Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

17.9.2018

TOTUUS ASUKUVIEN TAKAA

 PHOTOS: Rafael Lindroos

                                                                      
WEARING
JACKET - 2nd Hand
SHIRT - Gant
JEANS - Junkyard
SHOES - Dr Martens
WATCH - Anthony North
                                                                    

Otetaan kamera mukaan, mennään viereisellä puistoalueella, napataan pari kuvaa ja jaetaan päivän asu sosiaalisessa mediassa. Meneekö se todella näin?

Kauniit kuvat ja kuvasarjat ovat oikeastaan aina olleet blogini kantavana teemana. Haluan tuottaa sisältöä, joka inspiroi sekä kuvien katsojaa, että mua niiden tekijänä. Tästä johtuen mun kohdalla asukuvien tuottaminen ei todellakaan ole niin yksinkertaisesta, kuin ensimmäisessä kappaleessa rustailin. Mun asukuvat on oikeasti kaikkea muuta, kuin sitä rentoa ja arkipäiväistä tekemistä (tietysti tätäkin löytyy toisinaan).

Hyvänä esimerkkinä toimii tämänkertaiset kuvat. Asukokonaisuus näyttää huolitellulta, rennolta ja samalla mun tyyliseltä ja kuvasarja puolestaan yhtenäiseltä ja melko harkitulta. Nopealla katsauksella näissä kuvissa ei siis ole oikeastaan mikään vikana. Entä jos kuitenkin kertoisin, että kuvissa näkyvässä kellossa ei ole toimivaa paristoa, eikä jaloissani olevat kengät olleet oikeasti osana mun asua tuona päivänä, vaan ne oli mukana vain kuvausten ajan.

Tämä asukokonaisuus vaati multa tunnin verran vaatteiden mallailua peilin edessä ennen kuvauksia. Lähdin liikkeelle siitä, että halusin saada otettua mukaan kauluspaidan, jota en ole syystä tai toisesta vielä ikinä käyttänyt. Tämän jälkeen oli aika haalia kaapeista kasaan asun muut elementit ja vasta sitten suunnata kuvauspaikalle sellaisen asun kanssa, jota en ennen kuvauksia ollut vielä ikinä käyttänyt. Oikeastaan otin asun käyttöön vasta kuvausten käynnistyessä.

Kengät ja kauluspaita kulkeutuivat mukanani repussa. Vaikka kuvien kengät näyttävätkin erittäin hyvältä asun kanssa, ovat ne sen verran epämukavat jalassa, ettei niitä tule ikinä käytettyä. Kauluspaita puolestaan oli päiväseltään liikaa tuon paksun takin kanssa ja sen takia sekin päätyi rypyssä repun pohjalle. Voisikin siis sanoa, että kasasin asun päälleni vasta Lauttasaaren rannikolla.

·

Monet kuvissa näkyvistä perustekijöistä ovat siis melko keinotekoisia ja epäaitoja ja tästä päästäänkin kysymykseen, jota mä toisinaan itsekin mietin: "minkä ihmeen takia mä sitte teen näin?"

Kuten alkupuolella mainitsinkin, niin mulle visuaalisesti näyttävät kuvat ja kuvasarjat ovat kaikki kaikessa. Haluan inspiroida mun tekemisellä teitä ja mua ja tuottaa sisältöä, josta mä koen meidän kaikkien saavan jotakin. Mulle tää on harrastus - mä sovittelen vaatteita kotona, luon asuja, joita en välttämättä ilman tätä hommaa päätyisi ikinä luomaan ja tuotan niiden ympärille materiaalia, joka tyydyttää mun tekemisien halua. Tästä hommasta on tullut mun intohimo ja monesti se tuntuu todella hyvältä, kun saa hoidettua tämänkaltaiset kuvaukset kunnialla alusta loppuun ja pääsee siinä ohella vielä mahdollisesti omalla tekemisellään inspiroimaan muita, sekä tietysti saamaan vaihtelevuutta omaan pukeutumiseensa...

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti