Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

18.3.2019

KOHTI KESTÄVÄMPÄÄ KULUTTAMISTA - MIHIN PANOSTAN?

Kaupallisessa yhteistyössä DefShop

                                                                     
WEARING
SWEATER - DefShop / Adidas*
SHOES - DefShop / Dr. Martens*
JACKET - 2nd Hand
JEANS - Weekday
(*saatu)
                                                                     

Tein itselleni vuodenvaihteessa yhden uudenvuodenlupauksen ja se oli se, että haluan ottaa harppauksen kohti kestävämpää kuluttamista. Tavoitteeni on parantaa kulutustottumuksia kerralla tapahtuvan radikaalin muutoksen sijaan pala palalta ja tuoda näin panokseni tähän ajankohtaiseen aiheeseen. Ensimmäisenä etappina on toiminut haluni panostaa aikaa kestäviin valintoihin ja kuluttaa vaatteiden osalta vain tuotteisiin, jotka A) toimivat osana jo olemassa olevaa vaatekaappiani, B) ovat materiaalien osalta sellaisia, jotka kestävät käytössä ensimmäistä pesua pidempään, sekä C) ovat sellaisia, joita oikeasti koen tarvitsevani.

Tämän lupauksen pohjalta lähdin mukaan myös tähän yhteistyöhön, jossa pääsin valitsemaan itselleni uutta kevätvaatetta DefShopin laajasta valikoimasta. Tunteja kestäneen nettisivujen selailun lopputuloksena löysin ties kuinka monta ihanaa kesäistä kenkäparia ja värikästä asukokonaisuutta, jotka olisin ilomielin voinut napata itselleni käyttöön tulevalle sesongille. Päätin kuitenkin seurata lupaukseni raameja, katsoa puhelimestani löytyvän nämä tarvitsen -listan läpi ja tehdä päätökseni sen pohjalta – Dr. Martensin kengät ja musta svetari.

En voi väittää, etteikö valintani vaikuttaisi näin kevään alla tylsähkön varmalta vaihtoehdolta kaiken väriloiston keskellä, mutta samalla uskallan käsi sydämellä sanoa tämän olleen valinta sellainen, josta pääsen nauttimaan vielä vuosien ajan. Ajattomat ja laadukkaat Dr. Martensit, sekä 100% puuvillasta valmistettu simppeli svetari ovat tyylini suhteen nappivalinta. Ken tietää, vaikka kyseisen asun voisi bongata päältäni vielä kymmenen vuoden päästäkin...SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti