Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

26.12.2019

PARHAAT KOSMETIIKKATUOTTEET VUONNA 2019 – IHONHOITO & KAUNEUS
Vuosi 2019 oli mulle kosmetiikan vuosi. Ajauduin kuluneena vuotena töiden kautta kosmetiikan maailmaan ja kalenterini täyttyi erinäisistä kosmetiikkakuvauksista. Mukaan mahtui meikkitapahtumia, kampanjakuvauksia ja kaikkea tältä väliltä.

Nämä työkeikat kerryttivät huomattavasti osaamistani ja ennen kaikkea kiinnostustani (väri)kosmetiikkaa kohtaan ja vuoden aikana huomasin miten tämä kaikki alkoi siirtyä töistä myös kotiini. Halusin olla perillä kaikesta siitä, minkä parissa työskentelen ja näin ollen aloin tutustua entistä tarkemmin kosmetiikkamaailmaan. Tämä tarkoitti lukuisia tuotetestauksia, Youtuben tutoriaaleja, sekä ainesosaluetteleloiden opettelua.

Tämän kertyneen tietotaitoni pohjalta haluan nyt jakaa 10 parasta kosmetiikkatuotetta vuodelta 2019.

________


Skin Treat – 10Min BHA Anti-Blemish Face Mask

Tämä Skin Treatin savimainen kasvonaamio on täydellinen niihin hetkiin, kun iho ei ole parhaimmillaan. Kyseessä on edullinen – ja ennen kaikkea riittoisa – tea tree -öljyä sisältävä naamio, joka on minulla ollut aktiivisesti käytössä kuluneena syksynä.

Olen käyttänyt tätä keskimäärin kerran viikossa, sillä tämä kuorii kevyesti kasvojen ihoa erinäisin hapoin. En missään nimessä käyttäisi tätä ainoana kuorivana kosmetiikkatuotteenani, mutta tällä on helppo ylläpitää kirkasta ja kuulasta ihoa – juuri sellaista, johon seerumit ja muut kosteustuotteet imeytyvät hyvin.


Biotherm – Life Plankton Elixir

Olen pitkään puhunut sosiaalisessa mediassa kosteuttavien seerumeiden puolesta. Mielestäni mikään ei ole ihonhoidossa tärkeämpää kuin se, että saa pidettyä ihon kosteustasapainon kurissa, sillä tällä on suurimmat vaikutukset siihen miten iho voi ja millä tahdilla epäpuhtauksia syntyy.

Vaikka tämä Biothermin kosteuttava seerumi on noussut ehdottomaksi suosikiksi seerumeiden kohdalla, niin en halua puhua vain ja ainoastaan tämän puolesta – markkinoilla on lukuisia hyviä seerumeita paljon tätä edullisemmin. Tässä tuotteessa kuitenkin yhdistyy kaikki ne ominaisuudet, joiden puolesta ite liputan: erittäin kosteuttava, sekä samalla todella riittoisa.


Skin Treat – Hydra-Light Face Gel

Pidän itse suurimmaksi osaksi huolen ihoni kosteutuksesta säännöllisellä kuorinnalla ja laadukkaalla seerumilla. Näin ollen kosteusvoiteeni kosteuttavuudella ei omalla käytössäni ole suurta merkitystä ja suosikin tässä mahdollisimman kevyitä tuotteita.

Tästä johtuen olen tykästynyt tähän Skin Treatin geelimäiseen kosteusvoiteeseen, joka lukitsee alleen kosteuttavan seerumin antaen iholle samalla erittäin ilmavan tunteen. Koska kyseessä on erittäin kevyt geelimäinen tuote, ei tämän kohdalla ole tarvinnut pelätä ihon kiiltelyä, tai ihohuokosten tukkeutumista.


Kicks – Daily Gradual Tan Face Drops

Nämä itseruskettavat tipat ovat kulkeneet mukanani vuodesta 2018 asti ja pelastaneet sinä aikana useampaan otteeseen kalpeat kasvoni. En erityisemmin käytä itseruskettavia arjessani, sillä koen tämän turhan haastavaksi ja aikaa vieväksi aiheeksi. Nämä tipat toimivat kuitenkin täydellisesti juuri silloin kun siltä tuntuu ja usein lisäänkin näitä pari tippaa kasvovoiteeseeni mukaan.


Lumene – Instant Glow Serum

Vaikka meikkivoiteiden käyttö onkin kuluneen vuoden aikana tullut minulle tutuksi, en omassa arjessani niitä kuitenkaan käytä. Sen sijaan tämän kaltaiset väriseerumit ovat löytäneet paikkansa kaapistani ja näitä onkin tullut testailtua yhtä sun toista.

Osa väriseeruimeista on vaikuttanut kesäaikaan erittäin hyvältä, mutta syksyn ja kuivuuden tullessa niiden toimivuus on kärsinyt. Tämän Lumenen sävytteen kanssa näin ei kuitenkaan ole käynyt ja tämän lisäksi tämä on jättänyt ihon erittäin luonnollisen näköiseksi.Fudge – Elevate Style Powder

Listaukseen mahtuu mukaan myös pari hiusten muotoilutuotetta, joista ensimmäisenä tämä Fudgen hiuspuuteri. Vuoden 2019 aikana olen tietoisesti lähtenyt hakemaan huoliteltua, mutta erittäin luonnollista ulkomuotoa kasvoilleni ja hiuksellinen – ikään kuin paranneltua versiota itsestäni. Tämä on hiusten osalta tarkoittanut sitä, että olen suosiolla jättäytynyt tujujen tuotteiden käytöstä ja lähtenyt hakemaan ilmavuutta ja muotoa toisella tapaa.

Tämä hiuspuuteri on ehdottomasti yksi parhaista puutereista joita olen kokeillut. Tarvittaessa tällä saisi tukan mihin asentoon vain, mutta maltillisesti käytettynä tällä saa juuri sopivasti tekstuuria ja ilmavuutta.
Seb Man – The Sculptor

Toisena hiusten muotoilutuotteena on tämä Seb Manin mattavaha, jonka puolesta olen puhunut jo alkuvuodesta saakka. Riittoisa vaha jättää tukan erotelluksi antaen kuitenkin tarvittavan pidon. Lisäksi hiukset pysyvät muotoiltavana koko päivän, eikä tukka lähde erityisemmin rasvoittumaan päivän mittaan.Korento – Viimeistelypuuteri

Tämä luonnonkosmetiikaan kuuluva Korennon puuteri on ollut käytössäni viimeisen vuoden. Läpikuultava puuteri pitää täydellisesti kiillon kurissa ja varsinkin silmien alla olen kokenut tämän erittäin toimivaksi tuotteeksi.

Tämän lisäksi tuote toimii myös ilman muuta meikkiä ja monesti saatankin käyttää tätä päivinä jolloin itsensä ehostaminen ei kiinnosta.

Parhaat kosmetiikkatuotteet vuonna 2019

IsaDora – Aurinkopuuteri

Aurinkopuuterit ovat tulleet meikkivoiteiden ohella erittäin tutuksi kuluneen vuoden aikana. Näiden käytön merkitys valokuvissa on valtava ja senpä takia olen halunnut perehtyä näihin astetta tarkemmin. Kuluneen vuoden aikana olen ottanut paljon selvää näiden eroista ja kokeillut ties kuinka monia eri tuotteita kasvoilleni. Monet ovat näyttäneet alkuun hyvältä, mutta siitä huolimatta tämä IsaDoran edullinen vaihtoehto on noussut omaksi suosikiksi.

Tämän tuotteen pigmenttisyys on täydellinen hellävaraiseen käyttöön, eikä tämän kohdalla tarvitse pelätä läikikästä lopputulosta. Myös kerrostaminen onnistuu tämän kanssa moitteettomasti, joten sanoisin tämän sopivan täydellisesti sekä arkeen, että juhlaan. Lisäksi mattainen koostumus toimii kasvoilla puuterin omaisesti viimeistellen täydellisesti luonnollisen lookin.MayBeauty – Face Gel

Tämän tuotteen nimeen olen vannonut jo muutaman vuoden. MayBeautyn face gel on ehdottomasti paras käyttämäni kuorintatuote kasvoille. En ikimaailmassa käyttäisi tätä viikoittain, mutta kerran kuussa käytettynä tämä pitää ihon uusiutumisen käynnissä kuorien tehokkaasti kuolleen ihosolukon.

Yhdessä Skin Treatin happokuorinnan kanssa tällä saa ylläpidettyä ihon heleänä kunhan muistaa näin talvisaikana huolellisen kosteutuksen.LUE MYÖS NÄMÄ:
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti