Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

11.7.2018

MINÄ OSANA ISOMPAA TYÖTIIMIÄ?


MODEL: Laura Laukka
ASSISTANT: Nanna Talvitie
PHOTOGRAPHY: Jere Viinikainen
CLOTHES: Diesel

Valokuvauksesta puhuttaessa sosiaaliset taidot ovat kaiken alku ja juuri, varsinkin kun kuvauskohteena toimii maiseman sijaan ihmiset.

Tulen itse mielestäni hyvin toimeen ihmisten kanssa ja olenkin täällä kertonut sosiaalisista taidoistani kerran jos toisenkin tässä vuosien aikana. En kuitenkaan ikinä ole kertonut siitä, että valokuvauksesta puhuttaessa olen aina toiminut mieluiten yksin ilman sen suurempaa työtiimiä. Mulla on kuvieni suhteen aina selvä visio. Tiedän mitä kuvaustilanteelta/malliltani haluan ja olenkin tämän myötä aina kokenut, että on helpompi ja varmempi toimia tiimin sijaan yksin. Yksin toimiessa mun ei tarvitse selitellä kenellekään tekemisiäni, eikä silloin myöskään tule väärinkäsityksiä ajatusten suhteen. Helppoa ja vaivatonta, vai onko?

Muotikuvauksen puolelta löytyy yleisesti jos jonkinmoista työntekijää. Mallit, valokuvaajat, meikkaajat, hiustenlaittajat, stylistit ja assarit ovat työtiimien vakiovarusteita ja näiden lisäksi porukasta saattaa löytyä myös lavastaja, kuvankäsittelijä, asiakas, työtiimin johtaja ja pari muuta. 

Pääsin itse tutustumaan työtiimin kanssa työskentelyyn ensimmäisen kerran vajaa vuosi sitten. Tuolloin tiimistä löytyi mun lisäksi stylisti, MUAH-henkilö (make-up&hair), sekä ammattimalli. Mua jännitti nää kuvaukset ihan älyttömästi, sillä en halunnut missään nimessä tuottaa pettymystä mun kanssa työskenteleville. Kuvaukset olivat kuitenkin menestys ja saimme aikaan todella upean kuvasarjan ja sen myötä myös minä lämpesin hieman sille ajatukselle, että kuvauksissa voisi ehkä olla mun ja mallin lisäksi myös muita.

Tämän jälkeen palasin kuitenkin takaisin vanhaan rytmiini, sillä jotenkin kynnys kerätä useampi ihminen hoitamaan yksiä kuvauksia vain tuntui liian suurelta. Sitä ikään kuin ajatteli hukkaavansa jonkun toisen aikaa. 

Keväällä koulun kautta ajauduin uudelleen tilanteeseen, jossa jouduin työskentelemään isomman porukan kanssa ja taas kerran kuvista tuli todella upeat - ehkä yhdet parhaimmistani. Tämän jälkeen on myös tullut muutama muukin kerta, kun seurastani on löytynyt assari tai stylisti, ja yhtälailla näidenkin kuvausten lopputulos on vaikuttanut siltä, etten olisi siihen välttämättä yksin toimiessa pystynyt. Työtiimin kanssa aikaansaadut sarjat vaikuttavat jotenkin viimeistellyiltä, tasapainoisilta ja yksinkertaisesti siltä, että ne on mietitty alusta loppuun tavalla, johon valokuvaaja ei olisi yksinään kyennyt.

Näidenkin kuvien takaa löytyy mun ja mallin lisäksi assari, joka kävi kuvien välissä oikomassa vaatteista ryppyjä, asettelemassa hiuksia ja siirtelemässä maasta roskia. Mun ei tarvinnut kuin olla kameran takana, ohjeistaa mallia ja muutamalla sanalla aina kertoa assarille asioista, jotka tulisi korjata. Vaikkei tämän sarjan kuvat ole mun uusia lemppareita, niin siitä huolimatta tästä tuli hieno ja tasapainoinen sarja. Mä tykkään ja mun tiimi oli tyytyväinen. Ehkä mun täytyy pikkuhiljaa alkaa luottamaan myös muihin ja hakeutua projekteihin, joissa mun ja mallin lisäksi on myös muita oman alansa ammattilaisia...
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti