hotelli oli melko hieno, vaikkakin se sijaitsi aika syrjässä ydinkeskustaan nähden. Tästä johtuen ostimme jo heti ensimmäisenä päivänä päiväliput julkiseen liikenteeseen ja tän myötä pääsimme sitten reissaamaan busseilla ja ratikoilla lomallamme mielin määrin. Matka hotellilta ydinkeskustaan sporalla kesti reilu 10 minuuttia ja koska kukaan meistä ei ollut aiemmin kyseisessä kaupungissa vieraillut, niin päädyimme koluamaan joka päivä aina yhden alueen kaupungista ja samalla tutustumaan johonkin paikalliseen asiaan (ruokaan, nähtävyteen ymym...)

Tämmönen homma toimi meillä älyttömän hyvin ja viisi päivää riitti kaupungin koluamiselle paremmin kuin hyvin. Kaupunki oli kerta kaikkiaan älyttömänu upea ja jotenkin ne kaikki kanaalit, jotka reunusti katuja, autoteillä pyöräilevät ihmismassat, pienet sisustusliikkeet, upeat rakennukset ja symppikset ruokapaikat vaan teki kyseisestä kaupungista ihan eloisan.

Amsterdamissa tuli vierailtua mm. Vondelparkissa, joka näyttää netissä olevan yksi kyseisen kaupungin suositelluimmista ilmaisista kohteista. Pakko sanoa, että kyseinen puisto oli kyllä älytömän upea ja puistopolkuja kävellessä tuli kyllä heti semmonen fiilis, että tonne nurmikolle olisi kyllä kiva jäädä viettämään piknikkiä, kuuntelemaan musiikkia ja viettämään mukavaa iltaa. Nähtävyyksien lisäksi tuli myös tietenkin tutustuttua paikalliseen ruokakulttuuriin ja maisteltua ehkä elämäni parhaita täytettyjä lettuja Pancakes Amsterdam -nimisessä paikassa. sekä noukittua pienestä kojusta mukaan ne kuuluisat Hollantilaiset ranskalaiset, jotka oli totta puhuen kanssa ehkä parhaimmat ranut, mitä oon ikinä syönyt, nam!

Renoissa merkeissä vierähti siis reissun ensimmäiset päivät ja viidentenä päivänä olikin sitten aika hypätä Lontooseen suuntaavaan bussiin, mutta se matka onkin sitten taas jo asia erikseen...


Ootteko te käynyt Amsterdamissa ja mikäli ootte, 
ni mitä ootte kyseistä kaupungista tykänny?SHARE:

2 kommenttia

  1. Vau hienoja kuvia, oispa kiva päästä käymään tuolla joskus! :) http://aliisa-m.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Aliisa, Amsterdam oli kyllä älyttömän kaunis kaupunki! :)

      Poista