Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

21.9.2017

4-VUOTIAS BLOGINI - AIKA MUISTELLA MENNEITÄ
21.09.2013 Jere Viinikainen julkaisi ensimmäisen postauksensa Bloggerin puolella ja teki päätöksen lähteä tutustumaan ennestään tuntemattomaan blogimaailmaan. Tästä päätöksestä on kulunut nyt tasan 4 vuotta ja tää kaikki tuntuu jotenkin niin oudolta. Vastahan mä latasin ensimmäiset kuvani tänne, opettelin säätämään blogini ulkoasua ja mietin, millaisista aiheista tänne edes haluan kirjoittaa.

Vuosien varrella olen löytänyt sen oman tyylini tuoda itseäni esille tekstin ja kuvien muodossa, tutustunut upeisiin ja inspiroiviin ihmisiin (kiitos kun ootte ollut osana mun elämää ja tätä matkaa!), löytänyt elämääni valokuvauksen ja varmistunut siitä, että haluan isona tehdä kuvaushommia työkseni, sekä valvonut monet yöt tuottaakseni tänne sisältöä.

Tää maailma on inspiroinut mua järjettömästi ja tästä maailmasta on tullut mun maailma. Te olette olleet huikeita. Teidän kommentit ja viestit ja kaikki se palaute, mitä te ootte tässä vuosien varrella mulle antaneet, on ollut huikeeta. Kiitos. Kiitos näistä neljästä huikeasta vuodesta!

Synttäreiden kunniaksi on aika tuottaa blogini historian pisin postaus (tämä tapahtui jokseenkin vahingossa) ja lähteä käymään läpi kuluneiden vuosien parhaita paloja. Olen halunnut ottaa tähän mukaan sekä kohtia, joista te olette selvästi pitäneet, että kohtia jotka ovat olleet minulle erityisen tärkeitä näiden vuosien aikana. Eiköhän lähdetä pidemmittä puheitta käymään läpi blogini historiaa vuosi vuodelta.

Kuvaa klikkaamalla pääset alkuperäiseen postaukseen

                                                                    

2013

Vuoden loppupuolella tein päätöksen siirtyä WordPressistä Bloggeriin ja tätä muuttoa olen oikeastaan aina pitänyt blogitaipaleeni alkuna. Vuonna 2013 postaukseni olivat jotenkin erityisen hajanaisia ja nyt kun lueskelin kaikki vanhat juttuni läpi niin pakko sanoa, että pieni myötähäpeän poikanen taisi ottaa paikkansa vierestäni: Postauksissani ei poikkeuksetta ollut kuvia ja kirjoitusvirheitä löytyi lähestulkoon enemmän kuin oikein kirjoitettuja sanoja. Miten ihmiset ovat jaksaneet selailla niitä?!

Joukosta löytyi kuitenkin yksi postaus, josta voin edelleen sanoa olevani aika ylpeä. Mitä mä haluan isona tehdä -postauksessa oon käsitellyt mun haaveita tulevien opintojen suhteen. Tuohon aikaan halusin lähteä opiskelemaan luovaa muotoilua (liekö semmosta alaa edes olemassa, haha) ja olin täysin varma siitä, että tämä on se oikea ala. Jep, niin vaan suunnitelmat muuttuivat ja nyt musta on tulossa kovaa vauhtia valokuvaaja.

                                                                    

2014

Oi että, tämä vuosi oli kyllä täynnä kokeilemista, epäonnistumista ja uudelleen kokeilemista. Innostuin tän vuoden aikana erityisesti valokuvauksesta ja vaikkei mulla alkuun omaa kameraa vielä ollutkaan, niin kuvia tuli otettua puhelimella järjettömät määrät. Muistan, kuin saatoin lähteä puhelimen kanssa kuvausreissulle kaupungille, tai asettaa puhelimen jalustalle (lue: teipata siihen kiinni), jotta pääsen ottamaan itsestäni kuvia. Tää oli oikeestaan tosi hauskaa ja kertoo paljon siitä, että ei se laitteisto ole kaikki kaikessa. Asenne ja hyvä fiilis ratkaisee paljon.

                                                                    


Tän vuoden aikana mä löysin myös asujen kuvaamisen. Halusin ikuistaa päiväni asut kameralle ja kertoa niistä teille. Tää oli jotenkin älyttömän hauskaa, ennen kun ei ollut omista asuista juurikaan palautetta saanut. Huomaa, että näihin aikoihin ei hirveästi ollut väliä mistä kohin se kuva otetaan, tai mikä toimii kuvauspaikkana, haha. Näistä(kin) kuvista kuuluu iso kiitos mun siskolle, joka on ollut alusta asti mukana auttamassa niin kameran etu- kuin takapuolellakin!

                                                                    


Vuoden aikana tuli myös tietenkin vuosi täyteen siitä, kun olin aloittanut bloggaamisen ja koska tuohon aikaan gif:en tekeminen oli ehkä siisteintä ikinä (ainakin mun mielestä), niin pakkohan se oli sen avulla juhlistaa tätä merkkipaalua. Onneks tämmösistä oppii ja tietää, ettei välttämättä tarvii enää tänäpäivänä vastaavaa tehdä, haha.

                                                                    


Tän vuoden aikana löysin myös tieni Indiedays Inspirationin pariin ja voin sanoa, että tulen muistamaan aina sen hetken, kun luin sähköpostia tästä aiheesta. En voinut uskoa siihen aikaan silmiäni, että meikäläinen haluttiin osaksi jotakin portaalia!

                                                                    


Vuosi päättyi siihen, että sain vihdoin ja viimein ostettua itselleni ikioman kameran. Tätä vois jo melkein kutsua käännekohdaksi mun elämässä, sillä musta tuntuu että tästä se kaikki vasta alkoi. Kamerasta tuli tosi iso osa mun elämää ja voisikin sanoa, että se on tästä hetkestä alkaen kulkenut mun mukana kaikkialle. Tän myötä mä löysin sen mun tavan tuoda itseäni esille!

                                                                    

2015Nyt kun kamera oli löytänyt tiensä mun käteen, oli aika aloittaa valokuvauksen vuosi. Kuvasin oikeasti koko ajan ja ihan kaikkea. Kuvasin itseäni, vesipisaroita, pimeätä metsää... Jos en keksinyt aihetta, jota voisin kuvata niin kuvasin vaikka väkisin jotakin. Tämä myös näkyi kehityksen kaaressa ja tältä vuodelta itseasiassa löytyykin jo tuotoksia, jotka ovat edelleen osana mun portfoliota.

                                                                    


Julkaisin myös elämäni ensimmäinen video ja voitte vaa kuvitella, miten mua jännittä tää homma! Tätä ekaa videota katsellessa huomaa kyllä, että jonkun verran on tullut kehityttyä niin puhumisen, kuin editoinninkin saralla tässä muutaman vuoden aikana.

                                                                    


Alkuvuodesta tuli julkaistua myös koko blogihistoriani luetuimman postauksen: Näin saat kesätöitä. Tää on samalla myös semmonen postaus josta olen aika ylpeä ja on ollut huikea huomata, että siitä on ollut hyötyä myös teille!

                                                                    Vuosi 2015 oli iso vuosi opintojen suhteen. Mä pääsin nauttimaan abi-vuodesta, heittelemään karkkia penkkareilla, saamaan lakin päähäni ja kesän jälkeen aloittamaan välivuoteni.

                                                                    Sosiaalisen median puolella vuosi oli myös aika ikimuistoinen. Pääsin elämäni ensimmäistä kertaa ehdolle vuoden lifestyle bloggaajaksi ja musta tehtiin aukeaman kokoinen juttu lehteen! Ollut jotenkin absurdia ajatella, että tämmösiä asioita tapahtui sosiaalisen median myötä.

                                                                    


Loppuvuodesta pääsin lähtemään myös kuuden viikon mittaiselle reissulle yksin. Miami, San Diego ja Los Angeles kohtelivat hyvin puolentoista kuukauden ajan ja tältä ajanjaksolta tuli napattua myös yksi jos toinenkin kuva blogiin.

                                                                    

2016

Vuodesta 2016 tuli tähän menessä tapahtumarikkain vuosi mun sosiaalisen median suhteen. Osasyynä postausten ja videoiden suureen määrään oli varmasti välivuoteni, sekä se että olin asettanut itselleni ihan uudet tavoitteet tämän homman suhteen. Musta tuntui, että tässä vaiheessa aloin vihdoin ja viimein löytämään oikeasti sitä omaa tapaa tuottaa sisältöä ja näin ollen tekemään postauksia, jotka edustivat täysin mua.Kirjoitin yllättävän paljon omasta elämästäni ja astetta vaikeimmista aiheista. Kerroin siitä, kuinka mikään ei tunnu miltään ja siitä, mitä unelma tarkoittaa mulle. Jaoin oikeestaan aika ison osan mun pään sisältä ja on ollut super huomata, miten te ootte ottanut vastaan tämmöset postaukset!

                                                                    


1.6 tapahtui blogini osalta  blogitaipaleeni suurin muutos, kun Oman Elämäni Kuningas -blogi oli aika haudata ja oli aika aloittaa sisällön tuottaminen omalla nimellä. Täysin uudistunut sivusto oli tässä vaiheessa kyllä just sitä mitä kaipasin!

                                                                    


Myös valokuvaaminen nappasi elämästäni entistä suuremman palan, kun pääsin hien ja kyynelten läpi Muotsikkaan opiskelemaan valokuvaajaksi. Tämä hetki on ehdottomasti yksi elämäni huikeimmista ja nyt kun katson taaksepäin, niin pitkä matka on tultu tässä viimeisen vuoden sisällä!

                                                                    
Asujen ikuistaminen ei tänäkään vuonna jäänyt unholaan, joten eiköhän pidetä pieni hetki vuoden 2016 asukuville...

                                                                    

2017
Tämän vuoden olen pyhittänyt pääosin vain ja ainoastaan sille, jota tällä hetkellä rakastan: muodin kuvaaminen. Oon päässyt kuvaamaan uskomattomien ihmisten kanssa ja toteuttamaan huikeita projekteja kuluneen vuoden aikana. 

                                                                    


Aiemmin tänä vuonna avasin myös portfolioni, jonne olen koonnut kaikki viime vuosien parhaat otokset.

                                                                    Olen myös päässyt avaamaan taas uudella tavalla elämääni ja ajatuksiani tänne. Oon käynyt mm. läpi sitä, miten on ok olla erilainen, sekä luonut koko tämän vuoden suosituimman postauksen koskien peruskoulussa kokemaani yksinäisyyttä.

                                                                    


481 postausta, yli 1700 kommenttia, vajaa 200 000 sivunäyttöä ja uskomattomia hetkiä. Järjettömästi on näihin vuosiin mahtunut ja yhessä me ollaan päästy tekemään aika siistejä juttuja. Eiköhän lähetä seuraavaks valloittamaan se viides yhteinen vuosi ja kattomaan, mitä kaikkea nää tulevat kuukaudet mahtaa tuoda tullessaan!
SHARE:

2 kommenttia

 1. Anonyymi9/22/2017

  Ihana postaus! oon kohtalaisen vasta löytänyt sun blogin ja oli tosi kiva lukea ns läpileikkaus sun kaikista blogivuosista! :) Pakko vielä kysyä näin tämän vuoden abina, että mitä aineita kirjotit ylppäreissä ja mitä arvosanoja sait? :)
  -Dina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, kiitos paljon ja jotenkin super kuulla, että oot kuitenkin eksynyt tänne seurailemaa! :)

   Mä kirjotin lukiossa englannin, ruotsin, pitkän matikan, bilsan, fysiikan ja äikän. Tosi hajanaisesti tuli arvosanoja, mutta keskiarvona voi sanoa, että vähän keskivertoa paremmat paperit :)

   Poista