Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

19.1.2017

ITSELUOTTAMUS NOLLASSA

IMG_8581

Mulle on pienestä pitäen opetettu, ettei voi sanoa mielipidettään jotakin asiaa kohtaan, jos sitä ei ole itse kokeillut, kokenut, tai pohtinut. Aina tulisi olla utelias ja tehdä sitä omaa juttuaan täysillä tukeutuen päätöksissään vain omaan mieleensä ja mieltymyksiinsä. On turha ajatella, mitä muut sanovat omista valinnoistaan, tai itse luoda omat ajatusmallinsa pohjautumaan muiden mielipiteisiin. 

Vaikka nykyisin voisinkin sanoa eläväni edellä mainittujen lauseiden mukaisesti, ei tilanne ole aina ollut sama. Kun hypätään meikäläisen peruskoulu-aikoihin, olin melko epävarma itsestäni. Mietin todella paljon sitä, minkä näköisenä uskaltauduin kotoa lähtemään, minkälaisia vaatteita esimerkiksi uskalsin kaupasta ostaa, sekä sitä millaisia mielipiteitä suustani lauoin. Mietin enemmän sitä, mitä muut musta ajatteli, kuin sitä, mitä itse itsestäni ajattelin.

Yläasteen viimeisillä vuosilla tilanne alkoi kuitenkin muuttua ja uskallus omia mielipiteitä kohtaan karttua. Aloin löytää omaa tyyliäni ja jossain vaiheessa huomasinkin, että mitä kauemmin peilin edessä aamulla mietin sitä, uskallanko laittaa jonkun vaatekappaleen päälle, sitä paremmalta musta tuntui illan jälkeen palata kotiin kyseisessä asussa. Rohkeat päätökset lujitti itseluottamusta ja sai olon tuntumaan jotenkin älyttömän hyvältä. Ja pikku hiljaa aloin huomata arjessani, että mitä rohkeammin uskaltauduin erottumaan joukosta, sitä enemmän kehuja päätökseni saivat. Jotenkin ihanaa!

Tää fiilis ja kokeilunhalu johti tilanteeseen, jonka tekin olette joskus täällä blogissa nähnyt: lohen värisiä pillifarkkuja, räikeitä värejä ja erikoisia asuyhdistelmiä. Vaikka en välttämättä enää tämänkaltaisiin yhdistelmiin pukeutuisikaan, voin sanoa olevan ylpeä siitä, että olen kuitenkin uskaltanut toteuttaa itseäni tuolloin hyvältä tuntuvalla tavalla. 

Nää ajatukset itseluottamuksesta hiipivät meikäläisen mieleen, kun olin ostamassa itselleni näitä kuvissa näkyviä silmälaseja. Muistelin sovitustilanteessa muutaman vuoden takaista aikaa, kun en ikimaailmassa olisi tullut valinneeksi näinkään massasta poikkeavia malleja ja nyt kuitenkin 20-vuotiaana tuntu älyttömän hyvältä löytää sieltä eri mallien joukosta ne täysin itsensä näköiset pokat! 

Kokeilkaa, kokekaa ja uskaltautukaa, tai kuten mäkin oon täällä vuosien varrella muutamaan otteeseen todennut: "tehkää asiat itteänne varten"...

IMG_8565

IMG_8571

IMG_8577

IMG_8583
SHARE:

1 kommentti