Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

31.8.2018

MITEN STAILAAN MALLINI?

MODEL: Marjana / Paparazzi Model Agency
PHOTOGRAPHY: Jere Viinikainen
CLOTHES: Diesel / Gina Tricot

Vaatteet, muoti ja ihmisten tyyli ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Ala-asteelta asti olen ollut todella tarkka siitä, mitä puen päälleni ja viimeisten vuosien aikana olen kiinnostunut entistä enemmän oman tyylini lisäksi myös muiden pukeutumisesta ja tavasta kantaa itseään.

Sen lisäksi, että mua kiinnostaa muotimaailman menot ja trendien vaihtumiset, mua kiinnostaa pukeutumisen suhteen myös todella paljon se miltä vaatteet ja asuyhdistelmät näyttävät valokuvissa. Monet vaatteet saattavat katukuvassa näyttää todella upealta, mutta jostain syystä ne ei kuvissa toimi ollenkaan ja päin vastoin. Tämän takia mä olenkin viimeisten vuosien aikana ottanut haltuun myös mallien stailauksen.

Käytännössä tämä aluevaltaus tarkoittaa sitä, että juoksen ennen kuvauksia läpi Helsingin toimistot ja koitan parhaani mukaan löytää toimivan asukokonaisuuden mallille. Muista stailisteista poiketen mä olen kuitenkin valokuvaajana liikkeellä ja mulle yksi tärkeimmistä asioista tässä hommassa on se, miltä valitsemani vaatteet tulevat näyttämään kuvissa ja mitä niillä on annettavaa mun kuvien suhteen. Vasta tämän jälkeen - tai ehkä paremminkin yhtä tärkeänä osana - tulee se, miten mun valitsema asu toimii mallilla ja miten se tuo hänen piirteitään esille.

Myönnän, että tietotaitoni ja osaamiseni trendien ja stailauksen suhteen ei ole samalla tasolla kuin alansa ammattilaisilla. Siitä huolimatta nautin tästä hommasta älyttömästi - pääsen toteuttamaan itseäni entistä enemmän ja pystyn samalla varmistamaan sen, että kuvausten asu näyttää hyvältä kuvissa ja ajaa näin ollen asiansa...


Mitä te tykkäätte tämän kertaisesta sarjasta? 
Entä miten sun mielestä asu toimii mallin ja lokaation kanssa?
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti