Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

15.8.2017

NORWAY WAS...Viime viikolla palasin autollani turvallisesti kotiin yhdentoista päivän mittaiselta road tripiltä. Matkani kiersi Suomen Itä- ja Länsipuolen, Pohjois-Ruotsin, sekä täysin uutena maana Pohjois-Norjan.

Koska kyseessä oli ensimmäinen kosketukseni Norjan maaperälle, on aika jatkaa WAS... -sarjaa ja käydä läpi päällimmäiset fiilikset kyseisestä maasta. Vietin Norjassa vain kaksi vuorokautta, mutta koska matkani taittui autolla, voin sanoa saaneeni melko laajan kuvan siitä, miltä Suomen rajan ja Norjan rannikon välillä näyttää.

Maisemat muuttuivat jo heti rajan ylityksen kohdalla ja oli todella jännä huomata, miten parin kilometrin automatkalla oli sama efekti, kuin usean tunnin lennolla: Mikään ei tuntunut samalta ja jotenkin sitä vaan heti huomasi tulleensa täysin uuteen paikkaan. Täysin uuteen maahan.

Maisemat Norjan puolella oli koko visiittini ajan jotain järjettömän kaunista. En valehtele, jos listaan kyseisen paikan yhdeksi kauneimmista maista, jossa olen käynyt. Vuoria, jokia ja niiden lomitse puikkelehtivia teitä. Autolla ajamisesta ei meinannut tulla mitään, kun koko ajan teki mieli höllätä kaasujalkaa ja pysähtyä ihastelemaan maisemia. Kamera matkasi apukuskin paikalla ja reitilläni olevia parkkipaikkoja tuli hyödynnettyä tiheään.

Norjan puolella mun reissulle osui majoituskohteiksi kaksi rannikkokaupunkia: Trompssa ja Narvik. Päädyin näihin sen takia, että ne osuivat hyvin matkan varrelle ja sijaitsivat sopivan ajomatkan päässä muista kohteistani. Näistä paikoista mulla ei oikeastaan ole erityistä mielipidettä. Joo ihan kivoja, mutta noh, ei mitenkään erityisiä. Pieniä kaupunkeja, joita ympäröivät upeat jylhät vuoret.

Majoituskohteissa tuli onneksi kuitenkin vain nukuttua ja syötyä ja loppuaika maassa menikin aikalailla tien päällä. Olisin voinut Norjassa viettää aikaa pidempäänkin, mutta ongelmaksi muodostui melko nopeasti korkea hintataso. Olen aina kuullut siitä, että kyseinen paikka on kallis, mutta kun näkee omin silmin sen, miten hinnat saattaavat olla jopa tuplaten sen mitä Suomessa, voi sanoa sen kirpaisevan hieman budjettia.

Hintataso oli kuitenkin varmaan yksi ainoista puutteista, joihin reissullani törmäsin, joten aika turha sitä on kai enää edes todeta, että Norja oli kyllä ehdottomasti kokemisen arvoinen kohde. Sinne mä haluan vielä joskus palata...


Oletko sä käynnyt Norjassa ja jos oot, 
niin vastaako meikäläisen höpinät sun fiiliksiä kyseisestä paikasta?
SHARE:

4 kommenttia

 1. Anonyymi8/15/2017

  Norjassa tulee käytyä joka vuosi :) Mennään autolla, otetaan paljon paljon omia eväitä auto täyteen ja nukutaan teltassa tai camping-alueella mökissä. Nuo camping alueet on aika halpoja, 50 euroa yö keskimäärin. Kaupungeissa on kalliimpaa yöpyä ja jos syö ulkona niin varmasti rahaa menee. Mutta meillä Norjan reissujen budjetit on olleet alle kahtasataa, omalla autolla, majoituksella ja eväillä. Ollaan käyty Narvikin alueella sekä Norjan napapiirin alueella, Tromssan ja Skibotnin seudulla, Kåfjordissa, Altan alueella, sekä Finnmarkissa mm. Nordkappissa, Slettnesillä sekä Vadsossa. Aina on uusi reissu Norjaan suunnitteilla! Samalla on tullut nähtyä upeaa Suomenkin Lappia, Enontekiötä ja Utsjokea myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, kuulostaapa ihanalta! En kyllä yhtään ihmettele, että sinne päin tulee suunniteltua koko ajan uutta reissua, ne maisemat oli kyllä jotain uskomatonta. Toi omien eväiden mukaan ottaminen kuulostaa kyllä järkevältä, ja munkin budjetilla sitä tuli kyllä pääosin hyödynnettyä ruokakauppojen antimia (paitsi sunnuntaina, jolloin en Tromssasta löytänyt yhtään auki olevaa kauppaa, haha).

   Poista
 2. Ihan sika ihana postaus :) Mä oon käynyt itse Oslon alueella kolme kertaa ja norjalainen suku on käynyt Suomessa vähän useammin, kun heille matkustaminen tähän suuntaan on usein edullisempaa noin yleensä ottaen. Uskon, että tuo Droback-Oslo välinen alue on myös todella erilaista. Olisi ihanaa päästä käymään joskus sukulaisilla syksyllä kameran kanssa kuvaamassa vuonoja ja maisemia, koska se voisi olla aivan erilainen ja paljon kauniimpi syksy kuin Suomessa :)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos Katri!

   Varmasti on paljon eroavaisuutta eri puolilla Norjaa, joskus olisi kyllä ihana päästä näkemään myös sitä eteläpuolta :)

   Poista