Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

24.5.2017

PRAGUE WAS...Vanhaa ja uutta, kaunista ja rumaa. Sitä kaikkea oli Praha lyhyesti sanottuna.

Mun reissu Prahaan alko aikalailla tarkalleen viikko sitten ja kyseissä paikassa tulikin vietettyä neljä vuorokautta elämästä. Helsinki-Vantaan lentokentällä mulla ei ollut vielä mitään käsitystä siitä, mihin olin lähdössä, tai mitä määränpäässä mahtoi odottaa. Ainoat selvitetyt asiat olivat maa, jossa kyseinen kaupunki sijaitsee, sekä hotellin etäisyys ydinkeskustasta.

Tässä täysin vieraassa kaupungissa tuli kierreltyä ja kaarreltua ja näin jälkikäteen voisikin sanoa, että kyseinen paikka tuli kierrettyä aika huolellisesti läpi. Edullinen julkinen liikenne mahdollisti pitkät spora-ajelut ja näiden johdosta tuli vierailtua myös paikallisten suosimissa ja astetta rauhallisimmissa kaupunginosissa.

Vaikka kaupungin koon puolesta neljä vuorokautta riitti hienosti (paikka on oikeasti yllättävän pieni), niin silti kyseinen alue jäi mulle astetta tyhjäksi. En onnistunut pääsemään kunnolla kiinni siihen, millainen paikka on kyseessä, mitä sielä arvostetaan, tai millainen mahtaa edes olla kyseisen maan ruokakulttuuri.

Vaikka tää astetta syvempi taso jäikin Prahan osalta tutkimatta, niin voin sanoa että kyseissä paikassa tuli käveltyä ja paljon. Kamera kädessä mä kävelin katuja edestakaisin ja etsiskelin mielenkiintoisia paikkoja ja näin jälkikäteen voisinkin sanoa tämän olevan julkisen liikenteen ohella paras tapa saada kiinni paikan tarjonnasta. Kun ei tiennyt nähtävyyksiä, tai muita kohteita joissa olisi niin sanotusti pakko vierailla, niin tuli katseltua aluetta jotenkin ihan uudelta kantilta. Pääsi oikeasti vapaasti tutkimaan kohteita ja paikkoja, jotka juuri itseä kiinnostivat ja näin ollen tulikin törmättyä tilanteisiin ja tapahtumiin, jotka turistikartta kädessä kulkeva olisi luultavammin sivuuttanut.

Paikallisten kirppis, teollisuusalueella sijaitseva antiikkiliike, turistien suosima näköalatasanne, moottoritien reunuksella sijaitseva outlet keskus ja useat pienet kaupat ja putiikit. Sitä kaikkea oli mun matka. Sitä kaikkea oli Praha...

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti