Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

30.5.2018

KIEV WAS...Meikäläisen matka Kiovassa on nyt ohi. Viikon reissu kohteessa, jonka maantieteellistä sijaintia en vielä pari kuukautta sitten edes tiennyt, päättyi aika tarkalleen viikko sitten ja nyt on aika käydä läpi päällimmäisiä fiiliksiä tästä Ukrainan pääkaupungista.

On aina jotenkin erityisen mielenkiintoista ja samalla myös jännittävää lähteä tutustumaan paikkaan, josta ei etukäteen ole minkäänlaisia ennakko-oletuksia. Sitä pääsee rakentamaan kaikki ajatukset omien havaintojen ja kohtaamisten varaan, eikä tapahtumia ole häiritsemässä aiemmin kuullut puheet.

·

KAUPUNKI

Paikkana Kiova oli todella mielenkiintoinen. Siitä huokui köyhyys ja tietynlainen ajasta jäänyt tunnelma, mutta siitä huolimatta katukuvasta pystyi nähdä kansainvälistymisen ja 2010-luvun menon.

Rapistunut Neuvostoliitto voisi kuvastaa hyvin sitä fiilistä, mikä suurimmasta osasta kaupunkia lähti. Rakennukset olivat vanhoja ja isolta osin rapistuneita, katukuvasta löytyi hylättyjä kerrostaloja ja muutenkin kaupungista huokui sellainen fiilis, että se on rakennettu silmän ilon sijaan vain sitä varten, että ihmiset ovat saaneet katon päänsä päälle.

Joku tässä karkeassa arkkitehtuurissa kuitenkin iski muhun ja mä viihdyin ihan älyttömän hyvin näillä kaduilla. Sanoinkin reissun jälkeen, että paikkana tää oli semmoinen missä voisi toistekin käydä, mutta jossa ei todellakaan näe itse elävänsä.IHMISET/KULTTUURI

Tää kohta mun oli pakko ottaa tähän postaukseen ihan vain ja ainoastaan sen takia, että tää teki muhun erityisen ison vaikutuksen reissussa.

Ihmiset eivät Kiovassa puhuneet ollenkaan englantia. Ravintoloista löytyi englannin kieliset ruokalistat ja viimeisen yön hotellissa työntekijät osasivat käydä keskustelun kanssani yhteisellä kielellä, mutta tähän se sitten jäikin. 

Tästä huolimatta ihmiset tuntuivat olevan jotenkin erityisen mukavia ja apua tarvittaessa sitä tuntui saavan toisinaan jopa paremmin kuin Suomessa, vaikkei meillä ollut edes yhteistä kieltä, haha.

Muutenkin tuntui, että yleinen fiilis oli todella rento, hyväntuulinen ja ihmisillä vaikutti olevat selvä päämäärä tekemisissään. Sanoisiko näin, että sitä oltiin mukavia toisille, mutta siitä huolimatta sitä tyydyttiin pitämään huoli niistä omista asioista.HINTATASO

Halpa, ainoa sana, joka oikeasti kuvastaa sitä mitä Kiova oli.

Hintatasoltaan mä voisin verrata tätä melkein Thaimaahan. Julkinen liikenne - joka muuten toimi yllättävän hyvin - maksoi 0,16e, illan ruuan ja juoman sai ravintolassa alle vitosella ja yö hotellissa maksoi helposti alle 30e. 


·

Kaiken kaikkiaan Kiova teki muhun suuren vaikutuksen ja nousi valehtelematta yhdeksi mun suosikkikohteeksi. Hintataso oli opiskelijan näkökulmasta enemmän ku kohdillaan ja se, ettei kaupungissa ole juuri ollenkaan turismia, on mulle ainakin ihan älyttömän iso plussa...
SHARE:

3 kommenttia

 1. Tosi upeet kuvat ja muutenkin mielenkiintosesti toteutettu postaus. Oli kiinnostava lukee, kun ei ollu samalla tavalla tehty ku yleensä nää matkapostaus aiheiset postaukset. En oo koskaan ajatellu vierailua Unkarissa, puhumattakaan sen pääkaupungista, mut tän postauksen myötä voisin kyllä ihan hyvin tehdä joku päivä pikku reissun sinne :D

  http://paula-beautyqueen.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiova sijaitsee Ukrainassa, ei Unkarissa.

   Pidin itekki tuosta postauksesta, ei mulla muuta. :) Ja hintataso on todellakin kohdillaan tälle köyhälle muidulle...

   Poista
 2. Kiitos paljon Paula ja Mirette! Mietin pitkään, et miten tän matkakohteen oikeen tois esille ku paikkana tuntuu olevan tosi vieras ihmisille. Ilmeisesti tää tyyli siis onnistu!

  Ja hintatasoltaan kyllä todellakin täydellinen matkakohde kaupunkilomailulle! :)

  VastaaPoista