Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

22.1.2020

MILTÄ NÄYTTÄÄ MIESTEN MUOTI VUONNA 2020?


Miesten muoti, naisten muoti ja muoti käsitteenä – näiden aiheiden ympärillä olen viettänyt viimeiset kuukaudet, sillä kaikki tämä liittyy vahvasti tekeillä olevaan opinnäytetyöhöni.

Opparini on kovaa vauhtia etenemässä ja sitä varten olevien kuvausten suunnittelu vie tällä hetkellä suuren osan työpanoksestani. Kuvauksia varten olen sukeltanut syvälle muotimaailmaan ja lähtenyt tutustamaan siihen, miltä ala tällä hetkellä näyttää ja millaisia muutoksia siellä oikein tapahtuu. En kovin tarkasti halua työni aihetta vielä avata, mutta tämä tutkimustyö on vienyt minut pisteeseen, jossa olen huomannut miesten ja naisten välisen muodin erot – tai oikeastaan sen, ettei miesten muotia edes ole.
MILTÄ NÄYTTÄÄ MIESTEN MUOTI VUONNA 2020?
Suomessa muodista uutisointi keskittyy todella vahvasti naisten alati vaihtuviin trendeihin, mutta kun miesten tämän hetkisistä hiteistä koittaa löytää tietoa, tulee Googlessa vastaan pari hassua keltaisen lehdistön artikkelia. On harmillista huomata, ettei miesten pukeutumisesta kertovalle sisällölle näytä edelleenkään olevan Suomessa markkinoita, joiden kohdalla tuotetun sisällön työmäärä saisi tarvitsemansa huomion. Tästä johtuen olen työssäni joutunut keskittymään vain ja ainoastaan ulkomailla tuotettuun sisältöön.

MILTÄ NÄYTTÄÄ MIESTEN MUOTI VUONNA 2020?


                                                                     
WEARING:
JACKET: 2nd Hand
SHIRT: Marimekko
JEANS: Carlings
SHOES: Dr. Martens
                                                                    

 Sen lisäksi, että olen oppinut tiedostamaan räikeiden värien, suuret toppatakkien, denimin ja maanläheisien värien olevan tällä hetkellä kuuminta hottia miesten pukeutumisessa, olen myös alkanut miettiä oman pukeutumiseni suhdetta tämän hetkiseen maailmaan.

Olen aina ollut kiinnostunut trendeistä ja muodista ja koen osin myös omassa tyylissäni mukailevani näitä. En sanoisi kulkevani trendi-aallon harjalla vaan enemmänkin yhdistäväni kestävästi muotimaailman palasia omaan tyyliini. Tällä hetkellä minua inspiroi mm. yhdistelmät, joissa ylä- ja alaosa mukailevat hienovaraisesti toisiaan – ihan niin kuin näiden kuvien raita-asussa. Kokoasuista poiketen tässä yhdistyvät tietynlainen epätäydellisyys ja rentous.

Toinen sydämeni vienyt trendi on harteikkaat takit. Mm. Balenciagan 70-luvulta takaisin tuodut olkatoppaukset näyttävät silmääni tällä hetkellä erittäin hyvältä. Kuvissa olevasta takista ei toppauksia löydy, mutta leikkauksien puolesta myös tämä antaa asuun oman ryhtinsä luoden samalla mielenkiintoisen siluetin. Muutenkin takkien suhteen muhkeus on se, jota halajan omaan pukeutumiseeni.

Kokonaisuuden nitoo yhteen kengät, jotka on hankittu sillä mentaliteetilla, että ne toimivat kaikkien asujen kanssa. Dr. Martensien yksinkertainen muotokieli on kuin minulle tehty...


MILTÄ NÄYTTÄÄ MIESTEN MUOTI VUONNA 2020?
SHARE:

1 kommentti