Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

10.8.2018

NÄILLÄ TUOTTEILLA HOIDIN AKNEN

*Osa tässä postauksessa näkyvistä tuotteista on saatu blogin kautta

Mun aknen hoito alkoi viime syksynä. Hakeuduin aluksi ihotautilääkärin puheille ja sitä kautta pääsin aloittamaan Roaccutan-kuurin selässäni olevaan vaikeaan onteloakneen. Vaikka kyseinen lääke oli mulle se, jolla oikeasti pääsin eroon tästä ihosairaudesta, niin siitä huolimatta hoidossa oli mukana yksi jos toinenkin tärkeä ihonhoitotuote.

Roaccutan on lääke, joka vaikuttaa akneen sisältä päin. Se kuivattaa ihoa ja näin ollen ihon kosteutus, kuoriminen ja säännöllinen puhdistus on tärkeänä osana hoitojaksoa. Huulia sai olla kosteuttamassa koko ajan, kuollutta ihoa kuorimassa vähintään viikoittain ja koko kroppaa kosteuttamassa päivittäin. Suosin itse hoitojakson aikana vain miedosti hajustettuja/hajusteettomia tuotteita ja pyrin pitämään käyttössäni olevien tuotteiden määrän minimissä, jotta tiedän tasantarkkaan mitä tuotteita olen käyttämässä, eikä ihoni näin ollen joudu suotta kärsimään turhan vahvoista tai muuten huonoista tuotteista.Vaikka akneni sijaitsi selässä, oli kasvojen alue mulle se, joka vaati hoitojakson aikana eniten huolenpitoa. Kasvojen puhdistukseen mulla oli käytössä Exuviancen puhdistusgeeli (toi pullo on riittänyt mulla päivittäisessä käytössä yli 2 vuotta, ihan järjetöntä!), sekä Konjac-sieni, jolla sai hyvin pidettyä kuoriutavan ihon kurissa. Tällä yhdistelmällä pesin kasvoni vähintään kerran päivässä.Koska Roaccutan-kuuri kuivattaa ihoa kauttaaltaan, oli ihon kosteutus todella tärkeässä roolissa. Kropan kosteutuksesta mulla piti huolen miedosti hajustetut (jossain vaiheessa myös täysin hajusteettomat) ja hellävaraiset suihkugeeli, ja vartalorasva. Näillä hoidin erityisesti selässäni olevaa aknealuetta ja juuri tulehtuneen aknealueen myötä halusin pitää huolen siitä, että käytössäni olleet tuotteet ovat mahd. hellävaraisia mun iholle.Yksi pahimmista puolista tässä hoitojaksossa oli se, miten järjettömästi iho kuoriutui! Poskipäistä ja nenästä lähti kuollutta ihoa lastuina heti jos ei ollut muutamaan päivään muistanut ihoa kuoria ja hoitaa ja tästä johtuen nämä tuotteet olivat mulla suurella kulutuksella.

Vasemmalta löytyvä Face Gel oli mun pelastus viime talvena. Olin joskus saanut Maybeauty yritykseltä noita tuotteita testiin ja nämä olivat sitten jääneet kaapin perukoille, kunnes joskus kuurini alkuaikoina muistin ottaa ne kokeiluun. Käytin tätä geeliä lähestulkoon viikoittain ja sain sen avulla pidettyä ihoni kuoriutumisen ainakin jollain tasolla kurissa.

Koska ihoni kuoritui helposti ja oli samaan aikaan todella kuiva, oli mulla käytössä myös kaksi muuta maskia. Exuviancen maski oli arjen luksusta ja Olivia Kleinin naamio piti puolestaan huolen ihoni kosteutuksesta ja samalla rauhoitti ärtyneitä kasvojani. 


Maskien ja vartalovoiteiden lisäksi mulla oli myös kasa muita kosteustuotteita käytössä (oikeasti kannoin näitä joka paikkaan mukanani, haha). Vasemmalta löytyvää Acon öljyä käytin iltaisin ennen nukkumaanmenoa ja Olivia Kleinin luonnonmukaiset ja hellävaraiset kosteustuotteet oli käytössä sitte päiväsaikaan. 

Lisäksi toi Olivia Kleinin restore concentrate toimi mulla huulirasvana koko hoitojakson ajan. Roaccutanin myötä huulet kärsivät todella paljon ja mullakin saattoi huulten iho revetä verille viikoittain ja saatoin öisin herätä kipeiden huulten takia. Tää oli ainoa tuote, joka auttoi edes jollain tasolla kuiviin huuliin ja siistä syystä mä kannoin tätä mukanani ihan joka paikkaan Keväällä otin käyttöön myös aurinkorasvan, sillä hoitojakson aikana iho on todella herkkä, eikä sitä missään nimessä saa altistaa suoralle auringonvalolle. Mulla oli alkuun käytössä ties mitä aurinkorasvoja, mutta pian keväällä siirryin käyttämään tätä yllä olevaa tuotetta. Vaikka kasvojeni iho oli mulle se, joka vaati hoidon aikana eniten huolenpitoa, niin piti myös aknealueesta pitää huoli. Sen lisäksi, että kosteutin selkääni säännöllisesti, käytin myös erilaisia finneille tarkoitettuja tuotteita. Tämä ja Tea Tree -öljy olivat ahkerassa käytössä, kun pyrin kuivattamaan selkäni alueelta aktiivisia finnejä ja näin ollen hoitamaan ihoani ulkoa päin.


Ihan hirveästi ei mun käytöstä tuotteita löytynyt tämän hoitojakson aikana. Pyrin pitäytymään vain ja ainoastaan pakollisissa tuotteissa, joiden toimivuudesta tiesin jo ennestään. 

Mä sain hoidettua mun aknen kuntoon kesäkuun alussa ja siitä huolimatta oon pyrkinyt pitämään nämä tuotteet osana ihonhoitoani ja keskittynyt erityisesti hoitamaan parantunutta selkääni, ettei akne enää uusiutuisi. Toistaiseksi kaikki näyttää olevan ihan hyvin ja toivottavasti tästä puhtaasta selästä päästään nauttimaan vielä pitkään...

Jos kiinnostaa tarkemmin kuulla mun fiiliksistä aknen hoitoa kohtaan, niin tein jokunen aika sitten videon, jossa kerron melko avoimesti siitä, miten lääkitys pilasi osaltaan elämäni. Sinne pääset TÄSTÄ

SHARE:

4 kommenttia

 1. Hannele Aallos8/10/2018

  Hienoa, että kerroit kokemuksiasi! Osa tuotteista oli ns. ammattikosmetiikkaa, joten ilmeisesti kävit myös kosmetologilla? Hyvät tuotekuvat olit ottanut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Itse asiassa osa tuotteista on päätynyt käyttööni juuri ammattilaisten suositusten myötä ja nämä ovat juuri niitä tuotteita, jotka ovat olleet osana ihonhoitoani jo pidemmän aikaa :)

   Poista
 2. Anonyymi8/12/2018

  Musta on jotenkin niin outoa miten erilaisia kokemuksia ihmisillä on Roasta! Ite söin kuurin parisen vuotta sitten ja multa löytyy milteinpä pelkkää positiivista sanottavaa. Mulla ei kuivunu kuurin aikana kun ekalla viikolla kasvot ihan vähän, mutta sekin meni tosiaan viikossa ohi ja sitten huulet oli melko kuivat koko kuurin ajan, mutta about kerran/pari kun laitto tunnissa bepanthenia niin pärjäs tosi hyvin eikä menny kyllä ikinä verille asti. Kroppa taas ei kuivunut yhtään! Ja tosiaan positiivista oli se, että tukka ei rasvottunu yhtään niin nopeasti kun ennen ja taas nyt jälkeen kuurin, sitä tarvi pestä ehkä kerran tai pari viikossa ja kuivashampoota ei todellakaan menny pullotolkulla niinku nykyään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, kuulostaa melkeinpä "helpolta" siihen verrattuna, mitä tää mun kohdalla oli :D
   Tuntui, että iho eli koko kuurin ajan ihan omaa elämäänsä ja kaipasi koko ajan ties minkälaista hoitoa ja huolenpitoa. Toi tukan puhtaana pysyminen oli kyllä ehdottomasti yksi parhaista puolista koko hommassa, sitä on melkeinpä ikävä, haha!

   Poista