Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

17.5.2019

SUMMER BUCKET LIST 2019 - 15 ASIAA, JOTKA TÄYTYY TEHDÄ TÄNÄ KESÄNÄ


Summer bucket list 2019 – lista, jonka olen jo muutama viikko takaperin rustaillut itselleni ruutuvihkoon ylös ja samalla lista, jonka myötä toivon pääseväni ottamaan kaiken irti tulevasta kesästä. Tekemältäni listalta löytyy yhteensä 35 kohtaa, joista osa on paljon aikaa ja rahaa vaativia, osa puolestaan helppoja ja nopeita pikkuhommia. Kaikkia näitä kuitenkin yhdistää yksi asia: halu saada sellaista sisältöä elämään, joka mielestäni liittyy täydellisesti kesäaikaan.

Tältä Summer Bucket Listalta haluan nyt jakaa teidän kanssa 15 sellaista kohtaa, joilla toivon herättäväni jonkinlaista inspiraatiota myös teidän kesäsuunnitelmiin:

Suomenlinna / muu saari
Vietä ainakin päivä Helsingin – tai miksei jonkun muunkin kaupungin – rannikolta löytyvässä saaressa.

Ulkomaat
Käy ainakin kerran ulkomailla. Haluan päästä hetkeksi pois omasta arjestani ja sen hektisyydestä ja koen ulkomailla käynnin täyttävän täydellisesti nämä tarpeet.

Tavastian keikka
Olen asunut jo yli vuoden päivät Helsingissä ja pyörähtänyt sinä aikana kerran Tavastian yöelämässä. Tänä kesänä haluan tehdä tähän muutoksen ja käydä kuuntelemassa ainakin yhden livekeikan tässä kyseisessä paikassa.Luonnon vesissä uiminen
Tuntuu, että tämä on jäänyt vuosi vuodelta vähemmälle ja viime vuonna taisin käydä tasan yhden kerran meressä uimassa. Talviturkin heittämättä jättäminen ei tule kuuloonkaan, joten tämän on pakko löytyä listaltani, haha.

Alepapyöräretki
Pyöräilin aiemmin tänä vuonna elämäni ensimmäisen kerran Helsingin keskustassa. Olen jostain syystä aina kammoksunut tätä ajatusta, mutta luojan kiitos kaikki meni kuitenkin hyvin – itseasiassa niin hyvin, että päädyin rustaamaan listalleni pyöräretken jonnekin päin pääkaupunkiseutua.

Marimekon muotinäytös
Tämän olen halunnut päästä kokemaan jo ties kuinka monta vuotta, mutta joka ikinen kerta matkan varrelle on osunut este tai toinen. Tänä vuonna olen kuitenkin ollut aiempaa paremmin perillä aikatauluistani ja merkannut näytöksen jo hyvissä ajoin kalenteriini. Tänä vuonna tämä toteutuu!

Käy näyttelyssä
Olen oikeasti maailman huonoin ihminen käymään näyttelyissä. Nautin suunnattomasti taiteesta, mutta en kuitenkaan koe olevani sellainen ihminen, joka viihtyisi gallerian seinällä roikkuvan maalauksen edessä tuntitolkulla – tämän takia käynkin erittäin harvoin missään.

Huutokauppa
Nyt tulee fakta muutaman vuoden takaa: mä olin nuorempana ihminen, joka rakasti käydä kirppareilla ja huutokaupoissa. Musta oli ihana päästä ottamaan osaa tämmösiin tapahtumiin. Viimeisestä huutokauppa-käynnistäni on kuitenkin vierähtänyt jo tovi, joten ehkä tänä vuonna on aika tehdä muutos tähän.Alppiruusupuisto
Yksi kesän ehdottomasti must-jutuista on melko lähellä kotiani sijaitseva alppiruusu-puisto, jossa haluan ehdottomasti päästä käymään kukinta-aikana. Viime vuonna vierailin tässä lumoavassa paikassa kerran aamuauringon aikaan ja tällöin koko paikka teki muhun niin suuren vaikutuksen, että haluan ehdottomasti päästä kokemaan tämän uudelleen.

Kesäinen kakku
Onko mitään parempaa, kuin kesäinen ja raikas kakku, jonka pintaa koristavat tuoreet marjat? -En usko, ja tämän takia tämä onkin pakko päästä toteuttamaan jossain vaiheessa parasta marjasesonkia.

Päivä ilman puhelinta
Some-addiktina tämä tulee ehdottomasti tarpeeseen. Jossain vaiheessa kesää on aika laittaa nettiyhteys tauolle ja viettää päivä ilman stressiä siitä, että pitäisi olla koko ajan tavoitettavissa jonkun palvelun kautta.

Vegaaninen viikko
Tätä olen halunnut päästä itseasiassa kokeilemaan jo jonkin aikaa. Syön tällä hetkellä todella kasvispainotteista ruokaa, mutta siitä huolimatta lautaseltani löytyy usein kananmunaa, juustoa tms. Tämän takia olisikin kiva päästä kokeilemaan, miltä tuntuisi elää viikko ilman mitään näitä.

Hietsun kirppis
Hietalahden torille rantautuu vuosittain kirpputori, jossa olen tainnut aiemmin käydä kerran tai kaksi kertaa. Miellän tämän kuitenkin niin isoksi osaksi kesä-juttuja, että tänä vuonna tämä on pakko päästä kokemaan

Uusi ruoka
Toisinaan tuntuu siltä, ettei keksi mitään uutta omaan ruokavalioonsa ja senpä takia haluan tänä vuonna päästä haastamaan itseäni täysin uuden ruuan merkeissä. Tämä pitää sisällään pääruuan, sekä jälkiruuan.

Mökki
Juhannus ja mökki – onko mitään suomalaisempaa? Tämänkään ei välttämättä tarvitse sijoittua juuri tähän keskikesän juhlaan, mutta pääasia, että sitä pääsisi ainakin kerran rentoutumaan mökkimaisemissa.

                                                                     
WEARING
SHIRT - Weekday
PANTS - Alexander McQueen
SHOES - Adidas
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti