Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

12.9.2019

MITÄ MULLE OIKEASTI KUULUU? - MUUTTO, OPINNÄYTETYÖ JA YRITTÄJYYS


Mitä mulle kuuluu? -Kysymys, jonka kohdalla tuntuu, etten ole hetkeen kerennyt sitä kunnolla miettiä. Tästä johtuen tuntuukin nyt luontevalta kirjoittaa se kaikki tänne ja jakaa kaikki myös teille.

Muutostani on nyt kulunut pari viikkoa ja kumppanini omaisuus kannettiin saman katon alle viime viikonloppuna. Yhteiselämä on nyt siis virallisesti alkanut ja viimeiset päivät ovat kuluneet tässä muuttolaatikoita purkaessa ja pakollisia hankintoja hoitaessa. Tällä hetkellä asunnossamme vallitsee kaaos, mutta jotenkin oon onnistunut olla stressaamatta siitä. Fiilis on hyvä ja luottoa löytyy siihen, että tästä kyllä muovautuu jossain vaiheessa meille ihana koti. Yhteinen asunto on myös tietyllä tapaa vapauttanut mua ja tällä hetkellä kaikki tuntuu olevan just eikä melkein kohdillaan. Toteutunut muutto tuntuu ainakin nyt enemmän kuin oikealta.

Vaikka tää muutto onkin tässä se suurin asia, niin on mun elämässä tapahtumassa tällä hetkellä paljon muutakin. Koulu alkoi maanantaina ja sen myötä opinnäytetyön työstäminen on virallisesti startannut. Vietin ison osan kesästäni miettien sitä, mistä haluan opparini tehdä ja vielä viime viikon loppuun asti tää aihe stressas mua aika todella paljon. Nyt kuitenkin kun on päässyt kuulemaan opettajilta tästä hommasta ja jakamaan omia fiiliksiä omasta työstään muille niin olo alkaa olla helpottunut. Vaikka tää työmäärä jännittääkin, niin tällä hetkellä tuntuu siltä, että tästä kyllä selvitään ku vaan pysytään porukan mukana ja edetään aikataulussa. Täytyy toivoa, että voin sitte puolen vuoden päästä olla tässä rustailemassa teille juttua siitä miten oon selvinnyt tästä urakasta!

Viimeisenä asiana mun mielessä pyörii tällä hetkellä mun työt ja yrittäjyys. Oon todella paljon miettinyt nyt elämääni opparin ja opintojen jälkeen ja jotenkin se kaikki tuntuu tällä hetkellä todella pelottavalta ja kaukaiselta. Opintotuen loppuminen ja oman työelämän aloittaminen eivät tällä hetkellä tunnu sellaiselta, johon koen olevani valmis. En tiedä mistä tämä johtuu, sillä nytkin mulla on ollut ihan hyvin töitä ja olen päässyt tekemään yhtä sun toista upeaa urallani, mutta silti joku tässä jännittää. Se, että taloudellinen tuki valtion puolelta lakkaa tuntuu ihan järkyttävältä ja mietin todella paljon sitä, että entäs sitten ne kuukaudet kun yrittäjänä ei sitä keikkaa sitten tulekaan. Mitäs hittoa mä sitten teen? Oon aina ollut se tyyppi, joka on luottanut siihen että elämä kantaa ja asioista selvitään, mutta tää mua epäilyttää nyt ja pahasti. Palkkatyöt eivät houkuttele, mutta yrittäjänä selviäminen tuntuu kaukaiselta – täytyy vaan toivoa, että tähän löytyy ennen koulun loppumista jokin ratkaisu.

Kolme asiaa, joiden ympärillä mun elämä tuntuu tällä hetkellä ajatuksen tasolla pyörivän. Näiden lisäksi on tietysti paljon muutakin tapahtumassa, mutta ehkä nää on ne ydinasiat, joiden takia toisinaan iloitsen ja toisinaan revin hiukseni päästäni...


                                                                     
WEARING:
SHIRT: Samsoe&Samsoe*
T-Shirt: KnowledCotton Apparel
PANTS: Samsoe&Samsoe*
BAG: Samsoe&Samsoe*
SHOES: ?
(*kuvauslainassa)
                                                                    

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti