Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

20.11.2019

HANNA-MARIA SEPPÄLÄ – AMMATTIURHEILIJAN UNELMAT NYT


Hanna-Maria Seppälä on elänyt suurimman osan elämästään unelmaa. Seppälän uimarin ura alkoi viisivuotiaana ja 15-vuotiaana hän siirtyi kisaamaan kansainväliselle tasolle, jossa oli mukana kolmikymppiseksi.

Ura uimarina oli Seppälälle unelmaa, johon hän kasvoi vuosikymmenten aikana tiukasti kiinni. Tätä uraa ohjasivat kova työ ja palava halu päästä tekemään juuri sitä mitä rakastaa ja kuten Seppälä itsekin sanoo, niin se menestyminen ja mitalit tulivat vasta kaiken tämän jälkeen. Intohimoisen työskentelyn taustalta löytyy myös arvot, jotka Hanna-Maria Seppälä oli jakanut neljään eri osioon: urheilu, oma terveys, opinnot ja perhe ja ystävät. Urheilu-uran aikana nämä arvot olivat tässä nimenomaisessa järjestyksessä, mutta kuitenkin niin, ettei kaikkea oltu jätetty vain yhden kortin – tai tässä tapauksessa arvon – varaan. Oli erityisen tärkeää muistaa, että ura voi loppua esimerkiksi loukkaantumisen myötä.

lääkärin työ itsessään on sellainen ammatti, että sun täytyy koko ajan kehittää itseäsi, mikäli haluat pysyä mukana alan kehityksessä
32-vuotiaana Seppälän ura uimarina päättyi, kun hän huomasi ettei oma tekeminen enää vastanut arvoja, jotka olivat vuosien varrella vaihtaneet järjestystä. Asian huomaaminen tuntui helpottavalta ja sen myötä oli aika lähteä suuntaamaan katseet kohti uutta unelmaa: lääkistä.

Lääkärin urasta Hanna-Maria Seppälä on kerennyt haaveilemaan viimeiset 10 vuotta. Ensimmäisen kerran ajatus tästä nousi pintaan lukion jälkeen, mutta urheilu-uran takia tähän ei vielä pitkään aikaan ollut mahdollisuutta lähteä panostamaan. Nyt asiat ovat kuitenkin edenneet ja Seppälä kutsuisi tätä jopa hänen ainoaksi unelmakseen tällä hetkellä. Halu päästä lääkikseen ja siitä edelleen lääkärin ammattiin on kova ja Seppälä uskookin, että hänen loppuelämän unelmat tulevat keskittymään tavalla tai toisella tähän uraan: "lääkärin työ itsessään on sellainen ammatti, että sun täytyy koko ajan kehittää itseäsi, mikäli haluat pysyä mukana alan kehityksessä".

mikä mua harmittais sit kiikkustuolissa jos mä en ois tehnyt sitä


Vaikka tie lääkäriksi onkin Hanna-Maria Seppälän kohdalla erilainen kuin tie uimariksi niin näitä kumpaakin yhdistää ajatus siitä, miten ammatin myötä pääsee elämään unelmaansa. Seppälä painottaa myös, miten on elämässään oppinut järjestämään unelmansa tärkeysjärjestykseen ja fokusoinut tekemisensä vain ja ainoastaan niihin kaikista tärkeimpiin unelmiin: "mikä mua harmittais sit kiikkustuolissa jos mä en ois tehnyt sitä".

Optimistiselle unelmoijalle vain taivas on rajana ja Hanna-Maria Seppälä kiteyttäisikin oman ajatusmallinsa siihen, että täytyy luottaa itseensä ja tavoitella sitä mitä elämältään haluaa – ennen se oli uimarinura, nyt lääkärin arki.PHOTOGRAPHER: Jere Viinikainen
INTERVIEW: Jere Viinikainen

LOCATION: Flamingo Spa
SHARE:

2 kommenttia

  1. Anonyymi11/20/2019

    Upeita kuvia. Kaunis Hanna-Maria, jolle tsemppiä unelmien saavuttamiseen :)

    VastaaPoista
  2. Jestas kuinka ihminen voi olla kaunis. Kaunis ulkoa mutta mikä lämpö ja hyvyys kumpupuaa sisältä

    VastaaPoista