Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

17.9.2017

SYKSYISEN VAATEKAAPPINI KULMAKIVET + ARVONTA

Muotia kuvaavana vaatteet ja niiden kunto on mulle erityisen tärkeä ja vaikka ehkä hassulta kuulostaakin, niin oon tässä parin vuoden sisällä harjaantunut katsomaan vaatteita astetta erilaisemmasta näkökulmasta kuin ennen. Kiinnitän todella paljon huomiota niiden kuntoon ja varsinkin kuvien editointi vaiheessa käyn asuista tarkasti läpi jokaisen kohdan varmistaakseni sen, että vaate näyttää valmiissa julkaisussa parhaalta mahdolliselta. Tämän takia olikin huikea päästä kertomaan teille mun vaatekaapin kulmakivistä ja niiden huollosta kaupallisessa yhteistyössä Bioluvilin & Comfortin kanssa.

Pyrin itse pukeutumisessa panostamaan pääsääntöisesti määrän sijaan laatuun ja koska tässä elämänvaiheessa toimin opiskelijabudjetin voimin, voin sanoa ettei uusia vaatteita ihan joka viikko tule kaappeihin kannettua. Tästä johtuen tärkeintä onkin löytää tuotteita, jotka on valmistettu kestävistä materiaaleista ja joita on helppo hoitaa. Tämmöset pienet jutut saa aikaan sen, että niistä harvoista ja valituista vaateostoksista tulee olemaan iloa pitkäksi aikaa.

Vaatteita hoidettaessa monet asiat vaikuttavat siihen, miten ne vaatekaapin kulmakivet tulevat kestämään aikaan. Muistatko kääntää vaatteet nurinpäin ennen koneeseen heittoa? Pesetkö vain saman sävyiset vaatteet yhdessä? Löytyykö sinulta oikeat pesuaineet eri materiaaleille ja väreille, entä oletko ottanut rutiineihisi huuhteluaineiden käytön? Näitä asioita on nyt aika sivuta, kun meikäläinen pääsee jakamaan teille mun tän syksyn vaatekaapin parhaat palat:

SILKKIPAIDAT:

Tässä viimeisen vuoden sisällä on tapahtunut jotain outoa, sillä meikäläinen on hurahtanut täysin silkkipaitoihin ja niitä löytyykin tällä hetkellä kaapista jo muutama. Näyttävällä ja hyvin laskeutuvalla silkkipaidalla on helppo saada persoonallisuutta ja mielenkiintoa muuten simppeliin asuun ja onhan se samalla myös älyttömän mukava ja kevyt päällä! Silkkipaidan hoitaminen on astetta haastavampaa, enkä omiani ainakaan uskalla tavalliseen tapaan koneessa pestä. Tämmöisiin tilanteisiin multa löytyy BioLuvil Wool&Silk -pyykinpesuaine, joka toimii erityisesti käsinpesussa ja joka ei sisällä villaa tai silkkiä heikentäviä entsyymejä.

                                                                    

VÄRIKKÄÄT SVETARIT:

Syksy ja isot värikkäät svetarit, onko mitään parempaa? Vaatekaapistani on löytynyt tähän kategoriaan kuuluvia tuotteita lapsesta asti ja jotenkin pinkin tai esim. viininpunaisen svetarin yhdistäminen asuun tuo mukavan lisän tähän pimenevään syksyyn. Intensiivisille väreille multa löytyy BioLuvil Color, jonka on tarkoitus pitää värit kirkkaina ja kauniina pesusta toiseen. Kun tässä vielä muistaa kääntää pesua varten kaikki vaateet nurinpäin, on vaateiden eliniän piteneminen taattua.

                                                                    


MUSTA&VALKOINEN T-PAITA:

Koska kyse on kuitenkin vaatekaappini luottovaatteista, niin pakkohan tähän on nostaa vielä viimeisenä esille simppelit yksiväriset t-paidat. Musta ja valkoinen paita on ehkä helpoin kappale yhdistää asuun kuin asuun ja tästä johtuen kaapistani löytyykin kumpiakin muutama kappale hieman erilaisin leikkauksin varustettuna. Koska kyseessä on värin ja kuvion puolesta todella simppeli vaatekappale, nousee materiaalin merkitys todella suureksi, näissä kun näkyy heti värin lähtemiset ja nukkaantumiset. Tästä johtuen suosittelenkin panostamaan ainakin yhteen erittäin laadukkaaseen yksilöön ja rakentamaan mahdollisesti sen ympärille laajempaa valikoimaa vaatekaappiin. Tämän kategorian vaatteissa mulla on pesussa mukana BioLuvil Black, joka ei sisällä värejä haalistavaa valkaisuainetta, sekä BioLuvil Classic, joka puolestaan sisältää valkaisuainetta ja näin ollen pitää vaalean pyykin fressinä pidempään.

PS: Kuvissa näkyviin Comfort huuhteluaineisiin pääset tutustumaan täällä.

                                                                    


ARVONTA

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT

Kerro alas, mikä vaate on sun tän hetkisen vaatekaapin kulmakivi.
Jättämällä kommentin olet mukana kolmen (3) huikean tuotepaketin arvonnassa.
Muista laittaa mukaan myös sähköpostisi.

Arvontapaketti sisältää yhden BioLuvil pyykinpesuaineen, sekä yhden Comfort huuhteluaineen.
Arvonta-aikaa on 24.9 asti ja tarkemmat säännöt löydät täältä.


Kaikki kuvat: Ninni Lahti
(editointi: minä)
SHARE:

18 kommenttia

 1. Anonyymi9/17/2017

  Mun luottovaate on ehdottomasti mustat hyvinistuvat farkut! Musta väri ei kyllä ole helpoimmasta päästä pitää kauniina, mutta juuri esimerkiksi oikean pesuaineen avulla värin säilymistä voi edistää paljonkin :)

  VastaaPoista
 2. Rennot kollarit on aina kotona jalassa :) Niissä on mukavinta olla :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 3. tummat pillifarkut! ansode@gmail.com

  VastaaPoista
 4. mustat dr denim farkut. roope.jarvinen97@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Lemppari villatakki! Se tuo lämpöä ja turvaa mukavuudellaan!

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Harmaat farkut ja musta villatakki on lemppari. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Tällä hetkellä on ah niin mukavat päällä: mustat feikkineule-treggarit :)
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Tällä hetkellä vaalea ja ohut neuletakki, jonka alle riittää vielä t-paita. Lohdullista, ettei ihan talvipukeutumiseen tarvii vielä mennä...
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Anonyymi9/17/2017

  Mustat farkut!
  katriinajuudin@hotmail.fi

  VastaaPoista
 10. Lämmin, pitkä, musta villatakki.

  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 11. Anonyymi9/17/2017

  Farkut on mun luottovaate! Melkein aina päällä :)

  mikki-89@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Harmaa villatakki toimii joka tilanteessa ja lämmittää näin syksyllä

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 13. Pehmeä ja laadukas neule :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Aivan ehdottomasti farkut! Sellaiset malliltaan pikkuisen väljemmät ovat lempparini :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Kyllä ne on nuo mustat skinnyt housut. Niihin voi yhdistellä mitä vaan.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 16. Anonyymi9/19/2017

  Kapeahkot farkut ja tunikat.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 17. Mustat farkut :) Toimii vuodenajasta riippummatta
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Anonyymi9/23/2017

  Farkut ja musta villatakki, se on siinä. Mukaan arvontaan.
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista