Jere Viinikainen is a fashion and event photographer based in Helsinki, Finland | Helsinkiläinen muoti- ja tapahtumakuvaaja, jonka blogi käsittelee valokuvausta, työelämää ja arkea

3.1.2020

NÄMÄ HALUAN SAAVUTTAA VUONNA 2020 – UUDET UNELMAT


Uusi vuosi ja uudet unelmat saavutettavaksi. Tämän vuoden saavutusten asettamisen suhteen koin pientä vaikeutta, sillä elämäni tuntuu olevan tällä hetkellä sellaisessa pisteessä, että koen tietynlaista tyytyväisyyttä nykyisyyteen. Monille tämä tunne saattaa olla se, mitä tavoitellaan mutta mulle se on kuitenkin kaikkea muuta. Tyytyväisyys nykyisyyttä kohtaan ei puske eteenpäin ja senpä takia tähän tunteeseen ei mielestäni pidä tuudittautua – aina pitäisi olla tavalla tai toisella puskemassa itseään mukavuusalueen ulkopuolelle.

Tämän mukavuuden tiedostaminen sai mut pohtimaan entistä enemmän tulevaa vuotta ja sen tavoitteita:


Valmistu koulusta & ole tyytyväinen oppariin

Neljäs vuosi Lahden Muotoiluinstituutissa on kovaa vauhtia käynnissä ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin minun tulisi kevään aikana valmistua. Tällä hetkellä kirjoitettavana on oppari ja siihen liittyen minulla onkin omat tavoitteeni. Nämä tavoitteet eivät suoranaisesti liity opinnäytetyöni arviointeihin, vaan omaan tyytyväisyyteeni tekemästäni työstä – haluan pystyä olla täysin tyytyväinen tuottamaani oppariin.


Vietä vähintään 6 viikkoa ulkomailla

Matkoilta saatava inspiraatio omaa tekemistä kohtaan on minulle asia, jota haluan tänä vuonna vaalia erityisellä antaumuksella. Satunnaisten lomamatkojen sijaan haluan päästä pidemmäksi aikaa ulkomaille toteuttamaan itseäni vain ja ainoastaan itseäni varten.

Vuosi 2019 oli töiden osalta minulle hyvä vuosi, mutta sen aikana koin tehneeni todella vähän omia projekteja. Tästä johtuen kameran kanssa ulkomaille lähteminen voisi olla todella hyvä päätös. 


Saa julkaisija muotikuvasarjalle

Viime vuonna tavoitteeni oli saada kuvasarja printtilehteen ja tänä vuonna haluan viedä tätä entistä pidemmälle kohti omaa intohimoani, muotia. Tulevan vuoden aikana tavoitteeni on päästä tuottamaan editoriaali, joka sittemmin julkaistaisiin kolmannen osapuolen toimesta. Tällä kertaa ei ole väliä, onko kyseessä printti vai nettijulkaisu. En malta odottaa, että pääsen työstämään tätä tavoitetta!


Ota askel kohti asuntosijoittamista

Sijoittaminen ja ennen kaikkea asuntosijoittaminen ovat pyörineet mielessäni jo hyvän tovin. Aihe kiinnostaa mua todella paljon, mutta en ole sen eteen tehnyt vielä oikeastaan mitää. Tästä johtuen haluan tämän vuoden aikana lähteä tutustumaan alaan ja ottamaan selvää siitä, miten hommat asuntosijoittamisen kohdalla toimivat.

Asunnon osto tuskin tämän vuoden aikana vielä on mahdollista, mutta jos saan opiskeltua alaa tarpeeksi, niin ehkä se johtaa lähivuosien aikana vielä pitkälle.


Lisää yrityksen liikevaihtoa vähintään 50%

Kuten yllä jo mainitsinkin niin vuosi 2019 oli töiden osalta hyvä vuosi ja haluan jatkaa samalla linjalla myös tänä vuonna. Tavoitteeni onkin saada lisättyä liikevaihtoani 50% ja pakko myöntää, että näin kirjoitettuna tämä kuulostaa todella suurelta harppaukselta, haha!

Tämän saavuttaminen tulee vaatimaan todella paljon töitä – paitsi kuvaushommia, myös kontaktointia ja sähköpostien lähettelyä. En kuitenkaan usko tämän olevan saavuttamattomissa, mutta saa nähdä mitä tuleva vuosi tuo tullessaan!Luo entistä laadukkaampaa sisältöä sosiaaliseen mediaan

Tämä liittyy osaltaan siihen, että viime vuonna minulta jäi omien projektien tekeminen minimiin ja haluan nyt saada muutosta tähän. Sosiaalinen media ja ennen kaikkea Instagram ovatkin mielestäni hyvä kanava tälle – laadukkaan sisällön tuottaminen teille toimii hyvänä inspiraationa tehdä ja tuottaa omia projekteja.


Lomaile vähintään kolme viikkoa

Tämä tuskin tarvitsee selityksiä. Parin viikon loma kesällä ja viikon talvella ovat tälle vuodelle minimi. 


Hanki uusia asiakkaita

Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä kohta joka korreloi monen muun tavoitteeni kanssa. Asiakkuudet tarkoittavat mulle aina mielenkiintoisia projekteja, kuvien julkaisijoita, sekä tietysti myös suurempaa liikevaihtoa. Tästä johtuen haluankin panostaa tähän enemmän kuin ikinä ennen.


8 tavoitetta mahtui meikäläisen vuodenvaihteeseen ja täytyy myöntää, että hieman jännittää näiden toteuminen nyt kun tätä lukee vuoden ensimmäisinä päivinä. Viime vuonna kaikki kirjoittaminen kohdat saatiin kuitenkin hoidettua, joten eiköhän näistäkin selvitä...


Oletteko te tehneet uudenvuoden lupauksia,
tai asettaneet tavoitteita vuodelle 2020?


LUE MYÖS:


                                                                     
WEARING:
SHIRT: Jil Sander
PANTS: Alexander McQueen
SHOES: Dr. Martens
                                                                    
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti