Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

23.11.2016

BLOGGERIN EPÄONNISTUNUT UUDISTUS


Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja mikäli näin ei käy, niin ainakin muuttuu. Näin kävi Bloggerin ja tää postaus onkin osoitettu tälle muutokselle ja erityisesti teille, jotka seurailette mun postauksia Bloggerin kautta.

Reilu kolme vuotta, jotka olen Bloggerin alla postauksiani rustaillut, on mennyt älytöntä vauhtia, eikä matkalle juurikaan ole uudistuksia mahtunut. Ja miksi olisikaan, ulkoasu kun on koko tämän ajan ollut eheä, toimiva ja ajanut asiansa paremmin kuin hyvin. Nyt kuitenkin Blogger päätyi uudistamaan sivustonsa perinpohjaisesti ja mun on pakko sanoa suoraan, että mä olen tän uuden ulkoasun suhteen ihan hukassa. Kun ennen kaiken tarvittavan löysi aikalailla yhdeltä sivulta, joutuu nykyisin haluamansa asiat tarkistamaan useasta eri paikasta. Jos esimerkiksi kiinnostaa, onko joku kommentoinut uusinta postaustasi, joutuu sen varta vasten tarkistamaan sen sijaan, että se pomppaisi silmille jo heti sivuston avattua.

Tän muutoksen myötä mä olen myös huomannut, että multa on jäännyt ihmisten postauksia lukematta ihan vaan sen takia, että mä en ole vaan huomannut, että niiltä on tullut uutta sisältöä blogin puolelle, tämä lukemisto kun sijaitsee nykyisin täysin irrallisena osana muusta. Tää on jotenkin tosi harmi!

Vaikka Blogger itse mainostaakin tätä muutosta selkeyttävänä uudistuksena, niin mun mielestä tästä nykytilanteesta on selkeys ja yksinkertaisuus kaukana. Tästä johtuen mä haluankin muistuttaa teitä Bloggerin kautta tulevia, että mun postauksia voi seurailla muuallakin. Jos tekemiseni siis edelleen kiinnostavat, mutta Bloggerin uudistunut ulkoasu tökkii, niin mun postaukset löytyvät myös Facebookista ja Bloglovin´ista


Mitä mieltä sä olet Bloggerin uudistuksesta, toimiiko vai tökkiikö?
SHARE:

8 kommenttia

 1. Moi! Huomasin huolesi :) Itsekin tänään bloggeria ihmettelin. Vasemmassa reunassa on näitä bloggerin erilaisia chydemejä. Ja siellä alhaalla on > LUKEMISTO
  Sieltä löytyvät blogit. Kun sen keksii / löytää niin väittäisin, että blogger on tullut selvemmäksi :)
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista! Tänään selailin tämän uuden ulkoasun jo läpi ja siinä samalla onnistuin tuon kyseisen kohdan löytämään. Jotenkin päähäni ei kuitenkaan mahdu se, miksi kaikki oleellinen (julkaisua odottavat kommentit, tilastot ja muiden uudet julkaisut) on nyt ripoteltu eri sivuille ja tiedot täytyy yksi kerrallaan poimia eri paikoista. Esimerkiksi uudet kommentit, jotka ennen näkyi heti sivulle tultua, täytyy nykyisin erikseen käydä tarkistamassa sivupalkin kautta.


   Vaikkei tää uudistus mun mieleen olekaan, niin mukava kuulla, että sieltä löytyy muita jotka tästä pitävät!
   Oikein mukavaa loppuviikkoa myös sulle Tuula! :)

   Poista
 2. Eh tämä uusi uudistus pisti ainakin minun elämänkirjat sekaisin, kun esimerkiksi julkaise-nappi on liikkunut pari milliä. Täytyy sanoa että onhan ulkoasu siistimpi ja enemmän moderni nyt, mutta kokonaisuus ontuu kun oleelliset asiat eivät ole kerättyinä yhteen! Toivotaan että tähän tottuu nopeasti... Vai auttaisikohan valittaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä niin samaistua suhun ja siihen, että vaikka tää uusi ulkoasu onkin entistä mukavasti modernimpi ja siistimpi, niin kokonaisuus ei vaan jostain syystä tunnu toimivan.
   Toivotaan parasta ja pidetään peukut pystyssä sen suhteen, että tähän tottuu, tai vaihtoehtoisesti tätä vielä muutetaan astetta selkeämpään suuntaan

   Poista
 3. Anonyymi11/24/2016

  Bloggerin uudistus on kyllä mennyt aivan poskelleen jos multa kysytään! en tykkää, vanha versio oli huomattavasti parempi ja selkeämpi. Pian viisi vuotta olen blogia pitänyt ja tämä muutos on tähän mennessä suurin ja epäonnistunein! Ja loppuun haluaisin kysyä että mitkä vahvuudet sulla on silmälaseissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä niin yhtyä sanoihisi, tässä uudistuksessa on kyllä moni asia epäonnistunut ja muuttunut aiempaa sekavammaksi.

   Mulla on pääosin kummassakin silmässä hajataittoa, kokonaisuudessaan vahvuudet tais olla siellä -1 ja -1.5 välissä

   Poista
 4. Mä en voi sanoa tähän nyt oikeastaan yhtään mitään muuta kuin että NO ÄLÄ!!!! Musta oli kiva, kun nopealla, yhden ainokaisen sivun vilaisulla saattoi nähdä onko tullut kommentteja, lisää lukijoita tai uusia postauksia. Nyt kaikki pitää kaivaa miltei Kiinasta saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, aiemmassa versiossa kaikki oleellinen tuntui pomppaavan silmille jo heti sivun avatessa, kun taas nyt kaikki tieto on ripoteltu omille sivuilleen. Ei ollenkaan kiva

   Poista