Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

15.1.2019

NÄMÄ HALUAN SAAVUTTAA VUONNA 2019


Olen jo vuosien ajan merkkailut itselleni ylös asioita, joita haluan elämässäni saavuttaa. Osa näistä merkinnöistä on ollut pienen pieniä, osa puolestaan suuria ja lennokkaita – silti kuitenkin kaikki mulle tärkeitä. Tämän vuoden tavoitteiden osalta haluan tehdä pienen muutoksen ja jakaa ne henkilökohtaisen vihkoni sijaan julkisesti tänne, jotta tekin pääsette näkemään sen, millaisista asioista mä tällä hetkellä unelmoin.


Avaa portfolio
Avasin vajaa pari vuotta sitten itselleni portfolion. Kyseinen sivusto ei ole juuri koskaan vastanut ulkoasullisesti sitä, mitä siltä haluaisin, sillä minulta ei ole löytynyt taloudellista mahdollisuutta siihen. Tästä johtuen se onkin jämähtänyt paikoilleen, eikä sitä ole tullut pidettyä missään määrin ajantasalla. Tänä vuonna haluan tehdä tähän muutoksen ja luoda sivuston, johon voin olla 110% tyytyväinen ja jota on mun ilo esitellä mahdollisille asiakkailleni.


Kuvaa yhdet festarit
En ole ennen kokenut festareiden olevan mun juttu ja senpä takia olenkin jättänyt ne suosiolla välistä. Viime vuonna kävin kuitenkin valokuvaajan roolissa elämäni ensimmäisillä festareilla ja nautin kyseisestä hommasta ihan järjettömästi. Sain kuvauspäiviltä älyttömän määrän käyttökelpoista kuvamateriaalia ja kehityin tapahtumakuvaajana valtavasti. Tätä haluan jatkaa myös tänä vuonna ja päästä hoitamaan hommaa entistä siistimmällä ja persoonallisemmalla tavalla.


Hanki uusia malleja
Vaikken aiempina vuosina ole merkannutkaan tätä ylös, niin siitä huolimatta tämä on yksi niistä kohdista, joita pyrin pitämään mielessäni vuodesta toiseen. Tänä vuonna tavoitteeni on löytää kameran eteen vähintään 5 uutta kasvoa ja päästä näin ollen viemään itseäni epämukavuusalueelleni työskentelemällä itselleni täysin vieraiden ihmisten kanssa. Tämä on myös yksi kohta, jolla pääsen kehittämään portfoliotani entistä monipuolisemmaksi.


Pidä lomaa
Työ on aina ollut minulle kaikki kaikessa ja uskokaa tai älkää, niin tämä kohta on minulle todella vaikea. Olen nyt viimeiset kaksi vuotta pitänyt huolen siitä, että olen saanut pidettyä viikon mittaisen loman sekä kesällä, että talvella ja tänä vuonna haluan päästä jatkamaan tätä. Tarkoitus on haudata kamera laatikostoon, ottaa tauko sosiaalisen median päivittelystä ja nauttia viikon verran elämästä ilman minkäänlaista stressiä siitä, että pitäisi olla tekemässä jotain.


Tee lehtikuvaukset
Varmasti yksi vuoden jännittävimmistä asioista, jonka haluan saavuttaa. Mulla on jo useamman vuoden ajan ollut haavena päästä tekemään kuvasarja, joka julkaistaan printtilehdessä ja vihdoin ja viimein tänä vuonna koen olevani siihen valmis. Tätä haluan viedä täysillä eteenpäin ja näin ollen tehdä kaikkeni sen eteen, että tämä onnistuu!


Tee editorial videoita
Viime vuonna tutustuin editorial videoihin ja tykäistyin hommasta. Oli älyttömän mielenkiintoista ja innostavaa päästä viemään tekemiseni valokuvasta videon puolelle ja tästä johtuen haluan jatkaa tätä myös tänä vuonna. Tavoitteeni tälle vuodelle on se, että tekisin vähintään 2 editorial videota.


Hanki harjoittelupaikka
Harjoittelupaikan hankkimisesta on tullut opintojeni osalta vihdoin ja viimein ajankohtaista. Olen vienyt asiaa jo jonkin verran eteenpäin ja tällä hetkellä unelmissani on se, että saisin juuri sen harjoittelupaikan, jonka haluan. Tämän suhteen täytyy siis pitää peukut pystyssä!


Käy ulkomailla
Matkailu on aina ollut mulle tärkeä osa elämää. Ulkomailla käyminen ja uusiin kulttuureihin tutustuminen antavat mulle älyttömästi inspiraatiota omaan tekemiseeni. Tästä johtuen haluan päästä tänä vuonna käymään ainakin kerran ulkomailla – joko töiden, tai loman puolesta.


Ole aktiivinen somessa
Koen, että viime vuosi oli blogini suhteen melko hiljainen. Vaikka olen ylpeä siitä, minkä tasoista sisältöä tänne loin, niin siitä huolimatta postausten määrä jäi alle toivomani. Tämän vuoden tavoitteena on siis pitää homman taso vähintään samassa kuin viime vuonna, sekä nostaa siinä ohella julkaistavan sisällön määrää.


Mieti mitä haluat tulevaisuudelta
Huh, tämän ääneen sanominen tuntuu jännältä, sillä tämä on kohta josta koen olevani melko epävarma. Elän tällä hetkellä tilanteessa, jonka tiedän muuttuvan dramaattisesti tulevan vuoden aikana. Opintoni alkavat olla siinä vaiheessa, että tasan vuoden päästä minulla pitäisi olla opinnäytetyön teko täydessä vauhdissa ja siitä parin kuukauden päästä elämäni sellaisessa tilanteessa, että pystyn jatkamaan työelämään ja siitä edelleen uuteen elämäntilanteeseen. Näiden tulevien muutosten myötä haluan tämän vuoden aikana muistaa ottaa aikaa itselleni miettien sitä, mitä oikeasti elämältäni haluan ja mihin suuntaan haluan sitä lähteä viemään.


SHARE:

4 kommenttia

 1. Moi! Sun portfolio näytti nopealla vilkaisulla jo nyt tosi hyvältä.
  Muista olla itselle armollinen ja muista pitää sitä lomaa :-)

  yst. Pinja // www.pinaycoco.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kiitos älyttömästi Pinja!

   Mun täytyy ehkä paljastaa, että kyseinen sivu, jolla sä kävit on jo mun uusi portfolio. Se on ollut jo pitkään työn alla, mutta sen julkaisu on aina kaatunut johonkin. Tän postauksen julkaisemisen jälkeen mä kuitenkin päätin ottaa heti itseäni niskasta kiinni ja hoitaa homman kerralla kuntoon, haha! :)

   Poista
 2. Anonyymi1/16/2019

  Moikka! En muista, oletko aiemmin kirjoitellut aiheesta, mutta minusta olisi kiva lukea lisää valokuvaajan työstä. Itseäni kiinnostaisi esimerkiksi se, mistä löydät uusia kuvattavia, mistä tulee rahoitus erilaisiin kuvauksiin ja miten töiden löytäminen käytännössä etenee. Tässä puhuit muun muassa festari- ja lehtikuvauksista; oletko sinä itse aloitteellinen näiden tahojen suuntaan, ja tuot ammattitaitoasi julki? Miten työ siis käytännössä eroaa vaikkapa "tavallisesta", säännöllisestä arkityöstä, josta maksetaan kuukausipalkkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ah, tää on kyllä semmonen aihe, mistä multa löytyy kerrottavaa – niin vastausten, kuin omien kysymystenkin muodossa. Näistä asioista tunnutaan harvoin puhuvan ääneen, joten mielelläni voisin jossain vaiheessa avata hieman omaa hommaani ja kertoa siitä, mitä mä olen tältä alalta oppinut ja miten itse nykypäivänä töiden suhteen toimin. :)

   Poista