Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

24.10.2017

DIAGNOOSINA AKNE


Tosiaan, kuten otsikostakin voi jo sanoa, niin mulla todettiin pari viikkoa sitten akne. Kyseessä on vaiva, joka ei ulospäin juuri näy, mutta joka on seurannut elämässäni mukana jo varmaan viimeiset viisi vuotta. 

Mun kohdalla akne keskittyy siis pelkästään selän alueelle ja olenkin älyttömän kiitollinen siitä, että kasvoni ovat tältä vaivalta säilyneet. Vaikkei kyseinen ihosairaus olekaan vallannut poskiani, on se kuitenkin vaikuttanut paljolti mun elämään. Suurimpana ongelmana nostaisin esille sen, miten se on vuosien varrella näkynyt mun pukeutumisessa: valkoiset t-paidat ja ohuet paidat ylipäätään on saanut usein unohtaa asustaan, ellei sitten ole tietoisesti halunnut ottaa sitä riskiä, että selkää koristaisi päivän päätteeksi kuivuneet verijäljet. 

Mun kohdalla asiat hoidon suhteen ovat menneet yllättävän nopealla tahdilla. Sain pari viikkoa sitten ihotautilääkäriltä diagnoosiksi onteloaknen ja siitä olikin sitten aika jatkaa matkaa verikokeisiin. Kun kokeiden tulokset näyttivät vihreää valoa, oli aika hankkia lääkkeet ja aloittaa hoito, joka mun kohdalla tulee kestämään keskimäärin puoli vuotta. Koska hoitojakso on pitkä ja tällä hetkellä isona osana mun elämää, on sanomattakin selvää että tää kaikki tulee nousemaan tavalla tai toisella esille mun somessa tässä seuraavien kuukausien aikana. Mun mielestä hyvä niin, tää on kuitenkin aihe joka koskettaa varmasti myös osaa teistä ja tän takia onkin hienoa saada tuotua asiaa esille omakohtaisten kokemusten kautta.

Jos akne ja mun fiilikset tästä asiasta kiinnostaa enemmänkin, ni suosittelen laittamaan alla olevan videon pyörimään...

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti