Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

20.12.2019

VUODEN 2019 UNELMAT – SAAVUTINKO TAVOITTEENI?Osa saattaa muistaa, miten lähes vuosi sitten tammikuussa julkaisin postauksen nimellä Nämä haluan saavuttaa vuonna 2019. Kyseessä oli kymmenen kohdan listaus tavoitteista/unelmista, jotka halusin vuoden aikana saavuttaa. Kävin itse kyseisen listauksen juuri läpi ja koska lukemani yllätti minut suuresti, niin haluan paneutua näihin kohtiin vielä teidänkin kanssa:


1) Avaa portfolio

Listaukseni alkoi kohdalla, jonka hoitamista pitkitin tuohon aikaan aivan liikaa. Kyseessä oli uuden portfolion avaaminen ja yllätys yllätys tämä toteutui jo pari päivää tammikuisen postauksen kirjoittamisen jälkeen! Tällä hetkellä olen erittäin ylpeä omasta portfoliostani ja jaan sitä mielelläni eteenpäin mahdollisille asiakkailleni – ihanaa. Tämän uudistuneen portfoliolion löydät täältä.


2) Kuvaa yhdet festarit

Tämän toteutumisen suhteen mulla on hieman ristiriitaiset fiilikset. Olin alunperin ajatellut tämän tarkoittavan sitä, että kulkisin festarialueella kuvaamassa artisteja ja siinä ohella nauttisin bäkkärielämästä. Tätä ei kuitenkaan tänä vuonna tapahtunut, mutta sen sijaan olin muuten festareilla työskentelemässä: tein ELLEn Instagramiin juttua Flown festarityyleistä. Voisi siis sanoa, että tämäkin kohta toteutui mutta vain eri tavalla kuin olin aluksi ajatellut.


3) Hanki uusia malleja

Mun on pakko myöntää, että vuosi 2019 oli omien projektien suhteen pienoinen pettymys. Tein kuluneena vuotena enemmän töitä valokuvauksen parissa kuin ikinä ennen, mutta omiin projekteihin ei jaksamiseni juurikaan riittänyt. Tästä huolimatta työni veivät minua suuntaan, jota en tammikuussa 2018 uskaltanut edes kuvitella ja kamerani eteen eksyi vuoden aikana toista sataa uutta kasvoa kuvattavaksi!

Tein vuoden aikana paljon henkilöstökuvauksia ja muita kampanjoita, joissa pääsin kohtamaan lukuisia upeita persoonia kuvausten muodossa. Nämä kuvaukset veivät minua pois omalta mukavuusalueelta ja antoivat siinä samalla enemmän kuin osasin ikinä kuvitella – itsevarmuuteni ammattikuvaajana kasvoi kuluneena vuotena järjettömästi.


4) Pidä lomaa

Tämä on ollut mulle aina vaikea kohta, sillä työt vievät helposti mukanaan. Tänä vuonna kuitenkin päätin tehdä kaikkeni onnistuakseni tässä ja lopputuloksena olen saanut pidettyä lähes kuukauden kesäloman heinäkuussa ja edessä häämöttää vielä lähes kolmen viikon joululoma!


5) Tee lehtikuvaukset

Tämä on viime vuosien ajan ollut yksi suurimmista unelmista ja tammikuussa itse asiassa kirjoitinkin, että koen vihdoin ja viimein olevani valmis tekemään kaikkeni tämän haaveen eteen.

Näin myös tässä vuoden aikana tein ja tämä kohta toteutui kesäkuussa, kun tuottamani kahden aukeaman suuruinen kuvasarja julkaistiin ELLEssä! Tämä oli kuitenkin vasta alkusoittoa, sillä tämän jälkeen juttujani on näkynyt vielä kahdessa myöhemmässä ELLEssä, sekä nyt viimeisimpänä Fitissä – uskomatonta!
                                                                     
WEARING:
SWATER: Rukka*
JACKET: Rukka*
JEANS: Junkyard XX-XY
SHOES: Dr. Martens
(*saatu)
                                                                    

6) Tee editorial videoita

Tämäkin on yksi niistä kohdista, jotka toteutuivat hieman eri tavalla, kuin olin aluksi suunnitellut. Näiden oli tarkoitus olla omia projektejani, jotka käsikirjoitan ja hoidan täysin yksin, mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut. Sen sijaan pääsin tuottamaan nämä videot toimeksiantona ELLElle.

Kuvaamissani videoissa esiintyivät mm. JVGn pojat, sekä Mikael & Metti Forssell. En iki maailmassa olisi osannut kuvitella tämän kohdan täyttyvän tällä tavalla!


7) Hanki harjoittelupaikka

Check! 

Sain uskomattoman upean harkkapaikan ELLEltä, enkä todellakaan voisi olla kiitollisempi siitä ajasta, jonka heidän kanssa pääsin viettämään.


8) Käy ulkomailla

Työharjoittelu mahdollisti minulle myös pari ulkomaanmatkaa – vietin pari päivää Berliinissä ja viikon Namibiassa. Tämän lisäksi reissasin pitkin Italiaa, kävin kouluporukalla Tukholmassa, sekä nyt viimeisimpänä tein päiväristeilyn Tallinnaan. Voisi siis sanoa, että tämäkin kohta toteutui odotettua suuremmin.


9) Ole aktiivinen somessa

Tätä minun on itse todella vaikea arvioida, sillä koen että olisin voinut olla täällä vielä aktiivisempi kuin olen ollut. Tästä huolimatta koen kuitenkin, että tuottamani sisällön laatu on kuluneen vuoden aikana kasvanut huomattavasti ja tämän olen huomannut myös tilastoistani – luette blogini tällä hetkellä lähes 300% enemmän kuin vuosi sitten! Ehkä tämä luku tarkoittaa sitä, että tämäkin kohta on täyttynyt.


10) Mieti mitä haluat tulevaisuudelta

Viimeinen ja valehtelematta koko listan vaikein kohta.

En edelleenkään tiedä, mitä tulevaisuudeltani tarkalleen ottaen haluan, mutta se ei tarkoita sitä ettenkö olisi tämän kohdan eteen tehnyt töitä. Koen, että kuluneen vuoden aikana fokukseni omaa tekemistäni kohtaan on kärjistynyt ja tämän myötä olen onnistunut olemaan entistä ammattimaisempi niissä asioissa, joiden ympärille haluan uraani luoda. Olen myös osannut antaa arvoa sattumuksille ja tietynlaiselle tietämättömyydelle. On ihan ok olla tietämättä mitä haluaa ja antaa vain mennä!

________

Kuten huomata saattaa, niin jokainen listaamani kohta on toteutunut tavalla tai toisella kuluneen vuoden aikana! Tiedän, että olen tehnyt älyttömästi töitä näiden unelmieni eteen, mutten ikimaailmassa olisi voinut kuvitella tällaista tulosta – 10/10 on mielestäni uskomaton suoritus tällaiselle unelma-listalle.

Tämän listauksen läpikäymisen myötä on aika siirtää ajatukset hetkeksi lomalle ja lähteä miettimään sitä, mitä ihmettä sitä haluaisi vuonna 2020 tavoitella...SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti